Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

0 ΣΧΟΛΙΑ


Ωραία πράγματα…

thumb

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

«Έχουμε μια κρίση χρέους μεμονωμένων μικρών χωρών της ευρωζώνης, και όχι κρίση του νομίσματος ευρώ. Ακόμα και η χρεοκοπία ενός μεμονωμένου, μικρού κράτους - μέλους θα είχε απλώς μια παροδική ψυχολογική επίδραση». Τάδε έφη Χέλμουτ Σμιθ. Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας προέβη σε συγκινητικές δηλώσεις για το πολιτιστικό χρέος της Ευρώπης απέναντι στους Έλληνες, παρά το γεγονός – συμπληρώνω εγώ – ότι αυτή την πολιτιστική κληρονομιά ουδόλως την τιμήσαμε εμείς οι σύγχρονοι απόγονοι ενός λαμπρού πολιτισμού. Σήμερα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, έχουμε εθνική υπόσταση λόγω της γλώσσας και του λαμπρού πολιτισμού που αυτή οικοδόμησε. Ωστόσο, ούτε αυτή την κληρονομιά μπορέσαμε να διαχειριστούμε, αφοσιωμένοι καθώς είμαστε σε υψηλότερες πνευματικές ενασχολήσεις, όπως τα μπουζούκια, οι αμανέδες, οι μαγκιές και οι ξεγυρισμένες ζεϊμπεκιές. Εμείς με αιχμή του δόρατος τη μεταπολίτευση απαιτήσαμε ριζικές απλοποιήσεις της γλώσσας μας, προκειμένου να μην κουράζονται οι ευγενείς βλαστοί των Νεοελλήνων, κατα

φέρνοντας τον κορυφαίο άθλο να κομματικοποιήσουμε τη γλώσσα μας και όποιος μιλά λίγο πιο απαιτητικά ελληνικά από τη «γλώσσα του λαού» να θεωρείται φασίστας και ακροδεξιός.

Στην επικαιρότητα τώρα, ο βόρβορος που συγκροτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, και μέσα σε αυτό αντικατοπτρίζεται και η νεοελληνική πραγματικότητα, βγαίνει στη φόρα. Ωστόσο θα βρεθούμε – παρά τη λαϊκή απαίτηση να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο – μπροστά σε αγανακτισμένους οπαδούς ομάδων που θα αξιώνουν και θα απαιτούν ασυλία για τα μπουμπούκια τους προέδρους τους. Είναι κι αυτό μια λαϊκή απαίτηση… που δεν έχει να κάνει με τους διεφθαρμένους πολιτικούς, αλλά με ένα λαϊκό αίσθημα που για ό,τι θεωρεί δικό του, όπως για παράδειγμα την ομάδα του, καταργεί τους νόμους, τη Δικαιοσύνη, αρκεί η προεδράρα να εξασφαλίζει μέσω παραγκών τους αναγκαίους τίτλους της μιζέριας τους.

Τέλος, μαζί με τους αγαπητούς φίλους αυτής εδώ της στήλης συζητούμε με την άνεσή μας για τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ ενώ κάθε μέρα η πατρίδα χρεώνεται με 4 εκατομμύρια προκειμένου να στηρίξει τα απαράδεκτα προνόμια των κατά γενική ομολογία αξιοκατάκριτων συνδικαλιστών.

Ωραία πράγματα…

http://www.topontiki.gr/article/18630


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου