Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τι γίνεται στην Ισλανδία - sotsot36@gmail.com

Τι γίνεται στην Ισλανδία ;

ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;

Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:
Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.
Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.
Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;
Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;
Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία:
2008. Εθνικοποιείται η κύρια τράπεζα της χώρας. Καταρρέει το νόμισμα, σταματάει τη λειτουργία του το χρηματιστήριο. Η χώρα είναι σε πτώχευση.
2009. Οι διαμαρτυρίες του κόσμου μπρος στην Βουλή καταφέρνουν και κηρύσσονται πρόωρες εκλογές και προκαλούν την παραίτηση του πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης. Συνεχίζει η άθλια κατάσταση της οικονομίας της χώρας.
Μέσω ενός νόμου προτείνεται να πληρωθεί το χρέος στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία, με την πληρωμή 3.500 εκ. ευρώ, που θα πληρώσουν όλες οι ισλανδικές οικογένειες μηνιαία για 15 χρόνια με 5,5% επιτόκιο.
2010. Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους και ζητάει δημοψήφισμα για το νόμο.
Τον Γενάρη του 2010 ο πρόεδρος αρνείται να θέσει τον νόμο σε ισχύ και ανακοινώνει ότι θα υπάρξει αίτημα για λαϊκή ετυμηγορία.
Τον Μάρτιο γίνεται το δημοψήφισμα και σαρώνει το ΟΧΙ στην πληρωμή με 93% των ψήφων.
H κυβέρνηση αρχίζει δικαστική έρευνα για ευθύνες για την κρίση. Αρχίζουν οι συλλήψεις τραπεζιτών και υψηλόβαθμων στελεχών. Η Interpol εκδίδει διαταγή και όλοι οι εμπλεκόμενοι τραπεζίτες εγκαταλείπουν την χώρα.
Στο πλαίσιο της κρίσης, εκλέγεται ένα σώμα από πολίτες για να συγγράψει το νέο Σύνταγμα. Εκλέγονται 25 πολίτες, χωρίς πολιτική εξάρτηση, από τους 522 που παρουσιάστηκαν ως υποψήφιοι. Η προϋπόθεση υποψηφιότητας ήταν να είναι ενήλικοι και να έχουν προταθεί από 30 άτομα.
Το σώμα αρχίζει την εργασία του τον Φεβρουάριο του 2011 και θα παρουσιάσει μια Magna Carta λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ομόφωνες συστάσεις διαφορετικών συνελεύσεων που θα πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Θα πρέπει να επικυρωθεί από την υπάρχουσα βουλή και από την επόμενη αναθεωρητική που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.
Αυτή είναι η σύντομη ιστορία της Ισλανδικής επανάστασης: Παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης, εθνικοποίηση της τράπεζας, δημοψήφισμα για τις κρίσιμες οικονομικές αποφάσεις, φυλάκιση των υπεύθυνων της κρίσης και ξαναγράψιμο του συντάγματος από τους πολίτες.
Μίλησαν για όλ' αυτά τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ? Φυσικά ΟΧΙ!
Ο ισλανδικός λαός έδωσε ένα μάθημα δημοκρατίας σ' όλον τον κόσμο.
όχι στον καταστροφικό τάχα μονόδρομο του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗ.ΣΥ

Gmail - FW: «Οι Τούρκοι δεν είναι πλέον σύμμαχοι των ΗΠΑ»! - sotsot36@gmail.com

«H Τουρκία είναι απειλή για τις ΗΠΑ», υποστήριξε με τον πλέον αφοπλιστικό τρόπο ο Δρ. Ντέιβιντ Γούρμσερ (David Wurmser), σύμβουλος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντίκ Τσένεϊ μιλώντας ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από μερικές ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δρ. Ν. Γούρμσερ συμμετείχε ζωντανά στην εκπομπή του Δημοσιογράφου Γιάννη Μούτσου «Terra Incognita» στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ Channel.

Στην παρέμβασή του στην εκπομπή από τις ΗΠΑ ο γνωστός και πάντα καλά πληροφορημένος Αμερικανός αναλυτής υπογράμμισε και επιβεβαίωσε όλα αυτά που κατά καιρούς το «www.defence-point.gr» αλλά και το περιοδικό ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ έχει επισημάνει και προσπαθεί να καταστήσει κτήμα του κάθε Έλληνα.

Ο σύμβουλος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ αφού επεσήμανε το Νεοθωμανικό προσωπείοτης κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε πως η Άγκυρα προσπαθεί να ανασυστήσει το «Στρατηγικό Βάθος» της οθωμανικής αυτοκρατορίας - κατά Νταβούτογλου, κάτι το οποίο δημιουργεί μεγάλη ένταση στην περιοχή αφού η συγκεκριμένη στρατηγική συνάγεται με την «αυξανόμενη επιθετικότητά της απέναντι στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα». Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο ο Δρ. Γούρμσερ δεν απέκλεισε και την πιθανότητα εκδήλωσης επιθετικής ενέργειας από μέρους της Άγκυρας.

Αναφορικά με την σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκίας ο Αμερικανός αναλυτής επεσήμανε πως και δύο πλευρές έχουν περιπέσει σε μία αμοιβαία παρεξήγηση, η οποία εκ των πραγμάτων θα αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για την ειρήνη στην περιοχή. Κατά τον Δρ. Γούρμσερ «η Τουρκία δεν δείχνει αυτή τη στιγμή να αντιλαμβάνεται το πώς σκέφτεται η Ουάσιγκτον ενώ πιστεύει ακράδαντα πως έχει με το μέρος της όλα τα πλεονεκτήματα. Το λάθος όμως της Άγκυρας είναι μοιραίο αφού αυτή τη στιγμή τα λόμπι των Ελλήνων, των Ισραηλινών και των Αρμενίων είναι σε θέση να αλλάξουν τις ισορροπίες εναντίον της Τουρκίας ανά πάσα στιγμή. Σε κάθε περίπτωση η Άγκυρα φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται πως οι πράξεις της αποσταθεροποιούν την περιοχή κάτι το οποίο είναι απειλή για τις ΗΠΑ».

Από την πλευρά του οι ΗΠΑ, ειδικά η κυβέρνηση, πάντα κατά τον Δρ. Γούρμσερ, δεν φαίνεται να έχει χωνέψει την αλλαγή της πολιτικής της Τουρκίας και εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται την Άγκυρας ως έναν «σταθεροποιητικό παράγοντα στην Αραβική Άνοιξη» όμως με το πέρασμα του χρόνου οι Αμερικανοί πρόκειται να αντιληφθούνε «πως η Τουρκία είναι πλέον πρόβλημα». Για την ώρα ένα λόγος που δείχνουν να την εμπιστεύονται είναι η ιδιότητά της ως κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση δε για μία ξεκάθαρη απάντηση για το κατά πόσον οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται την Τουρκία ως σύμμαχο ο Αμερικανός αναλυτής ήταν ξεκάθαρος, αφού χωρίς καμία περιστροφή ανέφερε πως «Οι περισσότεροι στην Ουάσιγκτον θεωρούν πως η Τουρκία δεν είναι πλέον σύμμαχος» παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αποδείξει πως οι σχέσεις είναι καλύτερες από ποτέ. Κατά τον Ν. Γούρμσερ, είναι πλέον γεγονός, πως «κάτω από την επιφάνεια η άποψη ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον σύμμαχος μας ενδυναμώνεται όλο και πιο πολύ».

Τι εστί όμως Δρ. Ν. Βούρμσερ ώστε πρέπει κάποιος να ακούσει αυτά που «λέει», αυτά που «δεν λέει» και αυτά που «σημαίνει»/εννοεί; Ο Ν. Γούρμσερ έχει χρηματίσει σύμβουλος για θέματα Μέσης Ανατολής του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντίκ Τσένεϊ, ενώ μεταξύ άλλων είναι και μέλος του ΑΕΙ (American Enterprise Institute). Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δρ. Γούρμσερ ήταν ένας από τους κύριους συγγραφείς της μελέτης με τίτλο «Α Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm» η οποία και συντάχθηκε το 1996 για λογαριασμό του σημερινού πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και μέσα στην οποία προκρινόταν η επιλογή του «προληπτικού πλήγματος» (preemptive strike) εναντίον της Συρίας και του Ιράν ενώ για την περίπτωση του Ιράκ προκρινόταν η επιλογή της «αποκαθήλωσης» του Σαντάμ Χουσεΐν. Αναφορικά με το Παλαιστινιακό η αναφορά συμβούλευε το Τελ-Αβίβ να εγκαταλείψει την πολιτική του «Γη για Ειρήνη» (Land for Peace) απέναντι στους Παλαιστινίους.

Οι διασυνδέσεις του συγκεκριμένου αναλυτή, οι γνώσεις των διαφόρων «πραγματικοτήτων» στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου και της Ουάσιγκτον αλλά και η διείσδυση των απόψεών του σε μερίδα του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ είναι εμφανής. Από την άλλη είναι εξίσου εμφανές και το γεγονός πως η «σκληρή» γραμμή και προσέγγιση που ακολουθεί αλλά και οι δεσμοί του με τους Ρεπουμπλικάνους, ειδικά τους «Neocons» (νέο-συντηρητικοί), αλλά και το Ισραήλ είναι κάτι το οποίο δεν είναι σίγουρο πως κάνει κάποιους από τους Δημοκρατικούς να αισθάνονται άνετα.

Η ουσία για εμάς όμως είναι το γεγονός πως ο Δρ. Ν. Γούρμσερ εξέφρασε όπως ποτέ άλλοτε δεν έχει κάνει ένας Αμερικανός ειδήμων το τι πραγματικά συμβαίνει στην Ουάσιγκτον και το πώς η Τουρκία παίζει με τη φωτιά η οποία έχει ξεκινήσει από την Ρεπουμπλικανική πλευρά και απειλεί να εξαπλωθεί και στην Δημοκρατική. Είναι σαφές πως οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να. βομβαρδίσουν την Τουρκία, αλλά το γεγονός πως θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες. «πιέσεως και θερμοκρασίας», σε μία δυνητική θερμή αντιπαράθεση με την Ελλάδα και την Κύπρο αξίζει την αμέριστη προσοχή μας και εκτίμηση των δυνατοτήτων που ανοίγονται με την αλλαγή των γεωπολιτικών ισορροπιών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στον κάτωθι σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος της εκπομπής του Γιάννη Μούτσου στην οποία συμμετέχουν ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Δρ. Γιάννης Μάζης, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Μεσογείου Κώστας Σταμπολής και ο Εκδότης - Διευθυντής του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Δρ. Γιώργος Φίλης. Η παρέμβαση του Αμερικανού αναλυτή βρίσκεται στο δεύτερο μισό του βίντεο, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως και οι υπόλοιπες τηλεφωνικές παρεμβάσεις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή 'defence-point'

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

κε Βενιζέλε. Καλό το χαράτσι και οι αποδείξεις. Από τα 80 δις ενίσχυσης στις Τράπεζες, τι εισπράτετε; Είναι αυτό το νέο ΜΕΓΑ σκάνδαλο;

Buzz It
-- Συγκαλύπτεται από την κυβέρνηση ΜΕΓΑ σκάνδαλο δισεκατομμυρίων από την "διάσωση" των Τραπεζών;
-- Έχουν εισπραχθεί οι εγγυημένες αποδόσεις 10% επί των προνομιακών μετοχών υπέρ δημοσίου;
-- Έχουν εισπραχθεί η από την ΕΕ υποχρεωτική προμήθεια για το "σπάσιμο" στην ΕΚΤ από τις τράπεζες των ειδικών ομολόγων Δημοσίου;
-- Έχουν υπόψη ότι η κρατική ενίσχυση π.χ στην Alpha και στην Eurobank υπερβαίνει το 100% της χρηματιστηριακής τους αξίας;
-- Έχουν υπολογίσει ότι η κεφαλαιοποίηση των υποχρεώσεων από αποδόσεις και προμήθεις εξασφαλίζουν πολύ μεγαλύτερο ποσό από το προσδοκώμενο έσοδο για τα χαράτσια της έκτακτης εισφοράς και των ακινήτων;

Κε υπουργέ οικονομικών και αντιπρόεδρε της κυβέρνησης. Μπορείτε να μας δώσετε στοιχεία για το ακριβές ποσό που οι τράπεζες έχουν πληρώσει προς το ελληνικό Δημόσιο από το 2009, οπότε και ξεκίνησαν να τους χορηγούνται τα βοηθήματα διάσωσης ύψους αρχικής εκτίμησης 100 δις (δηλαδή το περίπου 25% του Ελληνικού χρέους);

Από αυτά τα 5 δις αφορούν ενισχύσεις κεφαλαίων (με υποχρέωση έκδοσης προνομιούχων μετοχών υπέρ του Δημοσίου), ενώ τα υπόλοιπα αφορούν "ένεση ρευστότητας" με ειδικά ομόλογα Δημοσίου, τα οποία οι τράπεζες τα διοχετεύουν ή τα "σπάνε" στην ΕΚΤ με σκοπό την άντληση της δανειακής ρευστότητας (άσχετα αν αυτή δεν πήγε ποτέ στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτικούς πελάτες).
Σύμφωνα με τους κείμενους κανονισμούς εν ισχύ της Ε.Ε, οι τράπεζες για τις προνομιακές μετοχές
πρέπει να πληρώνουν σταθερή απόδοση 10%, ενώ για όλα τα ειδικά ομόλογα του Δημοσίου που "σπάνε" στην ΕΚΤ ή στην αγορά, πρέπει να αποδίδουν προμήθεια στο κράτος.Θέλετε να κάνω τον υπολογισμό για τα 2 χρόνια έως σήμερα, ή κάποιος από το Υπουργείο Οικονομικών θα μπορέσει να το κάνει μόνος του και να μας ενημερώσει τα δέοντα;

Αν δεν έχουν πληρωθεί τα χρήματα αυτά όπως θα έπρεπε να έχει γίνει με γνώμονα τις υποχρεώσεις, γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε κεφαλαιοποίηση των χρεών; Για να μην κουράζεστε (γιατί ένα κόψιμο στο μάτι το έχω διακρίνει), εφόσον γίνει κεφαλοποίηση των χρεών, η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗ είναι τουλάχιστον 3-5 δισεκατομμύρια στα κρατικά ταμεία.
Έλα Αλέκοοοοο. Πόσο είπες ότι εκτιμά ότι θα εισπράξει το κράτος από το χαράτσι της εφορίας με την έκτακτη εισφορά από τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, και από το ληστρικό ΔΕΗχαράτσι για την ακίνητη περιουσία. Είπες 2 δις; Πόσοοοοο;

Επειδή λοιπόν κε Υπουργέ, αυτές οι ενισχύσεις ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ (λέμε τώρα) δωρεάν από το Ελληνικό δημόσιο, άλλωστε το απαγορεύει η Ε.Ε ως αποκλειστική αρμόδια για την χρηματοδότηση των τραπεζών, μήπως να μας διαφωτίσετε ΑΜΕΣΑ για τα ερωτήματα;

Γιατί αν δεν μας απαντήσετε, ή ακόμα χειρότερα, αν δεν έχετε κινηθεί σε είσπραξη ή κεφαλοποίηση, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα μιλάμε για ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και για την επιβεβαίωση της προσπάθειας για απλά εξαθλίωση των πολιτών στα πλαίσια άλλων σχεδίων. Loutraki One

Σύμφωνα με το πίνακα για την κρατική ενίσχυση των τραπεζών, oι τράπεζες με μια ματιά:
-- Μπορούν να λάβουν 78 δισ. κρατική ενίσχυση.
-- Έχουν λάβει μέχρι στιγμής σε μετρητά 8,4 δισ. ευρώ από το κράτος.
-- Έχουν λάβει μέχρι στιγμής σε δάνεια με κρατική εγγύηση 29,9 δισ. ευρώ.
-- Άνετα θα μπορούσαν να έχουν αγοραστεί από το κράτος: Η κρατική ενίσχυση με μετρητά των τριών πλήρως ιδιωτικών τραπεζών (Alpha, Eurobank και Πειραιώς) υπερβαίνει το 100% της χρηματιστηριακής τους αξίας. (κατάλαβες γιατί όλοι έκαναν χαρούλες και πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα με την συγχώνευση;)
-- Είχαν τεράστια πραγματικά κέρδη την τελευταία δεκαετία: 41 δισ. και φορολογήθηκαν με συντελεστή 17%.
-- Συνεχίζουν να έχουν μεγάλα κέρδη: 6,1 δισ. το 2009, 3,9 δισ. στο εννεάμηνο του 2010.
-- Αν στα πραγματικά τραπεζικά κέρδη επιβαλλόταν ένας αντίστοιχος με τις επιχειρήσεις φορολογικός συντελεστής, τότε το κράτος θα εισέπραττε το ίδιο ποσό με αυτό που γλυτώνει κόβοντας τις συντάξεις.
-- Η νόμιμη λειτουργία τους: Συγκεντρώνουν τη λαϊκή αποταμίευση και τη λαϊκή αφαίμαξη (πληρωμή δανείων με ληστρικά επιτόκια) για να χρηματοδοτήσουν το συντριπτικό ποσοστό των μεγάλων ιδιωτικών (τάχα) επενδύσεων.

Δείτε τον πίνακα με την κρατική ενίσχυση μέχρι 18/11/10

NewsIt.gr: Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο! - Τελευταία στιγμή ψάχνουν να δούν αν είναι συνταγματική η εφεδρεία!

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο! - Τελευταία στιγμή ψάχνουν να δούν αν είναι συνταγματική η εφεδρεία!

Μέγεθος κειμένου
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Τελευταία ενημέρωση: 29.09.2011 | 18:25
Πρώτη δημοσίευση: 29.09.2011 | 07:09

- Θα συσταθεί επιτροπή μετά από εντολή Παπανδρέου - 'Ο,τι αποφασισθεί θα εγκριθεί σε νέο υπουργικό την Κυριακή
- "Εκτός νομιμότητας ότι και εάν αποφασίσει η επιτροπή" λένε στο Νewsit οι ειδικοί
- Εξετάζουν το μέτρο της εθελούσιας αντί της εφεδρείας σε πολλούς φορείς
- Ολα τα σενάρια

Η τρόικα είναι εδώ και πιέζει. Εδώ και εβδομάδες συζητάμε τον τρόπο που θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία. Σενάρια, αλλά και δηλώσεις υπουργών. Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι εδώ και καιρό αδειάζουν τα γραφεία τους. Αλλοι φεύγουν όπως όπως για να βγουν στην σύνταξη. 'Ολα αυτά μάταια. Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο ένας από τους αρμόδιους υπουργούς, έγκριτος συναγματολόγος ανακάλυψε συνταγματικά κωλύματα.

Η εφεδρεία ήταν να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο. Συζητήθηκε. Φιλολογικά όμως. Το βράδυ της Τετάρτης βγήκε από τη ημερήσια διάταξη. Το πρωί όμως ξαναμπήκε.

Και λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός με κάθε επισημότητα έδωσε εντολή να συσταθεί διυπουργική επιτροπή η οποία θα αποφασίσει όπως είπε σε χρόνο dt για την εφεδρεία... Τι σημαίνει σε χρόνο dt; Σημαίνει οτι έως την Κυριακή η επιτροπή αυτή θα πρέπει να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις οι οποίες και θα παρουσιαστούν σε νέο υπουργικό που θα γίνει το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Τότε, στην συνεδρίαση του υπουργικού θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Το αλαλούμ όμως συνεχίζεται και κάποιοι εξακολουθούν να διοχετεύουν σενάρια

Αυτή τη φορά είναι τρία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι υπουργοί το τελευταίο διάστημα είχαν καταρτίσει τρία σχέδια αποχώρησης των δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου και του στενού δημόσιου τομέα.

-Το «καλό σενάριο» που προβλέπει την ένταξη στην εφεδρεία του προσωπικού που έχει συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια ή έχει δύο χρόνια για να βρει στη σύνταξη.

-Το «άσχημο σενάριο» που προβλέπει την ένταξη σε εργασιακή εφεδρεία του προσωπικού που προσλήφθηκε στο Δημόσιο με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ από το 2000 ως σήμερα.

-Το «κακό σενάριο» προβλέπει την απόλυση του προσωπικού και ταυτόχρονη κατάργηση των οργανικών θέσεων τις οποίες κατέχει. Σ΄αυτή την περίπτωση όμως είναι σχεδόν βέβαιον ότι οι εργαζόμενοι θα καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και θα δικαιωθούν, ενώ η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να καταβάλει και υπέρογκες αποζημιώσεις.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι περισσότεροι οργανισμοί δεν έχουν στείλει λίστες ή καθόλου στοιχεία. Τα επιτελεία των υπουργείων συνειδητοποιούν ότι οι οργανικές θέσεις στο Δημόσιο είναι τόσο πολλές που είναι αδύνατο να φύγει το 1/10ο.

Υπάρχει μεγάλο συνταγματικό πρόβλημα

Παράλληλα, εάν προκριθούν προς εφεδρεία άνθρωποι κοντά στη σύνταξη, τότε το γεγονός ότι μετά από 1-2 χρόνια αυτοί θα βγουν τελικά στη σύνταξη, έστω με μειωμένες αποδοχές, το δημόσιο θα χρειαστεί μεγάλα ποσά για εφάπαξ αλλά και τη συνταξιοδότησή τους, ποσά που ουσιαστικά οδηγούν στο ότι δεν είναι συμφέρον το μέτρο καθώς θα κοστίσει πολύ περισσότερο απ' τα μερικές δεκάδες εκατομμύρια που βραχυπρόθεσμα θα εξοικονομήσει.

Ένα τρίτο κόλλημα είναι ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης που επιτρέπει σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης να μπορεί να παραμείνουν ακόμη και πλέον της 35ετίας στην εργασία και έτσι κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία.

Κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το κριτήριο, και αυτό που συζητείται πλέον είναι η ανάγκη να επιταχυνθεί το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και η κατάργηση οργανικών θέσεων, αυτό όμως θα πάρει καιρό και σίγουρα δεν θα ικανοποιήσει την απαίτηση της τρόικας για 30.000 άτομα μέχρι τα τέλη του 2011.

DefenceNet - Ρεκόρ ανυποληψίας "πέτυχε" η Ελλάδα: Ποτέ πριν το ΔΝΤ δεν ζήτησε γραπτή δέσμευση από πρωθυπουργό!

Ρεκόρ ανυποληψίας "πέτυχε" η Ελλάδα: Ποτέ πριν το ΔΝΤ δεν ζήτησε γραπτή δέσμευση από πρωθυπουργό! Εκτύπωση E-mail
28-09-2011 09:29:52

20


Image

Έμπειροι οικονομικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι η χώρα μας έχει τη θλιβερή πρωτιά στα χρονικά του ΔΝΤ, να υποχρεώνεται να υπογράψει εγγράφως τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει, προκειμένου να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που της αναλογούν στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει!

Η γραπτή δέσμευση είναι προσωπική, του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών και πρόκειται για μια πρωτόγνωρη τακτική, η οποία, στο παρελθόν, δεν εφαρμόστηκε ούτε καν σε περιπτώσεις δανεισμού χωρών της Λατινικής Αμερικής, που διοικούνταν από δικτατορίες.

Μόνο τυχαίο δεν είναι επίσης το γεγονός ότι και χθες ο Γιώργος Παπανδρέου, σε όλες τις δημόσιες παρουσίες του στο Βερολίνο, έλεγε και ξανάλεγε ότι «η Ελλάδα θα τηρήσει το λόγο της» και «θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα», θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να διασκεδάσει τις εις βάρος της εντυπώσεις.
Το θέμα, όμως, είναι αν και κατά πόσο γίνεται πιστευτός στη διεθνή κοινότητα.

Η αξιοπιστία της χώρας έχει πληγεί σοβαρά και θα έλεγε κανείς ότι το κομβικό σημείο για να ξεκινήσει αυτή η απότομη κατιούσα αποτέλεσε η εσπευσμένη τελευταία φυγή της τρόικας από τη χώρα μας. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν ολοένα και περισσότερο κι όλα δείχνουν ότι η ζημία που έχει υποστεί η Ελλάδα, τόσο στην υπόληψή της όσο και στην εθνική κυριαρχία της, είναι πολύ σοβαρή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Σχέδιο «Εύρηκα» για την Ελλάδα | οικονομια | ethnos.gr

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ LA TRIBUNE

Σχέδιο «Εύρηκα» για την Ελλάδα

Την εκχώρηση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου σε μία εταιρία, με έδρα το Λουξεμβούργο, με στόχο τη σταδιακή ιδιωτικοποίησή τους, ώστε να επιτευχθεί η μείωση του χρέους στο 88% του ΑΕΠ, περιλαμβάνει το μυστικό "plan B" της Γερμανίας για τη διάσωση της Ελλάδας με την κωδική ονομασία "Εureca", το οποίο παρουσιάζει σήμερα η γαλλική εφημερίδα La Tribune.

Σχέδιο «Εύρηκα» για την Ελλάδα

Με βάση το πλάνο αυτό, το οποίο επεξεργάζονται -σύμφωνα με τη γαλλική "La Tribune"- οι στενοί οικονομικοί σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, με επικεφαλής τον Μάρτιν Βίτινγκ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Roland Berger, η Ελλάδα θα πρέπει να εκχωρήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας 125 δισ. ευρώ σε μία εταιρία holding με έδρα το Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα, η εταιρία που θα ιδρυθεί θα είναι στα πρότυπα του γερμανικού οργανισμού Treuhandanst ltd που δημιουργήθηκε το 1990, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν περίπου 8.500 εταιρίες από την Ανατολική Γερμανία. Στα περιουσιακά στοιχεία θα περιλαμβάνονται τράπεζες, ακίνητα, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες, ενώ η διαδικασία ιδιωτικοποίησης εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.

Στο ίδιο πλάνο προβλέπεται επίσης η εξαγορά της εταιρίας holding από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έναντι 125 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει τα 125 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει μέρος των υποχρεώσεων προς την ΕΚΤ και το EFSF, μειώνοντας έτσι το χρέος της στο 88% του ΑΕΠ από σημερινά επίπεδα του 145%, χωρίς να απαιτηθεί "κούρεμα". Προβλέπεται δε ότι με τη μείωση του χρέους η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές, ενώ αναμένεται να επανακτήσει επενδυτική αξιολόγηση ("Α" ή "Α+") βραχυπρόθεσμα.

Παράλληλα, η εταιρία αυτή θα έχει τη δυνατότητα να επενδύσει 20 δισ. ευρώ στην αναδιάρθρωση των ελληνικών στοιχείων ενεργητικού, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις. Η Roland Berger εκτιμά ότι αυτό θα αποφέρει αμέσως περί τα 40 - 60 δισ. ευρώ.

Τα προγράμματα αναδιάρθρωσης θα έχουν θετική επίδραση 8% του ΑΕΠ στην ελληνική οικονομία, κάτι που θα επαναφέρει την Ελλάδα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 5%, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσει σε αύξηση των φορολογικών εσόδων ύψους 4% του ΑΕΠ.

Επίσης, θα μειωθεί περισσότερο από 50% το βάρος των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας, χάρη στη μείωση του χρέους και στη βελτίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Όλα τα παραπάνω θα δώσουν στη χώρα τη δυνατότητα να επαναγοράζει χρέος ύψους 1% του ΑΕΠ ετησίως, κάτι που θα οδηγήσει το δημόσιο χρέος σε επίπεδα κάτω του 60% έως το 2018, εκπληρώνοντας έτσι τα κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί έως το 2025 και, σε περίπτωση όπου υπάρξει υπεραξία, θα αποδοθεί στην Ελλάδα αφαιρουμένων των τόκων.

Αν τα έσοδα είναι χαμηλότερα των 125 δισ. ευρώ, η Ελλάδα θα αναλάβει το κόστος, υπό την προϋπόθεση ότι το συνολικό ποσό δεν υπερβαίνει το 30% του ΑΕΠ ή τα 150 δισ. ευρώ έως το 2025. Οι αναλυτές της Roland Berger εκτιμούν ότι και σε αυτή την περίπτωση το χρέος θα υποχωρήσει κάτω από το 70% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την La Tribune, πρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι θα υιοθετηθεί από την Ελλάδα ή τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Στα υπέρ αυτής της πρότασης καταλογίζονται το ότι ο σχεδιασμός αυτός θα αποθαρρύνει τους κερδοσκόπους που ποντάρουν σε χρεοκοπίες των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας μέσω των CDSs, η ιδιωτικοποίηση κατά 100% του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα θα οδηγήσει και σε εξάλειψη της διαφθοράς, ενθαρρύνοντας έτσι τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και τις επενδύσεις και το ότι η αξία των ελληνικών ομολόγων που έχουν οι ελληνικές τράπεζες θα αυξηθεί κατά 30 δισ. ευρώ, αποκαθιστώντας τη φερεγγυότητα του τραπεζικού συστήματος και μειώνοντας το ρίσκο ενεχύρων της ΕΚΤ κατά 95%, οπότε θα τεθεί τέρμα στην κρίση ρευστότητας της Ελλάδας.


DefenceNet - Μία ακόμη φαεινή ιδέα της κυβέρνησης για αφαίμαξη: Αποδείξεις 50% επί του εισοδήματος!


Χέρι στις καταθέσεις, βάζει ο Βενιζέλος(;)

Χέρι στις καταθέσεις, βάζει ο Βενιζέλος(;)

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! - Capital.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΟ στην Μπανανία μας


Ο κύριος Κλέων Παπαδόπουλος είναι Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Οι ζημιές εξαμήνου για το ΤΤ ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 498,4 εκατ. ευρώ. Kαι δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, αφού οι περισσότερες τράπεζες έχουν φέτος ζημίες.
Τι κάνουν λοιπόν οι Τράπεζες; Μαζεύονται.
Κλείνουν δηλαδή καταστήματα και μεταφέρουν το προσωπικό σε άλλα ώστε να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος.
Μία τράπεζα όμως, ανοίγει καινούριο υποκατάστημα!
Ποιά; Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του κ.Κλέωνα Παπαδόπουλου.
Ποιός είναι ο κ.Παπαδόπουλος; Στενός φίλος του Ανδρέα Ανδρέα Παπανδρέου ("Αντρίκου"), του αδερφού του Πρωυθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δηλαδή, που έγινε γνωστός από κάτι CDS, I4CENSE, χορηγίες κλπ, αλλά αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε παντού στο διαδίκτυο και κυρίως στο olympia.gr.
Πού στήνεται το νέο κατάστημα του Τ.Τ. του οποίου η μετοχή διαπραγματεύεται 12 φορές κάτω από την εισαγωγή της; Στη Θεσσαλονίκη και για την ακρίβεια στην οδό Βασιλίσσης 129Α, δίπλα από την εκκλησία της Ανάληψης, στον παράδρομο που βλέπετε όσοι κατεβαίνετε στο κέντρο από τα Ανατολικά.
Και πού είναι το παράξενο; Ότι στα 200 μέτρα από το σημείο, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 84 και Σκιάθου, υπάρχει κι άλλο κατάστημα ΤΤ ! Δείτε τον χάρτη:
 
Αλλά και 300 μέτρα παρακάτω, υπάρχει κι άλλο κατάστημα ! Στην οδό Βασ.Όλγας 84 ! Δείτε τα καταστήματα από το site του ΤΤ:
Τι ήταν όμως το συγκεκριμένο ακίνητο, πριν ανοίξει εκεί νέο κατάστημα Τ.Τ.;
Στο ισόγειο κατάστημα της οδού Βασιλίσσης Όλγας 129 Α (Ανάληψη) στη Θεσσαλονίκη, στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών της γνωστής σειράς EXPERT, (ενοικιάστρια η εταιρεία ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ Α.Ε.) το οποίο όπως χιλιάδες άλλα καταστήματα έκλεισε, αφήνοντας πίσω του χρέη, ανεργία, πόνο και δυστυχία. Όπως ήταν φυσικό θα έμενε κενό λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης δημιουργώντας αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα και στην ιδιοκτήτρια.   Όμως, παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 20.000 ανοίκιαστα ακίνητα, το συγκεκριμένο ακίνητο, έδωσε ο ....Θεός και νοικιάστηκε. Ξεκίνησαν μάλιστα οι εργασίες. Δείτε πώς είναι σήμερα:
Ποιανού όμως είναι το συγκεκριμένο κατάστημα που είχε την τύχη να ενοικιαστεί γρήγορα; Ιδιοκτήτριά του ακινήτου ειναι η κυρία ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΝΑ σύζυγος ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΤΣΟΥΔΗ.
Με το υπ'αριθμ. 39541/30-4-1996 συμβόλαιο η κ.Αλεξίου ¶ννα παρεχώρησε την ψιλή κυριότητα του συγκεκριμένου ακινήτου στον γιό της Ευάγγελο και κράτησε την επικαρπία (το εισόδημα δηλαδή).
Η κυρία Αλεξίου όμως έχει και μια κόρη: Την  Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της ¶ννας (η οποία έχει το όνομα της γιαγιάς της Μαριάνθης)
Και εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον:
Η Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της ¶ννας, η κόρη της ιδιοκτήτριας του ακινήτου που νοίκιασε με υψηλό μάλιστα τίμημα (300% περισσότερο από ότι το διπλανό κατάστημα UNITED  SPORTS), τυχαίνει να είναι ... σύζυγος του Αντρίκου Παπανδρέου !
Του φίλου του Κλέωνα Παπαδόπουλου. Του αδερφού του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
 Ιδού η οικογενειακή μερίδα 34377 στο δήμο Ν.Ερυθαίας:
 
Διατυπώνεται λοιπόν το ερώτημα, αν όλη αυτή η υπόθεση είναι νόμιμη, αν είναι προς το συμφέρον της κρατικής τράπεζας να κάνει και τρίτο κατάστημα στα 200 μέτρα, και το κυριότερο αν είναι πολιτικά ηθικό να μισθώνεται από κρατική Τράπεζα, εν μέσω κρίσης, κατάστημα από την πεθερά του αδελφού του Πρωθυπουργού.
Αναμένονται απαντήσεις για τη «σύμπτωση».
Για την υπόθεση πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσει αίτημα, κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, να προσκομίσει η διοίκηση του ΤΤ, την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου της πεθεράς του κ.Α.Παπανδρέου. Αν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. !!!
Σημείωση: τα cds που είχε το ΤΤ πουλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2009 στην τιμή του 1,4 δισ. ¤, δηλ. όταν ο ΓΑΠ συζητούσε με το ΔΝΤ, που σημαίνει ότι όταν οι συζητήσεις θα δημοσιεύονταν ή το ΔΝΤ θα ανελάμβανε την Διοίκηση της χώρας, όπως και έγινε τελικά λίγους μήνες αργότερα, η αξία των θα πολλαπλασιαζόταν, Η αξία αυτών των cds υπολογίζεται σήμερα πάνω από 35 δισ ¤. Όμως σύμφωνα με δημοσιογράφο του CBS η πώληση αυτή έγινε με εντολή του ΓΑΠ και το Fund που τα αγόρασε έχει στο Διοικητικό του Συμβούλιο γνωστά ονόματα Ελλήνων..... Πόσα έχασε το Ελληνικό Δημόσιο και πόσα κερδίζουν "μερικοί" που γνώριζαν από πρώτο χέρι τις ενέργειες του ΓΑΠ με το ΔΝΤ. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Τελικά ο αδελφός του ΓΑΠ είναι πανταχού παρόν!!!!
 

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Αλήθεια, τι περιμένουμε;

Η αστάθεια στην Ευρωζώνη λόγω χρεών αντί να περιορίζεται επεκτείνεται εν μέσω ενός υφεσιακού περιβάλλοντος. Το νέο στοιχείο είναι ότι η γερμανική πλευρά είναι επιφυλακτική απέναντι στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και στο σχετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί. Εκτιμά ότι έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα και ζητάει, όπως όλα δείχνουν, προσαρμογές και "επικαιροποιήσεις". Τι ακριβώς εννοεί (εκτός πιθανώς του Βενιζέλου, του Παπανδρέου και των άμεσων διαπραγματευτών) ουδείς γνωρίζει! Το λεγόμενο "Σχέδιο Β", που περιέχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα "κούρεμα" του χρέους, της τάξης του 50%, δηλαδή μια ευρεία αναδιάρθρωση του χρέους, είναι στην ημερήσια διάταξη, χωρίς να γνωρίζει κανείς επακριβώς το πώς θα γίνει, σε τι χρόνους, τις συνέπειες και τα "αντίδοτα" για να μη χαθούν η ελληνική και η ευρωπαϊκή ισορροπίες.
Η δημόσια μάλιστα κοινοποίηση των γερμανικών επιφυλάξεων μέσω πολλαπλών καναλιών και, από την άλλη, η διαχεόμενη γαλλική αντίδραση σε μια τέτοια εξέλιξη αποσταθεροποιούν ακόμα περισσότερο το ήδη αποσταθεροποιημένο κλίμα στις αγορές. Οι κινήσεις που γίνονται είναι δυστυχώς εγκληματικά επιπόλαιες... Από την άλλη μεριά, διάχυτη διεθνώς είναι η εντύπωση ότι η χώρα μας, παρά τις προσπάθειες, δεν μπορεί να φέρει εις πέρας τις προσαρμογές και τις διαρθρωτικές αλλαγές που μας ζητούν. Γιατί δεν υπάρχει σχετική πολιτική βούληση και ικανότητα της κυβέρνησης και του ευρύτερου πολιτικού φάσματος (κυρίως αξιωματική αντιπολίτευση), γιατί υπάρχουν δομικές αδυναμίες του κράτους και γιατί διαμορφώνονται συνθήκες μεγάλης κοινωνικής αντίδρασης.
Εδώ βρισκόμαστε σήμερα. Και κάτι ακόμη: Τα όρια, υπό τις παρούσες συνθήκες, μεταξύ μιας "ελεγχόμενης" αναδιάρθρωσης (που τόσο εύκολα συζητάμε) της τάξης του 50% και μίας "άτακτης χρεοκοπίας" δεν είναι και τόσο καθαρά... Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντιμέτωποι, ως χώρα και ως λαός, με πολύ δύσκολες και δυσάρεστες συνέπειες. Διερωτώμαι, ειλικρινά, εάν τώρα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, πότε θα γίνει αυτό; Μετά την "καταστροφή"; Ακούω ότι δεν έχουμε... "κουλτούρα συνεργασίας". Ε... και; Να τη δημιουργήσουμε! Οτι η εμπειρία της "κυβέρνησης Ζολώτα" ήταν αρνητική. Σύμφωνοι, αλλά οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές. Και κάτι για την Αριστερά: τότε συνεργάστηκε με τη ΝΔ, τώρα που "χανόμαστε" δεν μπορεί... Εν πάση περιπτώσει, πολλές "λύσεις" δεν υπάρχουν. Νομίζω πως η καλύτερη είναι οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας να στηρίξουν άμεσα μια κυβέρνηση ικανών ανθρώπων (πολιτικών και μη) που θα επιχειρήσουν τη διάσωση της χώρας, με το εφικτό κόστος, αποφεύγοντας τα χειρότερα... Και εκλογές τότε που προβλέπεται από το Σύνταγμα να γίνουν. Διαφορετικά, θα μπούμε σε μεγαλύτερες περιπέτειες...
panpan@pegasus.gr

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18Α, 106 79, Αθήνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Σεπτ. 2011
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ), εκφράζει την αγανάκτησή της για την λήψη των εξοντωτικών μέτρων που πλήττουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες των συμπατριωτών μας, αλλά και των Συναδέλφων μας. Με πλήρη κατανόηση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουντα πλέον αδύναμα Μέλη της Κοινωνίας μας, ενώνουμε μαζί τους την αγανακτισμένη και ανυποχώρητη φωνή διαμαρτυρίας…
Η συντριπτική πλειοψηφία των Στρατιωτικών όλων των Κλάδων των Ε.Δ, προέρχεται από τα άδολα λαϊκά στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας. Θεωρούμε ότι, είναι επιτακτικό καθήκον μας να συμπαραταχθούμε με τους λοιπούς εργαζομένους για την διατήρηση ενός ανεκτού επιπέδου διαβίωσης.
Ο κλάδος μας, ιδιαίτερα με τα πρόσφατα ανάλγητα και ισοπεδωτικά μέτρα, πλήττεται περισσότερο από άλλους εργαζομένους δοθέντος ότι, η πλειοψηφία των στρατιωτικών χάνει
το δικαίωμα στην εργασία σε ηλικία κάτω των 55 ετών κατ΄ εφαρμογή του Νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών, χωρίς να είναι επιλογή τους. Είναι πρόδηλο ότι η πολλαπλασία απομείωση στην σύνταξη πολλών συνταξιούχων Μελών μας τους οδηγεί στην απόγνωση στην φάση εκείνη του βίου τους που οι προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες είναι στην κορύφωση τους.
Ελάχιστα χρειάζεται να τονισθεί ότι, η επίθεση κατά των Συναδέλφων μας αποκτά χαρακτηριστικά προγραφής αφού με απειλή περικοπής της μικρής άλλωστε σύνταξης τους, απαγορεύεταιη αναζήτηση συμπληρωματικής εργασιακής δραστηριότητας.
Καλούμε τους Συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την μαζική διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων μας.
Συνάδελφοι κρατήστε ψηλά το κεφάλι,ενωμένοι θα αγωνισθούμε με αξιοπρέπεια για να διώξουμε την μαυρίλα από την ψυχή μας και με ιδρώτα και με δάκρυα και με αίμα αν χρειασθεί.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011


Hellenic Electronic Center (HEC)
(Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο)
P.O.Box 33
Τ.Κ 20003. Greece

Φόρουμ Hellenic Professors and PhDs ( Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Διδάκτορες )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25/09/2011

Επικοινωνία: Δρ. Kώσταs Τζάνος, 27520 59607
Ευάγγελος Ρήγος,             6939250584      
ΘΕMA : Υπογράψετε στό http://www.greece.org/blogs/wwii/  τό αίτημα

Η Γερμανία Πρέπει να Πληρώσει στην Ελλάδα τις Προ Πολλού Οφειλόμενες Υποχρεώσεις της.

Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία.

Παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.greece.org/blogs/wwii/  και υπογράψετε το Αίτημα του Φόρουμ Hellenic Professors and PhDs (Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Διδάκτορες) του HEC, που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.

Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείναάμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας. Ο Μουσολίνι παραπονέθηκε στον Υπουργό του των Εξωτερικών, Κόμη Τσιάνο, « Οι Γερμανοί έχουν αρπάξει από τους Έλληνες ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους ».

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971. Η Ελλάδα απαίτησε από την Γερμανία την πληρωμή του κατοχικού δανείου το 1945, 1946, 1947, 1964, 1965, 1966, 1974, 1987, και το 1995. Παρά ταύτα, η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις. Το 1964, ο Γερμανός Καγκελάριος Erhard υποσχέθηκε την πληρωμή του δανείου μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, που πραγματοποιήθηκε το 1990.

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρεώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μέχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια. Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). Ο Γερμανός ιστορικός οικονομολογίας Dr. Albrecht Ritschl συνέστησε στην Γερμανία να ακολουθήσει μία περισσότερο μετριοπαθή πολιτική στην ευρωκρίση του 2008-2011, διότι ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη δικαιολογημένων απαιτήσεων για πολεμικές επανορθώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (Der Spiegel, June 21, 2011, guardian.co.uk, June 21, 2011).

Οι Γερμανοί δεν άρπαξαν από τούς Έλληνες μόνο «ακόμη και τα κορδόνια των παπουτσιών τους». Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισσότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.

Ζητούμε από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.
ΤΕΛΟΣ