Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Έτσι μας θέλουν πρόβατα... σκάστε και μη μιλάτε!!! ~ apneagr

Προσέξτε πως στήνουν το σκηνικού εκβιασμού οι "τεχνοκράτες" της φαυλότητας...

Μας θέλουν όλους πρόβατα...

Την Τετάρτη 4 Ιαν.2012, ο δήθεν πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους κοινωνικούς φορείς. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τους προέδρους του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλο, της ΓΣΕΕ, κ. Ι. Παναγόπουλο, της ΓΣΕΒΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο και της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδη.

Διαβάστε τώρα τι τους είπε... και πως στήνεται "η φάμπρικα του εκβιασμού" και το τεχνητό αδιέξοδο που δημιουργούν, παρουσιάζοντας την συνταγή της τρόικας (που και η ίδια έχει αποδεχθεί ότι είναι λάθος) ως μονόδρομο...

Προσέξτε τον επιχειρούμενο εγκλωβισμό και τα ψευτοδιλήμματα:
- Διάλογος χωρίς κόκκινες γραμμές
Ο πρωθυπουργός τόνισε προς τους κοινωνικούς εταίρους ότι "δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε" και "δεν μπορούμε να ξεκινάμε το διάλογο από τη βάση δεδομένων και αμετακίνητων κεκτημένων, διότι αύριο κινδυνεύουμε να μην έχουμε τίποτα".

- Θα πρέπει να δεχτούμε μειώσεις μισθών
"Πρέπει να δεχτούμε μια μείωση των εισοδημάτων βραχυπρόθεσμα, στο βαθμό που είναι αναγκαία για την ανάκτηση ανταγωνιστικότητας, και για την δημιουργία πρόσφορων συνθηκών για την αύξηση της απασχόλησης και της οικονομικής δραστηριότητας....Θα χρειαστεί να δεχτούμε περιορισμένες θυσίες για να αποτρέψουμε μια καταστροφική έκβαση, να δώσουμε λίγα προκειμένου να μην χάσουμε τα πολλά".

- Δεν έχουμε χρόνο για διαπραγματεύσεις
"Δεν έχουμε την πολυτέλεια για παρατεταμένες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πρέπει να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος.

Ας θυμηθούμε (εμείς οι παλιοσειρές) και ένα παλιό τραγουδάκι...

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2012/01/blog-post_4168.html#ixzz1in2lyakT

Βόθρος διαπλοκής με …τροχονόμο τον θείο Λουκά

Από ψέματα μας έχει χορτάσει ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Προχθές όμως υπήρξε αφοπλιστικά ειλικρινής. Την ώρα που σύσσωμο το πολιτικό σύστημα κόπτεται και αγωνιά, υποτίθεται, για την διασφάλιση του τραπεζικού μας συστήματος, ο πρώην πρωθυπουργός, αποκάλυψε ότι του τηλεφώνησαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας για να…πάρουν έγκριση σε ένα (της πλάκας ως προς το ποσό, αλλά «ευαίσθητο» ως προς τον αποδέκτη) δάνειο. Σα να λέμε, πηγαίνετε στον διευθυντή για σφραγίδα και υπογραφή…

Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να αμφισβητήσω την... γλαφυρή διήγηση του λατρευτού μας Γιώργου, που διαθέτει και εμπειρία στην διαπόμπευση της χώρας. Τα πράγματα έτσι μάλλον έγιναν. Γιατί παρότι το ελληνικό δημόσιο, με τη στενή έννοια, διατηρεί ένα αμελητέο ποσοστό στην μετοχική σύνθεση της Εθνικής Τράπεζας, οι διορισμένοι από την κυβερνήση του ΠΑΣΟΚ «μάνατζερς», έβλεπαν τον πρωθυπουργό ως προιστάμενο και ευεργέτη. Γι αυτό έσπευδαν να του προσκομίσουν όλα τα ευαίσθητα αιτήματα δανειοδότησης. Ωστε να ξέρουν οι αιτούντες, πως σε περίπτωση έγκρισης, χρωστούν χάρη στο μπάρμπα απ’ το Καστρί…

Αδικημένος της υπόθεσης είναι ασφαλώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Γιατί με ποσοστό 1,5 % στην Εθνική Τράπεζα η Εκκλησία της Ελλάδος κατέχει…δεσπόζουσα θέση. Τα δάνεια επομένως, θα μπορούσαν να εγκρίνονται και με χρυσόβουλα. Πόσο μάλλον όταν τα αιτήματα προέρχονται από πρώην διοικητή του Αγίου Ορους…

Αλλά και οι Γερμανοί απ' τη πλευρά τους, δικαίως θα επιθυμούσαν τα αιτήματα να υποβάλλονται απευθείας στον Ράιχενμπαχ (που μεταξύ μας, αμφιβάλλω αν συγκινείται από πελατειακού τύπου εξυπηρετήσεις σε μπατιρημένους εκδότες…)

Διερωτώμαι λοιπόν με ποια επιχειρήματα θα μπορέσει μεθαύριο, ο πρώην τραπεζίτης και νυν μεταβατικός πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος να αντικρούσει την αξίωση του Βερολίνου για κρατικοποίηση και κατ΄ουσίαν «τροικανοποίηση» των ελληνικών τραπεζών μέσα από την υπαγωγή τους στο ΤΧΣ, με την χορήγηση κοινών μετοχών.

Θα μου πείτε βεβαίως, από πού κι ως πού να αντικρούσει γερμανικές απαιτήσεις ο κύριος Λουκάς. Προχθές ομολόγησε ότι στα κέφια των δανειστών, δεν χωρούν κόκκινες γραμμές

Μόνο που σε λίγο η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό θα παραπέμπει πλήρως σε βαλκανική…Κολομβία, καθιστώντας εύλογο και επιτακτικό το αίτημα των Γερμανών επιτηρητών να ξαναχτίσουν από την αρχή «δομές διοίκησης» στην Ελλάδα (σ.σ. στην αποικιοκρατική αργκό…nation building).

Ας μη γελιόμαστε. Το ξεκατίνιασμα Παπανδρέου-Ψυχάρη, για τα χαριστικά δάνεια και τα κρυφά χατίρια είναι μόνο το κερασάκι στη τούρτα μέσα σε συνθήκες ολοσχερούς διάλυσης του ελληνικού κράτους και των θεσμών του.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Εισαγγελείς που διερευνούν το οικονομικό έγκλημα καταγγέλλουν παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και επιχειρηματικών συμφερόντων στο έργο τους, αλλά αμέσως μετά διολισθαίνουν στα «είπα-ξείπα» και βρίσκονται εγκαλούμενοι από άλλες βαθμίδες της δικαιοσύνης. Διορισμένοι κρατικοί λειτουργοί επιφορτισμένοι με την επίβλεψη της φοροδιαφυγής διώκονται για κακουργηματικές παραλείψεις και ταυτόχρονα κατηγορούν δημόσια εν ενεργεία υπουργούς, ότι αυτοί έκαναν τα…στραβά μάτια στις παραβάσεις. Πανάκριβα αεροπλάνα, αγορασμένα με το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, εκποιούνται έναντι πινακίου φακής σε ύποπτα εταιρικά σχήματα, με κρυφές αμοιβές ξένων «συμβούλων» που μεσολάβησαν. Και μέσα σε όλον αυτό τον οχετό της κρατικοδίαιτης διαπλοκής που ξεχύνεται σαν πύον από κακοφορμισμένο απόστημα, ένας εντεταλμένος πρωθυπουργός περιορισμένου αναστήματος, επιχειρεί να εκβιάσει την κοινωνία ζητώντας νέες θυσίες «για να μη πάμε στη δραχμή».

Μπορεί στ΄αλήθεια ο οποιοσδήποτε θείος Λουκάς να ελπίζει ότι οι πολίτες θα τον ακούσουν, όταν δίπλα τους περιφέρονται «ελεύθεροι και ωραίοι» οι υπαίτιοι αυτής της οικονομικής, πολιτικής και ηθικής κατάπτωσης;
του Γιώργου Χαρβαλιά
(δημοσιεύεται στον Τύπο της Κυριακής)

Εφοριακοί - τελωνειακοί «μπλόκαραν» το σύστημα ελέγχου των καυσίμων | οικονομια | v2.imerisia.gr

Εφοριακοί - τελωνειακοί «μπλόκαραν» το σύστημα ελέγχου των καυσίμων
Εφοριακοί - τελωνειακοί «μπλόκαραν» το σύστημα ελέγχου των καυσίμων
Στην εγκατάσταση του συστήματος εισροών-εκροών στα βενζινάδικα συμφωνούσε ο Γ. Καπελέρης, αλλά αντέδρασε ο μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών
"Η" 4/1

Του Χρήστου Κολώνα

Στο «μηχανισμό» του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακούς και τελωνειακούς) «κολλάει» εδώ και ένα έτος η εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών καυσίμων στα βενζινάδικα που έχει στόχο την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Το αποτέλεσμα είναι το ελληνικό δημόσιο να χάνει ετησίως φόρους περίπου 1,5 δισ. ευρώ και τα κυκλώματα να εξελίσσουν συνεχώς τις μεθόδους νοθείας και κλοπής βενζίνης, ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης. Σχετικές αποκαλύψεις για τη μη προώθηση του συστήματος εισροών - εκροών έκανε χθες ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, επιρρίπτοντας ευθύνες στις γενικές διευθύνσεις του υπουργείου Οικονομικών. Η ίδια πηγή περιγράφει το χρονικό της υπόθεσης: Η υποχρέωση για την εφαρμογή του συστήματος εισροών - εκροών ισχύει από το 2009 με νόμο που είχε ψυφίσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και συγκεκριμένα ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.
Σύστημα
Εφοριακοί - τελωνειακοί «μπλόκαραν» το σύστημα ελέγχου των καυσίμων
Οταν ανέλαβε η Λ. Κατσέλη είχε ετοιμαστεί σχέδιο απόφασης που προέβλεπε τα μετρολογικά χαρακτηριστικά του συστήματος. Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που μετρά τις ποσότητες των καυσίμων που εισρέουν από το βυτίο στη δεξαμενή και από τη δεξαμενή στην αντλία. Αυτό έχει τη δυνατότητα να συνδεθεί και με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Ακολούθησε ο ανασχηματισμός του Σεπτεμβρίου του 2010 και η απόφαση δεν είχε προλάβει να υπογραφεί από τη Λ. Κατσέλη. Το Δεκέμβριο του 2010 την απόφαση συνεπέγραψαν ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.
Στη συνέχεια, η απόφαση αυτή έπρεπε να λάβει και τη φορολογική της διάσταση. Δηλαδή η μέτρηση να αποτελεί φορολογικό δεδομένο. Σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, «υπήρξαν αντιδράσεις από το κύκλωμα εμπορίας καυσίμων και το μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή εφοριακοί και τελωνειακοί. Το επιχείρημα των τελευταίων ήταν ότι δεν χρειάζεται το σκέλος του συστήματος που αφορά στις εισροές να αποτελέσει φορολογικό στοιχείο καθώς ελέγχονται τα παραστατικά διακίνησης. Τα οποία, όμως, όπως πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος, «είναι γνωστό ότι μπορεί να παραποιηθούν». «Γινόταν κόλαση... ανάμεσα στα δύο υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών», σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.
Επιστολή Ξυνίδη
Πριν από δύο μήνες, αναφέρει το στέλεχος, «ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκ. Ξυνίδης έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου και τον πρώην γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Γ. Καπελέρη, επισημαίνοντάς τους πως αν δεν αποτελέσουν φορολογικά δεδομένα οι εισροές το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν αντιμετωπίζεται».Πριν από δύο εβδομάδες στις 14 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση της επιτροπής για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής οι εκπρόσωποι του υπουργείου Ανάπτυξης έθεσαν το θέμα και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος ζήτησε να υπογραφεί άμεσα η απόφαση. Μάλιστα, πληροφορίες λένε, ότι ο κ. Βενιζέλος ρώτησε το γενικό γραμματέα Χάρη Θεοχάρη και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη «γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί αυτή απόφαση». Ζήτησε μάλιστα από τον κ. Διώτη να τον ενημερώνει αναλυτικά για την αγορά των καυσίμων. Στο θέμα, πρόσθεσε το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, συμφωνούσε και ο κ. Καπελέρης, αλλά αντιδρούσε ο «μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών».
Σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης οι επιτήδειοι του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων εξελίσσουν τους τρόπους εξαπάτησης των καταναλωτών. Όταν η διεύθυνση Μετρολογίας του υπουργείου εντόπισε τις παράνομες καλωδιώσεις σε αντλίες, οι επιτήδειοι εξελίσσουν την τεχνολογία τοποθετώντας μικρά τσιπ. Στη συνέχεια όταν συνελήφθησαν περιπτώσεις προχώρησαν στο «πείραγμα» του λογισμικού των αντλιών. Τώρα οι νέες μέθοδοι είναι η πρόσμιξη αιθανόλης με βενζίνη, η θέρμανση των σωληνώσεων των δεξαμενών με «σερπαντίνες» ζεστού νερού και η ρίψη ταμπλέτας στις δεξαμενές για «φούσκωμα» του όγκου των καυσίμων.

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπανδρέου στο δρόμο του Κερένσκι...

poulitaria | Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011 | 0 comments


Ο Παπανδρέου εδώ και καιρό ακολουθούσε τη μοίρα- κατ' αναλογία του Κερένσκι. Εξελέγη με ένα προοδευτικό πρόγραμμα, ωστόσο επέλεξε να εφαρμόσει μια αντιδραστική, δεξιά στρατηγική, στον αντίποδα όλων εκείνων για τα οποία ο λαός εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιήσει αυτήν τη δεξιά πολιτική συμμάχησε όπως ήταν φυσικό με τις δυνάμεις της ντόπιας και ξένης αντίδρασης, του νεοφιλελευθερισμού, με τη δεξιά. Σύμμαχοι της κυβέρνησης ήταν όλο αυτό το διάστημα, το δεξιό, διαπλεκόμενο και αλλοτριωμένο τμήμα του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, ο ΔΗΣΥ, σε ό,τι αφορά τους στρατηγικούς στόχους του μνημονίου η ΝΔ, η οποία διαφωνούσε μόνο στα επιμέρους και...
φυσικά η ντόπια, παρασιτική διαπλοκή, υπό την καθοδήγηση των γνωστών πια ξένων κέντρων πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.
Για να καταστείλει και να φιμώσει δε, τις λαϊκές αντιδράσεις χρησιμοποίησε σκληρή καταστολή και διαρκείς απειλές και εκφοβισμούς εις βάρος του λαού, με συμμάχους τα κατεστημένα ΜΜΕ, που επί ενάμισι χρόνο εμπεδώνουν τη λογική του μονοδρόμου.
Αντίθετα, από την άλλη φίμωσε και δυσφήμησε κάθε αριστερή φωνή εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, υβρίζοντάς την ως αφελή το λιγότερο ή και ως αντί- πατριωτική ακόμα. Σε αυτή τη λογική η κυβέρνηση και η κομματική ηγεσία διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ, το απαξίωσαν και μέσω αυτού συνολικά τη δημοκρατική παράταξη. Επιδόθηκαν μάλιστα σε μια άνευ προηγουμένου δυσφήμηση όλων των μεταπολιτευτικών, δημοκρατικών, κοινωνικών κατακτήσεων του λαού, με μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές το δεξιό τμήμα του ΠΑΣΟΚ και τη διαπλοκή.
Αυτοί λοιπόν με τους οποίους συμμάχησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αυτοί που υπήρξαν οι πιονέροι της στρατηγικής του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα, οι γνωστοί βουλευτές και οι δελφίνοι που αποτελούν φερέφωνα της παρασιτικής, οικονομικής ολιγαρχίας, όλοι αυτοί στους οποίους ο πρωθυπουργός έδωσε άφθονο χώρο να αναπτύξουν τη χυδαία προπαγάνδα τους εις βάρος του λαϊκού κινήματος, τώρα- πολύ φυσιολογικά- στρέφονται εναντίον του.
Γιατί στρέφονται εναντίον του; Διότι ο πρωθυπουργός αν και υπηρέτησε τη συγκεκριμένη στρατηγική δεν αποτέλεσε ποτέ εκλεκτό της διαπλοκής και των νεοφιλελεύθερων κύκλων αλλά ευκαιριακό τους σύμμαχο. Αφού τον χρησιμποποίησαν αποπειρώνται να τον εξουδετερώσουν, υλοποιώντας μια απόφαση που αρκετούς μήνες πριν έλαβαν.
Εξουδετερώνουν τον πρωθυπουργό, διότι απεδείχθη ανεπαρκής στην προώθηση της στρατηγικής του νεοφιλελευθερισμού από ένα σημείο και μετά.
Κυρίως όμως, διότι η  πρωθυπουργική πρόταση για δημοψήφισμα φόβισε το κατεστημένο. Παρά τη χυδαία, εκβιαστική ταύτιση του ναι ή όχι στην τελευταία συμφωνία με ναι ή όχι στο ευρώ, που η κυβέρνηση επιχείρησε, ο λαός φάνηκε ότι δε φοβάται “επαρκώς”, ώστε να υποταχθεί στη νεοφιελεύθερη στρατηγική.
Το κατεστημένο λοιπόν αποφάσισε να κινηθεί άμεσα, ανατρέποντας τον πρωθυπουργό είτε προς την κατεύθυνση των εκλογών, με στόχο την εκλογή Σαμαρά ή άλλη συστημική λύση, είτε προς την κατεύθυνση μιας κυβέρνησης σωτηρίας του κατεστημένου από την παρούσα Βουλή.
Ποιοι υλοποιούν αυτόν το σχεδιασμό; Μα το δεξιό τμήμα του ΠΑΣΟΚ με το οποίο ο πρωθυπουργός επί δύο χρόνια κυβερνά.
Όσοι εδώ και δυο χρόνια έβλεπαν εχθρούς στην αριστερά ή στο αριστερό ΠΑΣΟΚ, τώρα πια, αν τους έχει μείνει η ελάχιστη πολιτική εντιμότητα θα πρέπει να αντιληφθούν πόσο κακό έκαναν στη χώρα, στο λαό και στην παράταξη.
Χρέος της αριστεράς, των προοδευτικών πολιτών και της δημοκρατικής παράταξης είναι πρώτον να απομονώσουμε και να τσακίσουμε πολιτικά τα φερέφωνα της διαπλοκής και της στρατηγικής του νεοφιλελευθερισμού.
Δεύτερον, να δομήσουμε μια μεγάλη, προοδευτική, δημοκρατική πολιτική συμμαχία, που θα κυβερνήσει με σοβαρότητα και συνέπεια, υλοποιώντας μιας προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση.
Τρίτον, σε ό,τι αφορά το αριστερό, δημοκρατικό και προοδευτικό ΠΑΣΟΚ, χρέος μας είναι να πάρουμε πίσω την παράταξή μας, από τους δεξιούς που κυβερνούσαν τόσο καιρό στο όνομα μιας παράταξης την οποία εμφανώς πολεμούν, προκειμένου να την καταστήσουν απλό εκλογικό μηχανισμό, χωρισμένο σε προσωπικά τιμάρια, δελφίνων που πάσχουν από υπερτροφικά εγώ, αντιστρόφως ανάλογα προς τις ικανότητές τους.
Τέταρτον, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την προσπάθεια από ξένους και ντόπιους θεσμικούς και παραθεσμικούς κύκλους να εκβιαστεί ο λαός προκειμένου να αποδεχθεί τη δέσμευσή του σε έναν υπερδεκαετή γύψο φτωχοποίησης, συρρίκνωσης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, η στάση όλων των προοδευτικών δυνάμεων  στην προοπτική του δημοψηφίσματος δεν μπορεί παρά να είναι: βεβαίως να εκφραστεί ο λαός και μέσω δημοψηφίσματος και εκεί να απαντήσει ένα καθαρό ΟΧΙ, σχετικά με τις αποφάσεις της τελευταίας συνόδου κορυφής.
Θα αποτελέσει μεγάλη συνεισφορά του λαού μας συνολικά στην Ευρωζώνη, την οποία και θα γλυτώσει από μια απόφαση που εμμένει στην ίδια καταστροφική πολιτική που ωθεί τη χώρα μας στη χρεοκοπία και την Ευρωζώνη στο να μετατραπεί σε φυλακή των λαών και εν τέλει να διαλυθεί μέσα σε κλίμα έντασης της παγκόσμιας κρίσης.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις η στάση ευθύνης δομείται- κατ' ιστορική αναλογία- στο δίπολο “πολεμούμε τα φερέφωνα της διαπλοκής και του νεοφιλελευθερισμού, δεν πολεμούμε υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής”.

* Ο Θέμης Τζήμας είναι είναι μέλος του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ
Filed Under ,  , 




Ἀπόλυτος ἀσυλία κι ἐπισήμως πλέον! » Φιλονόη καὶ φίλοι...

Μήπως ξέρει κάποιος ἀπό ποιόν πλανήτα μᾶς ἦλθαν ὁ Μπένυ καί ἡ παρέα του;
Διότι ἐγὼ δὲν νογάω! Κόλλησα!
Κι ὄχι μόνον κόλλησα..
Ἀλλὰ μᾶλλον σκέφτομαι νὰ πράξω καὶ τὰ δέοντα!
Ἀπόλυτος ἀσυλία σὲ κάθε παρανομία, ποὺ θὰ συμβῇ ἀπὸ 1ης Ἰανουαρίου κι ἔως τῆς ἐκδόσεως τοῦ ΦΕΚ!
Τέτοιες ντροπολογίες! Τέτοιες χοντροκατινιές!
Ἔχουμε νὰ κάνουμε μὲ ἐπαγγελματίες!
Ἀπορῶ γιατί συζητᾶμε ἀκόμη!
Φιλονόη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΥΛΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ!!!!!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Μιλτιάδης Παπαιωαννου αποχαιρετούν το 2011 με ένα απίθανο νομοσχέδιο.
Στις 30-12-2011 κατέθεσαν τροπολογία με βάση την οποία σταματάνε όλες οι ποινικές διώξεις για κάθε αδίκημα που έχει πραγματοποιηθεί αλλά και που θα πραγματοποιηθεί έως την δημοσίευση του νέου αυτού νόμου. Δηλαδή, αν σήμερα και για τις επόμενες ημέρες έως την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου στο ΦΕΚ βρίσετε κάποιον, τον χτυπήσετε, ξεγελάσετε τους δανειστές σας, κατασκευάσετε αυθαίρετο και γενικά πράξετε οτιδήποτε που ο νόμος τιμωρεί με λιγότερο από ένα έτος φυλάκιση, μόλις ψηφιστεί η άθλια ντροπολογία των Βενιζέλου και Παπαιωάννου (δηλαδή σε λίγες ημέρες) θα κερδίσει ασυλία και δεν θα υπάρχει ποινική δίωξη εναντίον σας.
Σας ακούγεται απίστευτο? Διαβάστε παρακάτω….
Η εκπληκτική αυτή ντροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ. Μπορείτε να την δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο
κάντε κλικ στο κάτω μέρος της σελίδα ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ, δείτε σελίδα 6 τελευταία παράγραφος (1)
Η κατάθεση της ντροπολογίας αυτής αποτελεί ντροπή για την Δημοκρατία μας. Κατατέθηκε επίτηδες στις 30-12-2011 για να μην την πάρει χαμπάρι ο κόσμος. Είναι βέβαιο ότι κολλητοί του συστήματος θα πράξουν αυτές τις ημέρες ότι παράνομο μπορούν και στην συνέχεια θα επικαλεστούν την χαριστική αυτή ντροπολογία για να μην τιμωρηθούν.
Για παράδειγμα, αν κάποιος χρωστάει 30.000.000€ και δόλια, από αύριο έως την ημέρα δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου, ξεπουλήσει την προσωπική του περιουσία ώστε να μην βρουν τίποτα οι δανειστές του (δηλαδή διαπράξει το αδίκημα της καταδολίευσης δανειστών) δεν θα υποστεί καμία ποινική δίωξη διότι το αδίκημα αυτό τιμωρείται με μόλις 6 μήνες φυλάκιση. Άρα θα παραγραφεί αμέσως μόλις δημοσιευτεί ο νέος νόμος!!!
Άρα το μήνυμα των Βενιζέλου και Παπαιωάννου προς αυτούς που γνωρίζουν και θα ενημερωθούν για την ντροπολογία είναι παρανομήστε ελεύθερα το επόμενο διάστημα και η Δίκαιη Πολιτεία θα σας χαρίσει την ποινική δίωξη.
Είναι προφανές ότι η ντροπολογία των Βενιζέλου Παπαιωάννου είναι φωτογραφική ώστε να καλύψει αδικήματα του παρελθόντος αλλά και μελλοντικά αδικήματα κάποιων. Αλλιώς θα έλεγε ότι ισχύει για όλα τα αδικήματα που διαπράχθηκαν έως τις 30-12-2011 που δημοσιεύτηκε η τροπολογία της ντροπής.
ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1997
Θυμίζουμε για όσους δεν γνωρίζουν ότι ανάλογη νομοθετική ρύθμιση έγινε και το 2005 και διέγραψε όλα τα αδικήματα που είχαν γίνει έως τότε και δεν είχαν τελεσιδικησει, δηλαδή τα αδικήματα από το 1998 τουλάχιστον. Άρα στην Ελλάδα που ζούμε όποιος έχει παρανομήσει από το 1998 έως το 2012 με αδικήματα που έχουν ανώτατη ποινή φυλάκισης το ένα έτος, έχει το ακαταδίωκτο!!! Αυτή είναι απονομή δικαιοσύνης, Μπράβο ξεδιάντροποι.
ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛ
Ανάμεσα στα αδικήματα που παραγράφονται γιατί ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπαιωάννου θεωρούν ότι είναι «ήσσονος εγκληματικότητας για τις οποίες δεν υπάρχει έντονη κοινωνικοηθική απαξία» είναι και τα αδικήματα των καρτέλ που διεπράχθησαν στο παρελθόν έως και σήμερα. Όλα τα λαμόγια που έκλεβαν επί σειρά ετών τους έλληνες καταναλωτές και σήμερα διώκονται από την Δικαιοσύνη απαλλάσσονται με βάση την ντροπολογία της 30η1 Δεκεμβρίου 2011 αφού οι προβλεπόμενες ποινές είναι κάτω του ενός έτους. Η κλοπή των καρτέλ προς τους Έλληνες Καταναλωτές είναι για τους κύριους Βενιζέλο και Παπαιωάννου «εγκλήματα ήσσονος σημασίας χωρίς έντονη κοινωνικοηθική απαξία». Σε λίγους θα μας πούνε ότι για την κλοπή από τα καρτέλ φταιει ο Καταναλωτής και όχι τα λαμογια. Ντροπή σας κύριοι. Ντροπή σας που εκπροσωπείτε τον Ελληνικό λαό. Ντροπή σας προστάτες των καρτέλ.
Με εκτίμηση
Φλωράς Γιώργος
Δεληγιώργη 55 Αθήνα
Τηλ. 2105232621 6974910050 (Θαλαμοφύλαξ)
0

Τούρκος εισαγγελέας ζήτησε τη σύλληψη του Ιλκέρ Μπασμπούγ

ΠΈΜΠΤΗ, 5 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2012


Εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη ζήτησε την Πέμπτη την σύλληψη του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ιλκέρ Μπασμούγ με την κατηγορία της προσπάθειας ανατροπής της κυβέρνησης της Τουρκίας στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Εργκένεκον.

Ο Μπασμπούγ κατηγορείται ότι ηγούνταν της ομάδας που επιδίωκε την ανατροπή της κυβέρνησης. Η ομάδα κατηγορείται ότι δημιούργησε 42 προπαγανδιστικές ιστοσελίδες με αντικυβερνητικό περιεχόμενο, κατά του PKK, κατά της Ελλάδας και της Αρμενίας.

Είχε προηγηθεί μακρά ανάκριση του πρώην αξιωματικού, μεταδίδει το Anadolu. Η απόφαση όμως του δικαστηρίου για τυχόν σύλληψη του Μπασμπούγ δεν έχει εκδοθεί.

Άλλοι αξιωματικοί συγκατηγορούμενοι του Μπασμπούγ κινήθηκαν στην υπερασπιστική γραμμή ότι εκτελούσαν εντολές ανωτέρων.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που ανακρίνεται πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων. Ο Ιλκέρ Μπασμπούγ είχε διοριστεί αρχηγός του Γενικού Επιτελείου το 2008 και αποστρατεύτηκε τον Αύγουστο του 2010.

Η υπόθεση Εργκένεκον έχει φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση τις ένοπλες δυνάμεις –τον φορέα διατήρησης του πνεύματος του κεμαλισμού και του κοσμικού κράτους– με την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν η οποία έχει προσπαθήσει, όπως λένε οι επικριτές της, να εισάγει στοιχεία ενός μετριοπαθούς ισλάμ.

www.in.gr

"Στο κλαρί" βγήκε ο Καμμένος

Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2012

kammenos


√Κήρυσσει αντάρτικο ακόμη και με την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αλλά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά για το καλό της Ελλάδας
Ο ανεξάρτητος βουλευτής (διεγραμμένος απ' την Κ.Ο. της ΝΔ) κ. Π. Καμμένος "άστραψε και βρόντηξε" σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι - 1 του Πειραιά και τον Ν. Μπαρδούνια. Ο πρώην υφυπουργός Ναυτιλίας χρησιμοποίησε ανήκουστους χαρακτηρισμούς για τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο ουσιαστικά συστρατευόμενος με την "λαϊκή δεξιά", αλλά και - σε μία υψηλή επίδειξη πολιτικής ευελιξίας - και με την αντιμνημονιακή αριστερά. Είπε χαρακτηριστικά ότι όπως το Γοργοπόταμο ανατίναξαν ο Ζέρβας και ο Άρης μαζί, έτσι και ο ίδιος μπορεί να συνεργαστεί και με την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά και με την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά!
Ολόκληρη η συνέντευξη που θεωρείται δείγμα της πολιτικής σύγχυσης που επικρατεί (και) στην ευρύτερη συντηρητική παράταξη έχει ως εξής :
Δημ: Το αυριανό υπουργικό είναι κρισιμότατο και δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει κυβέρνηση μεθαύριο.
Όλα αυτά είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση. Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί.
Δημ: Άρα εσείς εκτιμάτε ότι αύριο που είναι μια κρίσιμη συνεδρίαση ειδικά για το θέμα των επικουρικών συμβάσεων…
Αυτά είναι πυροτεχνήματα. Ο Χίτλερ όταν ήθελε να κάνει υποτίμηση στο μάρκο 30% ανακοίνωσε μια υποτίμηση 60% και όταν έγινε 30% ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό το μόρφωμα που λέγεται κυβέρνηση, η διορισμένη της νέας τάξης πραγμάτων της Goldman Sacks και του κεφαλαίου που δυστυχώς στηρίζουν τρία κόμματα στη χώρα μας σκοπό έχει μόνο να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση ώστε να διασφαλίσει τα αφεντικά της που είναι οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι.
Δημ: Το πολιτικό σύστημα που έχει προβλήματα δεν θα πρέπει να εκπροσωπηθεί από φορείς, κόμματα, ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν δεσμεύσεις με αυτούς που μας δανείζουν.
Στις δημοκρατίες, η αρχή της δημοκρατίας είναι ότι εκλέγεται η κυβέρνηση μιας ανεξάρτητης κυρίαρχης χώρας από τον λαός της. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει εκλεγεί από τον λαό της και έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και λυπάμαι πολύ που το λέω αυτό, ο οποίος αντί να βλέπει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής εντολή του 2009 συνεχίζει να προστατεύει μια κυβέρνηση η οποία διορίστηκε και διορίστηκε από την Goldman Sacks, από τη νέα τάξη πραγμάτων και τους τοκογλύφους και τους δανειστές μας.
(…) Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που έρχεται η ρωσική εταιρεία Gas Prom με την ισραηλινή εταιρεία Telek που αντιλαμβανόμαστε όλοι αν αναμειγνύονται οι ισραηλινοί είναι και οι αμερικανοί από πίσω, μας κάνουν προσφορά για απευθείας απάντληση πετρελαίου με δικά τους έξοδα από νότια της Κύπρου χωρίς να χρειαστεί να γίνει έρευνα, εμείς ακόμα το συζητάμε.
Δημ: Υπονοείτε ότι υπάρχουν μυστικές συμφωνίες;
Δεν υπονοώ τίποτα. Εννοώ ότι υπάρχει ανοιχτή δημόσια προσφορά από την εταιρεία Telek και την ρωσική Gas Prom για να ξεκινήσει κατευθείαν απάντληση πετρελαίου. Καθυστερούν επίτηδες γιατί ο υπάλληλος των ευρωπαίων τοκογλύφων, ο κ. Παπαδήμος, με τα κόμματα δυστυχώς που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στη νέα δανειακή σύμβαση. Να παρατηθούμε της εθνικής μας κυριαρχίας και να παραδώσουμε στους δανειστές το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τα πετρέλαια της Ελλάδας και το φυσικό αέριο. Αυτό που γίνεται είναι σχιζοφρενές. Βρισκόμαστε στη συγκυρία που στη Μεσόγειο οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ισραήλ έχουν κοινά συμφέροντα με εμάς και εμείς αντί να κοιτάξουμε προς τα εκεί και να κάνουμε απευθείας συμφωνίες συζητάμε ακόμα με αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ευρώπη υπό την κυρία Μέρκελ. Ένα έκτρωμα που ζητάει να μας δανείζει με 7 φορές παραπάνω από ότι προβλέπει η ευρωπαϊκή συνθήκη.
Δημ: Να σταθούμε στην δήλωση σας απαντώντας στον αδερφό του πρωθυπουργού που δημιούργησε αίσθηση.
Εγώ πλέον έχω αποφασίσει να χαστουκίζω το σύστημα. Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου είναι εκείνος που στις 11 και 12 Ιανουαρίου, μπορούν όλοι οι πολίτες να τον θαυμάσουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια όπου σε συνεργασία με τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα κάνει μπίζνες εκπροσωπώντας την χώρα. Μπαινοβγαίνει στα υπουργεία με την ιδιότητα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, είναι ο ίδιος που πέταγε με το αεροσκάφος του ελληνικού λαού στο Αμπού Ντάμπι και έτρωγε αστακούς 28.000 δολαρίων, με τα έγγραφα που μου απάντησε ο Παμπούκης ο οποίος ντράπηκε ο άνθρωπος και παραιτήθηκε κιόλας. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τσίπα. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου πάει τώρα να κάνει και το κουμάντο για την Ελλάδα για τα ενεργειακά. Γιαυτό δεν παραιτείται. Ο ένας αδερφός έχει αρπάξει τη θέση και πληρώνεται για την κατάρρευση της Ελλάδος, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου, εργάζεται παρανόμως στο εξωτερικό σε εταιρείες που δεν τις δηλώνει στην Ελλάδα, εργάζεται και έχει offshore εταιρείες στην Ελβετία μαζί με την γυναίκα του όπου μπαίνουν περίεργα χρήματα από συνέδρια που γίνονται και επιδοτούνται από ελληνικούς οργανισμούς και παράλληλα συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την πράσινη ενέργεια που προωθεί ο αδερφός του. Αυτά είναι τρελά πράγματα. Τον είπα κολώπαιδο και του απάντησα όπως θα απαντούσε ο κάθε έλληνας ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα ανήκει. Τελείωσαν τα κόμματα τώρα. Αυτά έχουν καταργηθεί πλέον. Δεν υπάρχει πασοκτζής που να μας ακούει ο οποίος να μην αγανακτεί. Γιατί ο πασοκτζής όταν βλέπει ότι ο αδερφός του αρχηγού του την ώρα που αυτός πεινάει, είναι άνεργος, δεν έχει να πάρει στο εγγόνι του δώρο για τα Χριστούγεννα, την ώρα που βλέπει ότι υπάρχει ανεργία και δεν υπάρχει καμία προοπτική για δουλειά ο άλλος καπνίζει πούρα kohiba τρώει χαβιάρια και αστακούς εις υγείαν του κορόιδου. Κωλόπαιδο θα τον πει και ο κάθε ένας που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.
Δημ: Να κάνουμε μια κριτική και στη στάση της ΝΔ;
Η στάση της ΝΔ είναι τραγική, είναι απαράδεκτη. Αν η ΝΔ ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση έχει τελειώσει. Αν η ΝΔ συνεχίσει να παραπλανά τον ελληνικό λαό για το δήθεν PSI το οποίο οδηγεί στο αγγλικό δίκαιο, δηλαδή στην παραχώρηση των ελληνικών τραπεζών στους δανειστές και εν συνεχεία όλων των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων που έχουν οι έλληνες στις ελληνικές τράπεζες στους δανειστές που αυτά θα οδηγήσουν μαζί με την είσπραξη της εφορίας από τις τράπεζες στην κατάσχεση και την κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας, τότε η ΝΔ έχει ακριβώς την ίδια ευθύνη με το ΠΑΣΟΚ.
Δημ: Σε ένα μήνυμα μας γράφουν: «ο Πάνος Καμμένος άλλαξε κόμμα και έγινε ΚΚΕ;».
Ναι. Αν χρειαστεί θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα, και το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά και όποιον χρειαστεί προκειμένου να συμφωνήσουμε πως μπορούμε να διαφυλάξουμε την παράδοση της χώρας μας. Τον Γοργοπόταμο τον ανατίναξε ο Βελουχιώτης μαζί με τον Ζέρβα. Εγώ είμαι δεξιός αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είμαι δεξιός και επειδή το κόμμα στο οποίο ανήκω επέλεξε τον συμβιβασμό εγώ θα συμβιβαστώ.
Δημ: Είστε ο «κόκκινος» Πάνος.
Δεν υπάρχουν κόκκινοι, εγώ είμαι γαλάζιος, εγώ είμαι έλληνας. Όπως υπάρχουν εκατομμύρια έλληνες, αυτό το παραμύθι της κομματικής αντιπαράθεσης θα το παίξουμε όταν θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, της γης μας, της πατρίδας, των παιδιών μας. Όταν θα κερδίσουμε να είναι τα παιδιά μας με το χαμόγελο στα χείλια και πάλι τότε θα αρχίσουμε να αντιπαρατιθέμεθα όπως κάναμε και παλιότερα.

«Δεν ανησυχεί» για τις κυρώσεις το Ιράν

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012 16:42 

Τελευταία Ενημέρωση : 05/01/2012 16:43
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν ανησυχεί για τις τελευταίες ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις που έχουν στόχο να την αναγκάσουν να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, μετά τη χθεσινή επίτευξη κατ'αρχήν συμφωνίας της ΕΕ σχετικά με την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου στο Ιράν.
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν ανησυχεί για τις τελευταίες ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις που έχουν στόχο να την αναγκάσουν να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, μετά τη χθεσινή επίτευξη κατ'αρχήν συμφωνίας της ΕΕ σχετικά με την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου στο Ιράν.
«Το Ιράν, με τη βοήθεια του Θεού, είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίσει τέτοιες εχθρικές κινήσεις και δεν ανησυχούμε καθόλου για τις κυρώσεις», δήλωσε ο Σαλεχί σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ιράν.
«Όπως έχουμε αντεπεξέλθει στις δυσκολίες τα τελευταία 32 χρόνια, με τη βοήθεια του θεού και τις προσπάθειες που κάνουμε θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτό», πρόσθεσε.
Η απόφαση της ΕΕ αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των 27 στις 30 Ιανουαρίου.
«Έχουμε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στις 30 Ιανουαρίου και εκεί ελπίζω να είμαστε σε θέση να λάβουμε την απόφαση για το εμπάργκο πετρελαίου από το Ιράν», δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.
«Πρέπει να καθησυχάσουμε κάποιους από τους Ευρωπαίους εταίρους μας που αγοράζουν ιρανικό πετρέλαιο. Πρέπει να τους δώσουμε εναλλακτικές λύσεις», πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την κατ' αρχήν συμφωνία.
«Αυτά τα βήματα θέλουμε να βλέπουμε να κάνουν όχι μόνο οι στενοί μας εταίροι σε μέρη όπως η Ευρώπη, αλλά και σε χώρες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νάλαντ.
«Πιστεύουμε ότι αυτό συνάδει με την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στο Ιράν», πρόσθεσε.
Κάποιες χώρες της ΕΕ, κυρίως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και το Βέλγιο, είναι επιφυλακτικές απέναντι στην επιβολή κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο. Μάλιστα, σε μία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τον Δεκέμβριο η Ελλάδα μπλόκαρε την επιβολή κυρώσεων, ενώ η Ιταλία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της.
Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι δήλωσε ότι η Ιταλία θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο «με την προϋπόθεση ότι θα είναι σταδιακό και ότι από αυτό θα εξαιρούνται οι προμήθειες που έχουν στόχο να αποπληρώσουν το δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ που οφείλει το Ιράν στην κρατική μας εταιρεία ΕΝΙ».
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας φέρεται επίσης να εξετάζει διάφορες επιλογές προκειμένου να εξασφαλίσει την εξαίρεσή της από το νέο κύκλο των κυρώσεων που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στο Ιράν, μειώνοντας τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου και τις συναλλαγές με την κεντρική της τράπεζα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο Τόκιο.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Euro και «δραχμούλα» | Άρθρα | Protagon

Οι πρώτες μέρες του 2012 (στην Ελλάδα τουλάχιστον) χαρακτηρίζονται από ένα δυνατό, έντονο, ρυθμικό σασπένς, που προχωρά σαν ένα καρδιοχτύπι που όλο και επιταχύνεται καθώς εσύ τρέχεις –μέχρι να φτάσει ο σφυγμός σου στο κομβικό σημείο που θα φανεί αν, τη στιγμή ακριβώς που θα νοιώσεις πως δεν αντέχεις άλλο, θα πέσεις ξερός με έμφραγμα ή εγκεφαλικό, ή θα συνεχίσεις να τρέχεις ξαλαφρωμένος, έχοντας επιτύχει πια έναν αρμονικά δυναμικό βηματισμό, εναρμονισμένο δηλαδή με τις αντοχές σου, τις δυνατότητές σου και τους στόχους (για τους οποίους επιχειρείς, ακόμα, ασκήσεις πραγματικού θάρρους).

Δεν έχει ξαναζήσει η χώρα τέτοιες στιγμές. Η αγωνία για όσους έχουν περίπου καταλάβει τι θα σήμαινε μια αποτυχία (μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες) των, ηρωϊκών -πραγματικά πια! - Ελλήνων, (μέσα και έξω από την κυβέρνηση και τα εμφανή κέντρα εξουσίας), που προσπαθούν, με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν, να αποτρέψουν την «επιστροφή στη δραχμή» - κορυφώνεται σαν κινηματογραφικό θρίλερ : Άσχετα με όσα λέμε, σκεφτόμαστε και γράφουμε για «κλέφτες» και «λαμόγια» και γιγαντιαίες κομπίνες που αφαιμάξανε την αγορά και δημιούργησαν νέες, ιδιωτικές, μυθικές περιουσίες, η ουσία παραμένει: Και έτσι να είναι (που δεν έχουμε καμία απόδειξη στα χέρια μας, εμείς «οι πολλοί» τουλάχιστον), δεν βοηθάει σε τίποτα να το επαναλαμβάνουμε, να εξοργιζόμαστε, να κραυγάζουμε, να απειλούμε θεούς και δαίμονες και να αλληλοβριζόμαστε αγριεμένοι . Τι σημασία έχει αν έφταιγε ο άλλος οδηγός και, ενώ εσύ δεν έφταιγες, ήρθε και έπεσε πάνω σου με χίλια με την αυτοκινητάρα του – και τώρα εσύ παλεύεις να επιζήσεις ενώ εκείνος έχει διαφύγει και δεν πρόκειται ποτέ να τον εντοπίσεις; Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, σας το λέω γιατί έχω κάνει και τρίμηνα στον Ευαγγελισμό ετοιμοθάνατος (με παρεντερικές και εβδομάδες στην εντατική, σίγουρα «ξεγραμμένος») και εξάμηνο στον «σκληρό» Κορυδαλλό εντελώς άδικα προφυλακισμένος, ο θυμός, οι εκδικητικές τάσεις, οι «πίκρες» και τα «σαράκια», μόνο να σε αποτελειώσουνε μπορούνε. Όταν φτάνει κανείς στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα πια η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να κοιτάξει πίσω ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Δεν έχει περιθώρια ούτε για γκρίνιες ούτε, βέβαια, για συζητήσεις περί καταμερισμού ευθυνών. Όλες οι δυνάμεις που διαθέτει πρέπει να είναι προσηλωμένες σε έναν και μόνο στόχο: Πως θα σωθώ. Πως θα το σώσω. Πως θα μου δοθεί η ευκαιρία να ξανασταθώ όρθιος και να προχωρήσω -έστω με μικρά προσεκτικά βήματα στην αρχή, υποβασταζόμενος, καταπίνοντας ξανά, μικρές έστω, μπουκιές φυσικής τροφής, ανακτώντας και πάλι, με άσκηση, προσπάθεια, υπομονή, επιμονή και στοχοπροσήλωση τις δυνάμεις μου.

Γι’ αυτό, για να μην χάνουμε χρόνο και δυνάμεις, αυτές τις μέρες (και για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να κριθεί η τελική έκβαση του αγώνα), πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου και ότι τα στρατόπεδα είναι σαφώς δύο: Αυτό που, με κάθε θυσία, θέλει να παραμείνει η χώρα στην ζώνη του ευρώ και να ακολουθήσει την τύχη του (όποια κι αν θα είναι αυτή, με όλα της τα προβλήματα) και το άλλο που, είτε από άγνοια και αφέλεια, είτε λόγω τεραστίων οικονομικών (αλλά και «εξουσιαστικών») συμφερόντων, παλεύει με νύχια και με δόντια, υπόγεια και ύπουλα, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη (αλλά και φανερά) να «επιστρέψουμε στη δραχμούλα μας και να κάνουμε το κουμάντο μας». Αυτές οι δύο θέσεις, για να είμαστε σαφείς, είναι σε εμπόλεμο κατάσταση σήμερα στην πατρίδα μας – και από την έκβαση αυτού του πολέμου θα διαμορφωθεί –αποφασιστικά- το μέλλον μας.

Κρίνεται το αν θα παραμείνουμε οικειοθελώς δεμένοι στο άρμα του υγιούς εκείνου μέρους της ανθρωπότητας που διαμόρφωσε αυτό που λέμε «σύγχρονο πολιτισμό» (με όλα τα καλά και τα στραβά του) και θέλει να προχωρήσει μπροστά στην έρευνα, την επιστήμη, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την μόρφωση, τις νέες κατακτήσεις στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια, στις νέες μορφές ενέργειας – προσπαθώντας συγχρόνως να αποκαταστήσει τις τεράστιες ζημιές που προκάλεσε και προκαλεί μέσα στην ιλιγγιώδη εξέλιξή του τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό είναι το στρατόπεδο του ευρώ – και όποιος έχει χρόνο να χάσει ας σημειώσει εδώ όλα τα λάθη και τα στραβά αυτής της επιλογής, αφού όμως έχει αποφασίσει πως δεν θέλει να επιστρέψει στην δραχμή. Σ’ αυτό το «στρατόπεδο» καταγράφομαι και εγώ.

Απέναντί μας έχουμε αυτούς που ονειρεύονται την «επιστροφή στη δραχμή» είτε γιατί νοσταλγούν θερινούς κινηματογράφους με σάμαλι-παστέλι-κοκ, αγιόκλημα και γιασεμιά (λόγω βλακείας δηλαδή), είτε γιατί έχουν πολύ ισχυρά συμφέροντα: Θα είναι οι θριαμβευτές και απόλυτοι άρχοντες μιας Ελλάδας απομονωμένης και πάμφτωχης, μιας Ελλάδας που θα είναι εμπόρευμα δικό τους αγορασμένο με δισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια τα οποία περιμένουν να εφορμήσουν – καλά καβατζωμένα σε χώρες, εταιρείες, λογαριασμούς και θυρίδες οι οποίες ούτε να φανταστούμε καν δεν μπορούμε που βρίσκονται – οπότε καλύτερα ας μην το σκεφτόμαστε αυτό το ενδεχόμενο. Είναι χειρότερο από Χούντα, είναι χειρότερο ακόμα και από Κατοχή της χώρας από ξένα στρατεύματα -γιατί τα στρατεύματα τα βλέπεις και τα πολεμάς και, κάποτε, αργά ή γρήγορα, τα ξεφορτώνεσαι.

Η δραχμή θα γονατίσει εντελώς το 90% του πληθυσμού και θα το εξαθλιώσει σε βαθμό πραγματικής απελπισίας. Γι ’αυτό πρέπει, μας αρέσει δεν μας αρέσει, να συνειδητοποιήσουμε το γρηγορότερο όλοι ότι για να μείνουμε στο Ευρωπαϊκό στρατόπεδο και να μην περάσουμε στον τρίτο κόσμο σαν το φτωχό γειτονάκι της «Μεγάλης Τουρκίας», έχουμε μπροστά μας πάρα πολλή δουλειά, με πολύ μεγάλες θυσίες και στερήσεις, μεγάλο ξεβόλεμα, σκληρή καθημερινή άσκηση στο «λίγο» που θα μπορέσει να μας οδηγήσει κάποια στιγμή, εγώ πιστεύω σύντομα αν το αποφασίσουμε δυναμικά, ξανά στο «αρκετό» και στο, ξανακερδισμένο πια, «υπεραρκετό» που γευτήκαμε για μια εικοσαετία, είτε βάσει υπολογισμών που κάποιοι έκαναν τρείς-τέσσερις δεκαετίες πριν ή, δεν το αποκλείω, και εντελώς «κατά λάθος», από την κεκτημένη ταχύτητα που είχαν αναπτύξει οι νέο-φιλελεύθερες οικονομίες που «όλα τα επιτρέπανε», χωρίς να προϋπολογίζουν τι θα μπορούσε να κοστίσει μια «στραβή» - σαν αυτή που συνέβη – στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πάρτε θέσεις λοιπόν, μην λουφάρετε, πόλεμο έχουμε: Ευρώ ή «δραχμούλα»;

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

CRETABLOGGER: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.......ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ 114 ΝΗΣΙΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011
Φεύγοντας ο Δρούτσας δέχθηκε θέμα συγκυριαρχίας για 114 νησιά του Αιγαίου!

Δεχθήκαμε να μπει ως συνυποσχετικό για τη Χάγη!
Μοιραίοι άνθρωποι για τη χώρα αναδεικνύονται τελικά οι σημερινοί κυβερνώντες, αφού μετά την «παράδοση» της οικονομίας και ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας, των μισθών και των συντάξεων στην «τρόικα», τώρα ετοιμάζονται να παραδώσουν και το Αιγαίο, την εθνική ακεραιότητα, τα νησιά στους Τούρκους.


Ο Φον Δημητράκης Δρούτσας, πριν τα μαζέψει από το υπουργείο Εξωτερικών για να μετακομίσει στις Βρυξέλλες (παίρνοντας πιο παχυλό μισθό, ως ευρωβουλευτής), φρόντισε (προφανώς με την έγκριση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου), να ανοίξει την κερκόπορτα στους Τούρκους για να «αλώσουν», μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το Αιγαίο. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες και ελεγμένες πληροφορίες, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε σχέδιο συνυποσχετικού για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όχι μόνο για την υφαλοκρηπίδα, αλλά για όλα τα εκκρεμή ζητήματα στο Αιγαίο, μεταξύ των οποίων και η κυριαρχία σε 114 νησίδες, ειδικά στο νότιο Αιγαίο.

Με άλλα λόγια, πλήρης δικαίωση της τουρκικής πολιτικής που οδήγησε στην κρίση των Ιμίων, περί γκρίζων ζωνών και αμφισβητούμενης κυριαρχίας σε βράχους, νησίδες και βραχονησίδες στην περιοχή του Αιγαίου. Θλιβερότερη και πιο δεινή ήττα απ’ αυτήν για την Ελλάδα δεν υπάρχει.

Έπειτα από 52 γύρους ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων, έχει διαμορφωθεί ένα σχέδιο συνυποσχετικού, βάσει του οποίου: «Οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το ΔΔΧ να οριοθετήσει επί χάρτου την υφαλοκρηπίδα». Η συμφωνία έκλεισε τον Μάιο, έπειτα από πίεση των Τούρκων. Μόλις ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διερευνητικών συνομιλιών στην Αθήνα, τον Μάιο, οι Τούρκοι είδαν ότι η ελληνική πλευρά αποδέχεται τις αξιώσεις τους και προκειμένου να μη χαθεί η δυναμική των διαπραγματεύσεων ζήτησαν πιεστικά έναν ακόμα γύρο διαβουλεύσεων.

Η ελληνική πλευρά αρχικά εμφανίστηκε διστακτική, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να γίνει λίγες βδομάδες πριν από τις τουρκικές βουλευτικές εκλογές άλλος γύρος και καλύτερα θα ήταν να ολοκληρωθούν οι εκλογές και μετά να υπάρξει συνέχεια. Όμως η τουρκική πλευρά πίεσε, αντιλαμβανόμενη πως υπάρχει το «momentum» και δεν πρέπει να χαθεί η δυναμική. Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν, εν μέσω δικής τους προεκλογικής περιόδου, και έσυραν την Ελλάδα σε έναν ακόμα γύρο διαβουλεύσεων που έγινε στον Τσεσμέ. Εκεί υπήρξε η πλήρης συμφωνία για το σχέδιο συνυποσχετικού, όπου ενσωματώθηκαν οι ακραίες και πρωτοφανείς τουρκικές αξιώσεις.

Το θέμα έχει ακόμα μεγαλύτερες και τραγικότερες διαστάσεις, καθώς η Τουρκία έχει πολλές αξιώσεις και διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο και στο σχέδιο συνυποσχετικού υπάρχει αναφορά ότι οι δύο χώρες εξουσιοδοτούν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να επιλύσει και «…όσα προβλήματα ήθελε ανακύψουν». Δηλαδή η Ελλάδα φαίνεται να συμφώνησε σε ένα σχέδιο που θέτει πλέον σε αμφισβήτηση την κυριαρχία της, με βάση τις πάγιες αξιώσεις της Άγκυρας και αφήνει τα πάντα στα χέρια του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Βέβαια είναι αλήθεια πως η πάγια θέση της Ελλάδας επισήμως, μετά τη μεταπολίτευση, είναι η συνυπογραφή συνυποσχετικού και η προσφυγή στη Χάγη, μόνο όμως για την υφαλοκρηπίδα, αφού τη μόνη εκκρεμότητα στα Ελληνοτουρκικά που αναγνωρίζει η Αθήνα είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Όμως από το συγκεκριμένο σχέδιο συνυποσχετικού φαίνεται ότι γίνεται δεκτός και ο όρος της Άγκυρας να εξετασθούν και άλλα ζητήματα, τα οποία η τουρκική πλευρά θα θέσει.

Μέχρι τώρα η Τουρκία δεν αποδεχόταν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, λόγω των πολλών ανοιχτών της θεμάτων. Τώρα όμως αποδέχεται το Διεθνές Δικαστήριο, προφανώς για να μπορέσει να αμφισβητήσει την ελληνικότητα εκατοντάδων νησίδων και βραχονησίδων και την κυριαρχία της Ελλάδας πάνω σε αυτές στην αρχή και στη συνέχεια και σε άλλα θέματα (όπως της δίνει τη δυνατότητα να πράξει η διατύπωση που υπάρχει στο σχέδιο του συνυποσχετικού), όπως π.χ. το εύρος των χωρικών υδάτων, το εύρος του εναέριου χώρου κ.ά. Το παιχνίδι πλέον γίνεται επικίνδυνο για την Ελλάδα, αφού αν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποδεχθεί ότι δεκάδες νησίδες δεν είναι ελληνικές (ακόμα και αν δεν είναι τουρκικές), αυτομάτως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, θα στηριχθεί σε άλλα δεδομένα. Θα σπάσει δηλαδή το ενιαίο της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, ειδικά στον κεντρικό δίαυλο από Λέσβο-Λήμνο προς Κάρπαθο-Κρήτη, αλλά και γύρω από τα Δωδεκάνησα.

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/07/114.html