Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

20100919 Και συνεχίζουμε «να μεταλλάσσωμεν τυράννους»

Τελικά τι περιμένουν τα ονομαζόμενα "μικρά" κόμματα της βουλής για να βγούν να διαπομπεύσουν τον υπουργίσκο των συμφερόντων που πάει από κανάλι σε κανάλι και φωνάζει ότι ο πρώτος εχθρός είναι η φοροδιαφυγή . Για να ρίξει ο "πονηρούτσικος" Παπακώνσταντίνου, αυτός και τα αφεντικά του, τη μομφή στον κόσμο. Σίγουρα υπάρχει φοροδιαφυγή. Οι συνθήκες και οι καταστάσεις που την διέπουν είναι όμως ΑΠΟΛΥΤΩΣ συζητήσιμες και έξετάσιμες π.χ σε μεγάλο ποσοστό αυτή που "ονομάζεται" φοροδιαφυγή δεν είναι τίποτα άλλο από τα διωγκομένα ποσά που επέβαλαν κάποιοι αετονύχηδες  κρατικοί υπάλλήλοι για  να πετύχουν μεγαλύτερο "φακελλάκι" κατα την συναλλαγή και όχι μόνον αυτό , αλλά απαιτεί πολύ χώρο για να εξηγηθούν όλα γύρω από αυτό το θέμα που όλοι γνωρίζουν αρκεί να ψάξουν την μνήμη τους.  Η φοροδιαφυγή λοιπόν είναι ο Νο 1 εχθρός; αλλά ακόμα κι έτσι ποιών;;;
 
Οι "εχθροί"  αυτοί που ονοματίζει ο κ.Χ Γιανναράς στην επιφυλλίδα του  άραγε έπονται της φοροδιαφυγής; ή μήπως είναι μεγαλύτεροι και σε αυτούς έχουν όλα τα κόμματα βάλει το χεράκι τους; Ειδικά Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ . Καλά το ΚΚΕ με τιν "ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ" μπορεί να μη φωνάζει γιατί φοροδιαφεύγει με τις ευλογίες των "άλλων" σε αντάλλαγμα. Ο ΛΑ.Ο.Σ όμως; δεν φωνάζει γιατί; Μήπως ισχύουν κι εκεί τα ίδια για το "Καρατζαφέριο" τηλεοπτικό  κανάλι και Εφημερίδα;;; Και όταν λέω γιατί δεν φωνάζουν εννοώ να πάρουν αμπάριζα τα χωριά και τις πόλεις και να καταγείλουν την πολιτική του Παπακωνσταντίνου που θέλει Ελληνες φόρου υποτελείς και ρουφιάνους που να σφάζονται μεταξύ τους όσο οι ΦΥΣΙΚΟΙ και ΗΘΙΚΟΙ αυτουργοί του καταντήματος της Ελλάδος πίνουν ένα ακόμα καφεδακι στο Κυνοβουλιο είς υγείαν των ηλιθίων.
 
Νά τι λέει ο κ. Χ.Γιανναράς σε σημεία της επιφφυλίδος του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 19/9/2010
 
 
 
 
 

....Επιτέλους, τι περισσότερο θέλουμε να δούμε για να βγάλουμε τις συνέπειες της κοινής αγανάκτησης για τα κόμματα; Υπερχρέωσαν εφιαλτικά το κράτος εξαγοράζοντας ψήφους με διορισμούς, επιδοτήσεις, χαριστικές «προμήθειες», ασύδοτες παροχές. Καταλήστευσαν το δημόσιο ταμείο και τους πακτωλούς των «πακέτων» της Ε.Ε. για να στήσουν το δικό του κάθε κόμμα πελατειακό κράτος, αστρονομικού κόστους μηχανισμούς επανεκλογής τους. Διαγούμισαν τα ασφαλιστικά ταμεία, την υποχρεωτική αποταμίευση κάθε βιοπαλαιστή. Εμπορεύτηκαν, με ληστρικές υπερτιμολογήσεις και «λίστες» εξαίρεσης από μειοδοτικούς διαγωνισμούς, ακόμα και ιατρικά είδη, οι αθεόφοβοι. Και πόσα ακόμα εγκλήματα ειδεχθή, με εξασφαλισμένη θεσμικά την ατιμωρησία.

 

.......

Ετσι, η τρίτη γενιά του παπανδρεϊσμού κατάφερε, με άψογη επιδεξιότητα, να φορτώσει στην πιο αδύναμη μερίδα της κοινωνίας τα «σπασμένα» της αφροσύνης των κομμάτων. Μας κρατάνε ομήρους παζαρεύοντας την παράταση της παντοδυναμίας τους.

 

 

 

 

 

.......

Και συνεχίζουμε «να μεταλλάσσωμεν τυράννους», όπως έλεγε ο Παπαδιαμάντης πριν από 118 χρόνια.

 

Η πόλη «εάλω», η γλώσσα «απέσβετο», η εκκλησία αλλοτριώθηκε σε θρησκεία. Ζούμε το ιστορικό μας τέλος, αλλά όχι ηρωικά. Απλώς παρακολουθούμε, δίχως επίγνωση, την κηδεία μας.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου