Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Αναδημοσιεύω από το www.antinews.gr τη μεγάλη ξεφτίλα της αποπομπής μας από τις διαδικασίες του Κιότο.
Τι επιπτώσεις θα έχει στον Τουρισμό μας.
ΣΓΣ

Εκτός Κιότο η Ελλάδα την "Ημέρα της Γης"

By Factorx | April 21, 2008

Την απαγόρευση της συμμετοχής της Ελλάδας στους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο επέβαλε η αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5, η ποινή επιβλήθηκε, καθώς κρίθηκε αναξιόπιστο το σύστημα καταγραφής εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ο πρόεδρος της WWF Ελλάδος δήλωσε ότι «εκτός από την αδυναμία συμμετοχής της χώρας μας στους μηχανισμούς του Κιότο, η απόφαση αυτή την εκθέτει σε παγκόσμιο επίπεδο». Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, με την εθνική απογραφή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, είχαν έρθει στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ρύποι των αερίων του θερμοκηπίου στην Ελλάδα αυξήθηκαν από το 2000 έως το 2006 κατά 24,6% οριακά δηλαδή κάτω από τον εθνικό στόχο της αύξησης του 25%, που αποτελεί και την εθνική υποχρέωση μας για την περίοδο 2008.

4 Σχόλια to “Εκτός Κιότο η Ελλάδα την «Ημέρα της Γης»”

  1. Nick Says:
    April 21st, 2008 at 10:53 pm

Και εις ανώτερα.

  1. Bruce Wayne Says:
    April 21st, 2008 at 11:03 pm

Από το site του ΠΑΣΟΚ, ερώτηση 10 βουλευτών προς τον Πρωθυπουργό (http://www.pasok.gr/portal/gr/3/60012/7/7/1/showdoc.html)

(…) Tην εποχή που η κυβέρνηση υποτίθεται ότι βρισκόταν σε σύγκρουση με την Marfin Investment Group, με επίκεντρο τον ΟΤΕ, η διορισμένη, από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μάλλον «έκλεινε τα μάτια» στις οφθαλμοφανείς παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και των Κανονισμών της Ε.Ε., από την MIG!.
Συγκεκριμένα, το περασμένο Φθινόπωρο, η MIG προχώρησε σε αθρόες, αγορές μετοχών της. Η «στήριξη» αυτή της τιμής των μετοχών ξεπέρασε τα όρια της χειραγώγησης, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς!!!

Οι παράτυπες μεθοδεύσεις για τη στήριξη της μετοχής της MIG άρχισαν από τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, την ίδια περίοδο, δηλαδή, που η εταιρεία άρχισε να αγοράζει από το Χρηματιστήριο τις μετοχές του ΟΤΕ, με σκοπό να θέσει υπό τον έλεγχο της το 20% του μετοχικού κεφαλαίου και να αναλάβει αργότερα τον εξαιρετικά επικερδή ρόλο του …. «μεσάζοντα ιδιωτικοποίησης».

Σύμφωνα με τις απαγορεύσεις του ν. 3340/2005 και τις ερμηνείες σε ό,τι αφορά τη χειραγώγηση μετοχής και τις διευκρινήσεις και ερμηνείες των διατάξεων του νόμου όπως παρουσιάστηκαν σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξης Πιλάβιος, προς όλους τους διευθύνοντες συμβούλους των εισηγμένων εταιρειών, στις 15 Μαΐου του 2007, οι αγορές ιδίων μετοχών δεν πρέπει να ξεπερνούν ανά ημέρα το 25% του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών των 20 προηγούμενων συνεδριάσεων. Σύμφωνα όμως, με τα στοιχεία συναλλαγών που παρουσιάζονται τόσο στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών όσο και στην ιστοσελίδα της MIG δημιουργούνται σοβαρές ενδείξεις χειραγώγησης της μετοχής χωρίς καμία παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, αναφέρονται, ενδεικτικά, οι ακόλουθες παραβιάσεις, που αφορούν στις πέντε μεγαλύτερες σε όγκο συναλλαγών πράξεις αγορών ιδίων μετοχών από την MIG, για τις οποίες διαπιστώνονται σημαντικές παραβιάσεις ορίων.

Συγκεκριμένα:
Στη συνεδρίαση της 16.8.2007, η MIG προχώρησε στην αγορά 7.712.076 μετοχών. Ο συνολικός όγκος συναλλαγών επί μετοχών της εταιρείας στις 20 προηγούμενες συνεδριάσεις , ήταν 59.935.028 τεμάχια. Συνεπώς, ο μέσος ημερήσιος όγκος ήταν στην προκειμένη περίπτωση 2.996.751 μετοχές και το 25% αυτού, 749.187 μετοχές. Εν προκειμένω, οι αγορές μετοχών ήταν 10,29 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!

Με ανάλογους υπολογισμούς προκύπτει ότι, στη συνεδρίαση της 14.9.2007, οι αγορές μετοχών ήταν 8,35 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!

Στη συνεδρίαση της 10.8.2007, οι αγορές μετοχών ήταν 5,13 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!

Στη συνεδρίαση της 22.10.2007, οι αγορές μετοχών ήταν 6,33 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!
Στη συνεδρίαση της 18.10.2007 , οι αγορές μετοχών ήταν 6,54 φορές μεγαλύτερες από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο!!!

Η ανυπαρξία ελέγχων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την κρίσιμη εκείνη περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2007 δημιουργεί εύλογα και σοβαρά ερωτήματα, καθώς, κατά την περίοδο που είναι εμφανείς οι τάσεις για επιθετική εξαγορά του ΟΤΕ, επιτρέπεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Marfin Investment Group να διαμορφώνει τεχνητά την τιμή και την εμπορευσιμότητα της μετοχής της, δημιουργώντας έτσι περιουσιακά οφέλη για τους μετόχους της και την ίδια την εισηγμένη εταιρεία.

  1. FANTOMAS Says:
    April 21st, 2008 at 11:36 pm

ANTE ΡΕ ΚΟΥΦΕ (ΣΟΥΦΛΙΑ) ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΡΑΒΕΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ !!
ΔΕΝ ΛΕΕΙ…ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ !!
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΜΑΖΙ !
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ…ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ (ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ) !!

  1. SOTSOT Says:
    April 22nd, 2008 at 10:41 am

Δημόσιο πρόσωπο που δεν κοκκινίζει, τουλάχιστον, από τον διασυρμό που έχει υποστεί από την αυθαίρετο-παράνομη εξοχική του οικία των … 110 τ.μ., αλλά με ιταμότητα μεταθέτει τις ευθύνες δεν θα πρέπει να περιμένουμε πολλά. Και μάλιστα όταν στη Σουηδία η ΥΠΕΞ παραιτείται επειδή δέχτηκε να την κεράσουν ένα ποτό σε μπαρ και η Ελβετίδα ομόλογός του παραιτήθηκε επειδή ο αδελφός της είχε εμπλακεί σε εμπορικής φύσεως, και με έχουσα σχέση με το υπουργείο της αδελφής του, ατασθαλία.
Αφενός θα πρέπει θα πρέπει να διερωτηθούμε αν αληθεύει η πληροφορία που κυκλοφορεί στην πιάτσα ότι έχει εκταμιεύσει 4,5 εκ. € προς τους μεγαλοεργολάβους χωρίς να έχει εκτελεστεί το συμβατικό έργο – όλοι γνωρίζουμε ότι οι πληρωμές συντελούνται με την απόδοση και πρόοδο του έργου. Επιπλέον το καπέλωμα με την αύξηση των διοδίων τα οποία εισπράττουν και πάλι οι μεγαλοεργολάβοι για το έργο που θα κατασκευάσουν. Αποφάσεις που άμεσα επιβαρύνουν το Έλληνα φορολογούμενο, τουλάχιστον, ακατανόητες.
Ο πρωθυπουργός δεν είναι ανυποψίαστος για τα συντελούμενα. Τι κάνει; Πως ανέχεται αυτές τις ατασθαλίες; Γιατί τις ανέχεται;
ΣΓΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου