Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ελληνοτουρκικά. Απάνθισμα προσφάτων ειδήσεων

Το Νοέμβριο η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου

7/10 12:36 - Τον προσεχή Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Τις απειλές Ερντογάν κατήγγειλε με επιστολή της στα ΗΕ η Λευκωσία.

ΥΠΕΞ: Τροχοπέδη στη διμερή συνεργασία η συμπεριφορά της Τουρκίας

  6/10 17:05 - Νέο κάλεσμα στην Αγκυρα να απόσχει από απειλές και ενέργειες που προκαλούν ένταση και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, απηύθυνε από τη Βουλή ο υπουργός Εξωτερικών, Στ. Λαμπρινίδης.

Π. Μπεγλίτης: Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις της Τουρκίας

30/9 18:36 - Τη διαβεβαίωση ότι η Αθήνα παρακολουθεί «πολύ στενά με την αναγκαία ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας» έδωσε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, από τη Βουλή.

Αναδίπλωση Αρίντς για τη συνομιλία Παπανδρέου-Ερντογάν

30/9 00:50 - Για «παρερμηνεία» των δηλώσεών του έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς μετά την αντίδραση που προκάλεσαν όσα ανέφερε σχετικά με το περιεχόμενο της πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας Γ. Παπανδρέου - Τ. Ερντογάν.

Ο Κερίμ Ουράς νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα

27/9 11:47 - Νέος πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα ορίστηκε ο Κερίμ Ουράς, υποδιευθυντής της διεύθυνσης Ελλάδας-Κύπρου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Ουράς φερόταν ως ο πιθανός νέος πρεσβευτής της γείτονος στο Ισραήλ.

Ερντογάν: Μετά τη λύση η αξιοποίηση των φυσικών πόρων της Κύπρου

26/9 18:44 - Την άποψη ότι η έρευνα για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων της Κύπρου πρέπει να γίνει μετά την εξεύρεση λύσης φέρεται, να μετέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική ομιλία που είχε μαζί του.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ερντογάν

26/9 14:12 - Το θέμα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ και οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και η λειτουργία του διυπουργικού συμβουλίου Ελλάδος - Τουρκίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνάντηση Λαμπρινίδη - Νταβούτογλου στη Ν.Υόρκη

24/9 07:52 - Θέματα της περιοχής και των διμερών σχέσεων συζήτησαν στην 40λεπτη χθεσινοβραδινή τους συνάντηση, στην έδρα του ΟΗΕ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Σταύρος Λαμπρινίδης και της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δημοκρατική Αριστερά: Παράγοντας αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή η Τουρκία

23/9 15:38 - Την υιοθέτηση αποφασιστικής στάσης απέναντι σε κάθε παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων εκ μέρους της Τουρκίας ζητεί από την κυβέρνηση η Δημοκρατική Αριστερά, με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

Διάβημα στην Αγκυρα για την αναγγελία ερευνών σε περιοχή επικάλυψης και ελληνικής υφαλοκρηπίδας

15/9 23:39 - Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η έκδοση νωρίτερα σήμερα τουρκικής αγγελίας προς ναυτιλλομένους για τη διεξαγωγή ερευνών από το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο «Bergen Surveyor» και συνοδευτικά σκάφη σε περιοχή που επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου.

Μήνυμα Μπεγλίτη στην Τουρκία

6/9 21:28 - Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής ’μυνας Πάνος Μπεγλίτης, από το Ισραήλ, όπου ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του. Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι «οι απειλές, όπως εκφράζονται από διάφορους αξιωματούχους της Τουρκίας, δεν βοηθούν το κλίμα της ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας των χωρών».

ΥΠΕΞ: Θετικό βήμα από την Τουρκία η απόφαση επιστροφής περιουσιών

31/8 14:42 - «Θετικό βήμα σε ένα μακρύ δρόμο» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για επιστροφή των περιουσιών των μειονοτήτων και των ευαγών μειονοτικών ιδρυμάτων, συμπληρώνοντας πως πρέπει να αξιολογηθεί από τα αποτελέσματά της.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ερντογάν

30/8 13:22 - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, είχε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και η απόφαση επιστροφής περιουσιών σε ελληνικές μειονότητες.

Π. Μπεγλίτης: Καμία εκχώρηση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

25/8 19:22 - Το μήνυμα ότι η χώρα μας «θα διασφαλίσει σε απόλυτο βαθμό τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τις διεθνείς συνθήκες, σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ)», απηύθυνε στην Αγκυρα ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Βαρθολομαίος: Μήνυμα ειρήνης από την Ίμβρο

12/8 18:00 - Μήνυμα ειρήνης έστειλε από την Ίμβρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τονίζοντας ότι το Αιγαίο μπορεί και πρέπει να γίνει, «όχι μόνο με λόγια, αλλά με έργα και με σταθερές σεβαστές εκατέρωθεν» θάλασσα που θα ενώνει τους δύο λαούς».

Ιστορική επίσκεψη Στ. Λαμπρινίδη στην Ίμβρο

12/8 14:23 - Επίσκεψη στην Ίμβρο, την πρώτη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στο νησί, πραγματοποιεί σήμερα ο Σταύρος Λαμπρινίδης, με αφορμή τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στ. Λαμπρινίδης: Καμία συμφωνία με την Αγκυρα για τα χωρικά ύδατα

  11/8 15:47 - «Η χώρα μας έχει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων, όποτε η ίδια το κρίνει σκόπιμο», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδης, με αφορμή τους ισχυρισμούς του Τούρκου πρώην πρέσβη Ντενίζ Μπουλούκμπασι σχετικά με υποτιθέμενη συμφωνία με την Ελλάδα για το θέμα.

Αμεση ενημέρωση της Βουλής για τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες ζητεί ο ΣΥΝ

10/8 12:54 - Διαφάνεια και άμεση εμπεριστατωμένη ενημέρωση τόσο στο ΕΣΕΠ, όσο και στην Βουλή, σχετικά με την εξέλιξη των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ζητεί ο ΣΥΝ με αφορμή δημοσιεύσεις στον τουρκικό και ελληνικό Τύπο.

Στ. Λαμπρινίδης: Διάψευση φημολογίας για Τουρκία

  28/7 07:00 - Σε διάψευση της φημολογίας ότι η Ελλάδα συζητεί με την Αγκυρα το ενδεχόμενο υπογραφής συνυποσχετικού για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με το καθεστώς των νήσων του Αιγαίου, προχώρησε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης.

Π. Μπεγλίτης: Υπαρκτή η τουρκική απειλή

18/7 22:05 - Στους επιτελείς της Εθνικής Φρουράς βρήκα τα στελέχη εκείνα με τον υψηλό επαγγελματισμό, «αλλά πάνω από όλα με την αγωνιστική ψυχή για να αντιμετωπίσουμε ανά πάσα στιγμή, όταν και εάν τελικά δημιουργηθούν συνθήκες απειλής, την τουρκική απειλή» δήλωσε ο Π. Μπεγλίτης από την Κύπρο.

Για περισσότερα κλικ http://www.naftemporiki.gr/news/fc.asp?id=228 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου