Σάββατο 25 Μαΐου 2013

TΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


25/5/13
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, και ποτέ δεν βρίσκεται από πίσω ένα άτομο , αλλά μια μεγάλη δύναμη με επεκτατικές ορέξεις. Έτσι έγινε σε πολλές χώρες στο παρελθόν κα έτσι γίνεται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα. 
Όταν σχεδιαζόταν η νομισματική ένωση, και για να τύχει καλής αποδοχής το ΕΥΡΩ, φρόντισαν να επιτεθούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ελλάδας, και αφού περάσαμε μέσα από μια σειρά σκανδαλών με μεγαλύτερο, το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ήταν ώριμη η εποχή για την Ελλάδα «λόγο κρίσης» να κάνει την προσαρμογή. 

Ο λαός δέχτηκε την σωτηρία του νέου «Ευρωπαϊκού» νομίσματος, και μέσα από μια γιορταστική ατμόσφαιρα την επόμενη μέρα που ξημέρωσε βρέθηκε αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή ανατίμηση των καταναλωτικών αγαθών ( πχ. ½ κιλό ψωμί στοίχιζε 100 Δραχμές, και την επόμενη μέρα 0,50 €, δηλαδή 170,17 Δραχμές )...
χωρίς να ανατιμηθούν ανάλογα οι μισθοί. Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας, οι Τράπεζες άνοιξαν τα ταμεία τους για τους καταναλωτές (τους κυνηγούσαν μάλιστα, με δάνεια, εορτο-δάνεια, διακο-ποδάνεια, κάρτες, μετρητά κλπ), από την εκμετάλλευση των οποίων έβγαλαν πάρα πολλά χρήματα στην πλάτη του Έλληνα πολίτη. 
Και πάλι όμως ήταν ένα σύστημα που φαινομενικά, λειτουργούσε, το μεγαλύτερο μερίδιο των Ελλήνων μπορούσε να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Και λέω φαινομενικά, γιατί ενώ ο Έλληνας τα «κουτσοβόλευε», το Κράτος χρωστούσε κάθε χρόνο και περισσότερα, κάτι που οφειλόταν στις υπερβολικές και αλόγιστες δαπάνες, τις ατέλειωτες προσλήψεις στο Δημόσιο, την διαφθορά και τα σκάνδαλα, και βέβαια την κατάχρηση και τον στοχευόμενο βιασμό της Ελλάδας από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις . Τελικό αποτέλεσμα, το εξωτερικό χρέος να μην είναι πλέον βιώσιμο για το Κράτος. 

Φτάσαμε η χώρα μας να χάνει σήμερα 3-8 μελλοντικές γενιές, την ανεξαρτησία της , την εδαφική της κυριαρχία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, λόγο απροσδιόριστου χρέους, που δημιουργήθηκε από αυτές τις μεγάλες δυνάμεις, σε συνεργασία με ασυνήθιστα υπάκουες, ελληνικές κυβερνήσεις και ξεδιάντροπους επιχειρηματίες. 
Η υπόθεση της λεηλασίας της Ελλάδας είναι κάτι που είχε στο μυαλό της η ελίτ από τα μέσα του 1970. Ο Χένρυ Κίσινγκερ, πρώην Γραμματέας του Αμερικάνικου κράτους και ένας από τους 10 πιο ισχυρούς άνδρες του κόσμου σήμερα, εξέφρασε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, τον Σεπτέμβριο του 1974, τα εξής λόγια: "Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα να ελεγχθούν. Ως εκ τούτου, πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες, ίσως τότε μπορούμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ, φυσικά, να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε την ικανότητά τους να αναπτύξουν οι ίδιοι την ικανότητά τους να πολεμήσουν και να κερδίσουν – το οποίο θα προκαλέσει την άρση τους ως εμπόδιο ζωτικής σημασίας για τα στρατηγικά σχέδιά μας στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. " 

Γιατί θέλουν τόσο πολύ να κυριαρχήσουν στην Ελλάδα ? 
1) Η Στρατηγική Γεωγραφική θέση, ήταν από της ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, βασικός λόγος για την κατάκτηση ή τον έλεγχο της από τις μεγάλες δυνάμεις. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει σύνορα σε τρεις ηπείρους από τις οποίες έχει επηρεαστεί και έχει επηρεάσει, έχει εμπορικές συναλλαγές με αυτές, και κατέχει τη θέση του πολιτιστικού και φιλοσοφικού κέντρου για αυτές. Εκτός από αυτό η θέση της είναι το φυσικό σύνορο για τις μεγάλες δυνάμεις, για την Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Οι μεγάλες δυνάμεις θέλουν να έχουν μια υπάκουη χώρα στην υπηρεσία τους που μπορεί να αποτελέσει μια αποθήκη όπλων κοντά σε περιοχές που είναι επιρρεπείς σε κρίσεις. 

2) Οι διεφθαρμένοι ολιγάρχες της Ελλάδας, έχουν στη διάθεσή τους αυξημένες εξουσίες και μπορούν να επεμβαίνουν στις υποθέσεις της ελληνική κοινωνίας. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι μεγιστάνες των ΜΜΕ, πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλοί καταλύτες για την υλοποίηση της επίθεσης στην ελληνική κοινωνία, βοηθώντας να εξαπλωθεί η διαφθορά, η διαίρεση και η αδικία. 

3) Τα τεράστια αποθέματα των φυσικών πόρων, τα οποία, έως την υπογραφή των Μνημονίων με την ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ «δεν υπήρχαν», και ως εκ τούτου δεν είχαν αξιοποιηθεί. Οι κυβερνήσεις εσκεμμένα ανέβαλαν την ανακοίνωση της ΑΟΖ, δίνοντας το δικαίωμα στην Τουρκία να αποκτήσει κυριαρχικά δικαιώματα. Το θέμα της ΑΟΖ είναι το πιο σημαντικό από την άποψη της δυνατότητας της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τους δικούς της φυσικούς πόρους, με συνέπεια να ξεφύγει από την σημερινή της οικονομική κατάσταση. 

4) Η Ελλάδα έχει μια πολύ μακρά ιστορία και τις ρίζες του λαϊκού πολιτισμού, όπου έπαιζε πολύ μεγάλο ρόλο η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η ελευθερία κοινωνική και πολιτική. Πρόκειται για το λαϊκό πολιτισμό που μέσα από την ιστορία και τη λογοτεχνία της, έχει γεννήσει ρεύματα των απελευθερωτικών κινημάτων σε όλο τον κόσμο. 

5) Το εθνικιστικό μέρος του εκλογικού σώματος της Γερμανίας (CDU / Merkel / Scheuble), ζητά εκδίκηση από τους έλληνες που με οπλισμό του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου αντιστάθηκαν, για 7 μήνες στις επεκτατικές βλέψεις των Ναζί, το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, με σημαντικό κόστος σε Γερμανούς στρατιώτες και στην έκβαση του πολέμου. 
6) Το λόμπι των Σιωνιστών, θεωρεί εμπόδιο την προκοπή της Ελλάδας, γιατί δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει την παγκόσμια δια κυβέρνηση έτσι όπως την έχει σχεδιάση. 

Τελικά φαίνεται ότι στις μέρες μας οι μεγάλες δυνάμεις , θα πετύχουν τον σκοπό τους. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια τα σχέδιά τους μπαίνουν στη τελική ευθεία, έχουν καταφέρει να αποδυναμώσουν κάθε αντίσταση του ελληνικού λαού, έχουν διασπάσει τον λαό σε μεμονωμένες αντίπαλες ιδεολογίες, ο έλληνας είναι υποχείριο των καναλιών και των πολιτικών, που σύμφωνα με τις διαταγές που έχουν πάρει, τον μεταβάλλουν σε υπηρέτη και ακόλουθο της νέας τάξης πραγμάτων. 

Ο καθένας μας σαν μονάδα δεν έχει την δύναμη να αντισταθεί, πρέπει να οργανωθούμε, να συμφωνήσουμε, να φερθούμε σαν Πατριώτες, ενωμένοι κάτω από την σημαία μας με ένα κοινό σκοπό, το καλό της Πατρίδας μας. Μόνο έτσι θα ξαναποκτήσουμε τον έλεγχο της χώρας μας και την αξιοπρέπειά μας ….. 
Ανδρέας Κιμούλης
hellas-now.com

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Χρυσή Αυγή: Η κομπίνα συνεχίζεται


22 Μάι, ’13 5:17 ΠΜ

Είναι διάχυτη η εντύπωση πως η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Έχουν γραφτεί χιλιάδες κείμενα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Αν η Χρυσή Αυγή ανέβαινε στις δημοσκοπήσεις, δεν θα σκίζονταν τόσοι συστημικοί αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι για την άνοδό της.
Τον Μάρτιο του 2011, ο Αλέξης Παπαχελάς είχε γράψει στην «Καθημερινή» ένα άρθρο με τον τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ».
Την τύχη που είχε το ΛΑΟΣ την ξέρετε.
Στο ίδιο κείμενο, είχα γράψει και τα εξής:

Η Χρυσή Αυγή έχει στηριχτεί –και στηρίζεται- από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Φυσικά, έχει στηριχτεί με έντεχνο τρόπο. Τραβάτε με κι ας κλαίω.
Δεν υπάρχει καθεστωτικό λαμόγιο -που είχε αποθεώσει όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν- που να μην έχει αποφανθεί για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Κι όταν σου την πέφτουν τα λαμόγια, γίνεσαι συμπαθής.
Και σε κάνουν να μοιάζεις αντισυστημικός. Κι ας είσαι ό, τι πιο συστημικό υπάρχει, όπως είναι η Χρυσή Αυγή.
Πάντως, είναι εξαιρετική η παρρησία όλων των κρατικοδίαιτων τενεκέδων για την Χρυσή Αυγή. Μπορεί να μην έχουν αγγίξει ποτέ τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα –και τα άλλα αφεντικά τους- αλλά με την Χρυσή Αυγή ξεσπαθώνουν.
Σήμερα συζητούν την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής επειδή είναι ρατσιστική και ναζιστική.
Το ερώτημα είναι απλό: «Όταν επέτρεπαν στην Χρυσή Αυγή να κατέβει στις εκλογές δεν ήταν ρατσιστική και ναζιστική;». Αλλά αυτό, περιέργως, δεν το ρωτάει κανείς.
Η Χρυσή Αυγή, ουσιαστικά, δεν υπήρχε.
Η Χρυσή Αυγή είναι το πλυντήριο του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή ήταν η χρυσή εφεδρεία που χρησιμοποιείται τώρα, για να αθωώσει το σάπιο και καταρρέον πολιτικό κατεστημένο.
Οι χρυσαυγίτες είναι ναζιστές και καθάρματα, οπότε όλοι οι υπόλοιποι είναι δημοκράτες και τίμιοι. Προσκυνήστε τους.
Δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα. Η Ελλάδα κινδυνεύει από τον ναζισμό.
Ξεχάστε τις ευθύνες του Σημίτη, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και των συνεργατών τους, ξεχάστε την οικονομική ελίτ που συνεχίζει να κάνει πάρτι –ενώ η ανεργία φουντώνει και οι μισθοί πετσοκόβονται-, και ασχοληθείτε με το πώς θα σωθεί η Ελλάδα από την Χρυσή Αυγή.
Μην δίνετε σημασία στις κωλοτούμπες του Σαμαρά, στο ότι ο Βενιζέλος θα έπρεπε να είναι στο δικαστήριο και στο ότι ο «υπεύθυνος αριστερός» Κουβέλης δεν θα συνεργαζόταν ποτέ σε κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ• όχι, τώρα κινδυνεύουμε από την Χρυσή Αυγή.
Ακούστε με ευλάβεια τον Μάκη Βορίδη –ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο στην προεδρία της νεολαίας της ΕΠΕΝ- να μιλάει με οίστρο για τον κίνδυνο του ναζισμού που φέρνει η Χρυσή Αυγή.
Την Χρυσή Αυγή που πετάει στις δημοσκοπήσεις. Όπως πετούσε το ΛΑΟΣ.
Αν είχε αποδοθεί δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, η Χρυσή Αυγή δεν θα είχε ξεμυτίσει ποτέ.
Αλλά, αφού η κεντρική απόφαση από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο ήταν πως η απονομή δικαιοσύνης θα έπληττε τους ίδιους και θα ήταν το τέλος τους, πέταξαν στην αρένα τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής. Και κάποιοι τσίμπησαν.
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί και την αιχμή για την διαιώνιση του δικομματισμού. Η ύπαρξή της Χρυσής Αυγής βολεύει και την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τους μικρότερους παίκτες.
Παρούσης της Χρυσής Αυγής, είναι όλοι τους δημοκράτες και προοδευτικοί.
Αν η Χρυσή Αυγή τεθεί εκτός νόμου, όλοι οι υπόλοιποι είναι νόμιμοι.
Ως και συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει, με την δικαιολογία πως θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. Για να σώσουν την χώρα. Πάλι.
Ο Σαμαράς από τη μία –ή ο αντικαταστάτης του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας-, ο Τσίπρας από την άλλη και στην μέση ο Ζίζεκ. Αγκαλιασμένοι.
Αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, όλοι θα ήταν υποχρεωμένοι να μιλάνε –και να προτείνουν λύσεις- για την κοινωνία και την οικονομία. Με την Χρυσή Αυγή, μπορούν να μιλάνε για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά.
Μπορούν να μιλάνε για τον ναζισμό, για τον Χίτλερ, τους Εβραίους, την Άννα Φρανκ, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Κακό Λύκο και άλλα τέτοια επίκαιρα και φλέγοντα θέματα.
Το μεταναστευτικό –που είναι, ουσιαστικά, το μοναδικό θέμα της Χρυσής Αυγής- θα μπορούσε να λυθεί πιο εύκολα και γρήγορα απ’ όσο νομίζουν κάποιοι• πολιτικές και κυβερνητικές αποφάσεις δημιούργησαν το μεταναστευτικό, δεν έπεσαν από τον ουρανό οι μετανάστες, ούτε βγήκαν από τους υπονόμους.
Αλλά οι φτηνοί μετανάστες είναι χρήσιμοι –και πολλοί απ’ αυτούς εγκλωβίζονται στην Ελλάδα-, αφενός για να στρέφονται εναντίον τους οι Έλληνες και να ξεχνούν τα Μνημόνια, και αφετέρου για να υπάρχει το φόβητρο της Χρυσής Αυγής που απειλεί τη Δημοκρατία μας. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!
Βέβαια, τα τέρατα που έφτιαξαν το τέρας που λέγεται Χρυσή Αυγή ξέρουν πως υπάρχει ο κίνδυνος το δημιούργημά τους να αυτονομηθεί –σαν το τέρας του Φρανκενστάιν- και να αρχίσει να κάνει τα δικά του.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως έχουν την Χρυσή Αυγή στο χέρι, αφού ο βίος και η πολιτεία των χρυσαυγιτών αποτελούν κοινό μυστικό.
Το θέμα είναι πότε θα αποφασίσουν πως δεν χρειάζονται πια την Χρυσή Αυγή και ποια θα είναι η οικονομική κατάσταση στη χώρα την δεδομένη περίοδο.
Εκεί θα παιχτεί η τύχη της Χρυσής Αυγής.
Όσο οι Έλληνες πολίτες δεν απαιτούν Δικαιοσύνη και Νέο Σύνταγμα –γραμμένο και από τους πολίτες-, τα τέρατα θα πληθαίνουν.
Και οι Έλληνες θα τα συνηθίζουν. Θα τα βλέπουν και στον καθρέφτη.
Γιατί ο φασισμός ήταν εδώ πριν από την Χρυσή Αυγή. Ήταν μέσα στο σαλόνι σας. Και δεν ενοχλούσε κανέναν.
(Στις 24 Οκτωβρίου 2012, έγραφα «Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό».)

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Για πόλεμο μιλάει το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή - Σκληρό παζάρι ΗΠΑ - Ρωσίας και για τους S 300

Η ένταση πολέμου μεγαλώνει στην Μέση Ανατολή όπου τα τελευταία 24ωρα όλοι εκφράζουν ανοιχτά πια τον φοβο μιας απρόβλεπτης ένοπλης σύγκρουσης.
Πρώτος απ΄ όλους ο Άσαντ ο οποίος δήλωσε ότι προετοιμάζεται για πόλεμο που θα ξεσπάσει με αφορμή τις κατηγορίες για χρήση χημικών από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Υπάρχουν όμως πολλές αφορμές που μπορούν να οδηγήσουν στην έκρηξη.
Το Ισραήλ είναι εξαιρετικά ανήσυχο και δεν το κρύβει. Ισραηλινές εφημερίδες δημοσιεύουν ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία η Δαμασκός έχει στρέψει ότι προηγμένους πυραύλους διαθέτει εναντίον του Ισραήλ και ετοιμαζεται να χτυπήσει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές η Συρία θα πλήξει στόχους εντός του Ισραήλ με τους πυραύλους M-600, τη συριακή έκδοση των ιρανικών Fateh-110 .
Οι ισραηλινοί πιστεύουν ότι η Δαμασκός διαθέτει ένα μεγάλο απόθεμα αυτων των πυραύλων, οι οποίες μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση πάνω από 200 χιλιόμετρα .
Οι ισραηλινές ανησυχίες όμως δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει εμμονή με το θέμα της πώλησης ρωσικών S 300 από τη Μόσχα στο καθεστώς Άσαντ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου έθεσε το ζήτημα στον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν. Πριν μερικές μέρες ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέϊ Λαβρόφ είχε πει ότι οι πύραυλοι δεν θα πουληθούν στη Συρία. Ωστόσο νεότερες δηλώσεις του ανησυχούν το Ισραήλ.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ σε δηλώσεις του είπε “ότι δεν μπορεί να καταλάβει όλη αυτη την αναστάτωση”. Και συνέχισε επισημαίνοντας την υποχρέωση της Ρωσίας να τιμήσει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει. Τόνισε μάλιστα ότι οι S 300 είναι όπλο αμυντικό και ότι η πώλησή τους δεν παραβαίνει το διεθνές δίκαιο.
Οι προφανώς σκόπιμα αντιφατικές δηλώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ ενισχύουν όσους υποστηρίζουν ότι η διαπραγμάτευση που γίνεται για την λύση στο θέμα της Συρίας είναι εξαιρετικά σκληρή και πολύπλοκη.
Ο πρώην επικεφαλής στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ Amos Yadlin, είπε σε δηλώσεις του ότι η επιμονή του Λαβρόφ για τους S-300 δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα συστήματα θα παραδοθούν στη Συρία. Αντίθετα, κατά την εκτίμησή του αυτό αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρωσίας - ΗΠΑ ,με τους πρώτους να λένες στους δεύτερους όπως είπε χαρακτηριστικά οYadlin: "Χάσαμε την Αίγυπτο, πήρατε το Ιράκ και τη Λιβύη. Δεν πρόκειται να αγγίξετε τη Συρία."
Αυτό που παρακολουθούμε στη Συρία, είναι μια μίνι-αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ,με το Ισραήλ ναστη μέση, υποστηρίζουν σε άρθρα τους ισραηλινοί αναλυτές.
Δεν προκαλεί έκπληξη, ότι το Ισραήλ προσπαθεί να μείνει έξω από το συριακό εμφύλιο πόλεμο, αλλά το πρόβλημα είναι ότι το Ιράν προμηθεύει όπλα στη Χεζμπολάχ που με τη συνενοχή του Άσαντ, έχει μετατραπεί στην πιο καλά εξοπλισμένη ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση στον κόσμο ,υποστηρίζουν, ακόμη και με πυραύλους.
Δύο φορές αυτό το μήνα, το Ισραήλ έχει εντοπίσει μεταφορές όπλων από το Ιράν ,στη Συρία και από εκεί στο νότιο Λίβανο. Οι βομβαρδισμοί που έκανε το Ισραήλ δεν είχαν τη παραμικρή απώλεια, αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύσει αν ο Άσαντ προμηθευτεί S 300. Και γι΄ αυτό το Ισραήλ αντιδρά τόσο έντονα. Αν το Ισραήλ δεν αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό που θα ξεκινήσει αυτό που όλοι απεύχονται : έναν πόλεμο.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ευρώπη – κανίβαλος

Ἀναρτήθηκε στὸ ἀπὸ τὸν/τὴν

Rate This

Μαλούχος Γεώργιος Π.
Εστω και αργά – ίσως όμως πολύ αργά πια-, το κατάλαβαν επιτέλους όλοι: τρία χρόνια τώρα, η Ευρώπη τρώει διαρκώς τις σάρκες της. Προχθές, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έμεινε ξαφνικά… εμβρόντητο με τα ευρήματα μεγάλης ευρωπαϊκής έρευνας που δείχνει ότι το ευρωπαϊκό όραμα όχι απλώς υποχωρεί αλλά ξεθωριάζει ανεπανόρθωτα στη νέα γενιά – και τώρα αναρωτιέται το γιατί και το τι κάνουν οι ηγεσίες της Ευρώπης γι αυτή τη φοβερή, όπως την παρουσιάζει καταστροφή. Σίγουρα, το μόνο που δεν θα έπρεπε να είχαν κάνει, είναι το να φτιάχνουν εξώφυλλα με τις σημαίες χωρών της Ευρώπης ως φέρετρα του ευρώ, ή να λένε ολόκληρους λαούς απατεώνες. Τα όψιμα αυτά δάκρυα μετά την έρευνα, αν δεν είναι κροκοδείλια, είναι απλώς προϊόν καταστροφικής ανοησίας… Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία κέρδισε πολλά από όλα αυτά: είναι πια μετρημένο και με νούμερα, οι ίδιοι το έχουν μετρήσει.
Δεν είναι όμως μόνον οι μετρήσεις και τα δημοσιεύματα πανικού για το μέλλον της Ευρώπης που ξαφνικά πληθαίνουν ανακαλύπτοντας την πυρίτιδα που κυριολεκτικώς έχει βάλει η γερμανική πολιτική στα θεμέλιά της. Είναι και πολλά άλλα. Από τις συνεχείς δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, όπως εκείνες του Γάλλου υπουργού Βιομηχανίας που προχθές έκανε λόγο για μια Ευρώπη «ηλίθιο» του παγκόσμιου χώρου, μέχρι παραγόντων της οικονομίας που είναι φυσικά υπεράνω πάσης υποψίας, ειδικά όταν αυτοί είναι Γερμανοί, όπως συμβαίνει με την πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση του αποκαλούμενου «Mr Dax» – για να μην αναφερθεί κανείς στα όσα λέει διαρκώς ο Τζορτζ Σόρος για το γερμανικό έγκλημα, ή στα όσα λένε ο Κρούγκμαν ή ο Στίγκλιτς. Πολύ περισσότερο, για να μην αναφερθεί κανείς στην ίδια την πραγματικότητα, σε αυτά που αποτυπώνονται στις ίδιες τις ευρωπαϊκές μετρήσεις που δείχνουν την πορεία καταστροφής τόσο στο οικονομικό, όσο και στο κοινωνικό και το πολιτικό πεδίο.
Ο «Mr Dax» λοιπόν, κατά κόσμο Ντρικ Μίλερ, «γκουρού» της γερμανικής αγοράς χρήματος, έγραψε ένα βιβλίο για την κρίση και μίλησε γι αυτή στο, επίσης γερμανικό, γνωστό κι αυτό για κάποια άθλια εξώφυλλά του, περιοδικό Focus. Τι είπε εκεί μεταξύ άλλων; Ο Μίλερ βλέπει όλη την κρίση υπό το πρίσμα μιας αμερικανικής επίθεσης κατά του ευρώ από το 2008, στην οποία όμως, όπως υποστηρίζει, οι Ευρωπαίοι έπεσαν τελικά θύματα του ίδιου του εαυτού τους:
«Η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες. Η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψη» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο». […]«Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού».
Φυσικά, ο Μίλερ, ενώ διαπιστώνει τα οξύτατα προβλήματα, ξεχνά συστηματικά τα κίνητρα και τις τεράστιες ευθύνες της ίδιας της Γερμανίας – φταίνε διάφορες σκοτεινές διεθνείς «συνωμοσίες», αλλά δεν φταίει εκείνος που επιβάλλει δια πυρός και σιδήρου αυτή την πολιτική την οποία ο Μίλερ σφόδρα επικρίνει;
Αναφέρει ακόμα ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, «στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ εκφράζει την πεποίθηση ότι «σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές». Και για το  διαβόητο χρέος; «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας»…
Ισως γι αυτό ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε επιτέθηκε προχθές (και) κατά της Ιαπωνίας, λέγοντας ότι τυπώνει υπερβολικά πολύ νόμισμα»! Ενδεχομένως, οι Γερμανοί αρχίζουν τώρα να αντιλαμβάνονται ότι η καταστροφική επιμονή τους για μια γερμανική Ευρώπη μέσω της κρίσης χρέους, όχι μόνον διαλύει τελικά την Ευρώπη, αλλά την «πεθαίνει» και στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας που δήθεν γι αυτή γίνονται όλα, τη στιγμή που όλες οι μεγάλες οικονομικές οντότητες του πλανήτη τυπώνουν νόμισμα για να αποφύγουν την ύφεση. Το γερμανικό δόγμα, δεν αποδίδει ούτε καν στο πεδίο για το οποίο (υποτίθεται ότι) γίνονται όλα. Και είναι φυσικό. Δεν είναι ανόητοι: απλώς άλλα λένε ότι υπηρετούν και άλλα υπηρετούν όλο αυτό τον καιρό. Μιλούν στο όνομα της Ευρώπης, αλλά εργάζονται για τους στόχους της Γερμανίας: η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης συνολικά υποσκάπτεται από την πολιτική τους, όταν όλοι οι άλλοι μπορούν διαρκώς να ασκούν νομισματική πολιτική.
Οσο για την Ελλάδα, ο Μίλερ λέει και τα εξής: «Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές. Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».
Αναφέρεται δε σε πολλά σημεία στην εγκληματική πολιτική Παπανδρέου που, σύμφωνα με τον Μίλερ «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη». Ως προς αυτό το τελευταίο πάντως, δύσκολα θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς: ο Γιώργος Παπανδρέου να αναλάβει οποιαδήποτε αποστολή για… οτιδήποτε;