Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Τα αμερικανικά Abrams αποκαλύπτουν το πώς γίνονται οι πολεμικές προμήθειες στην Ελλάδα!


Ενώ ο πρώην ΥΕΘΑ Τσοχατζόπουλος μπαινοβγαίνει στα γραφεία των εισαγγελέων για να εξηγήσει τα ανεξήγητα του πλουτισμού του και η συμφωνία για τα γερμανικά υποβρύχια που υπέγραψαν οι Ευ.Βενιζέλος και...
Γ.Καρατζαφέρης μετέτρεψε τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εκ νέου όμηρους και το σύνολο του κόσμου της εργασίας χρηματοδότες της κερδοφορίας της γερμανικής εταιρείας και του Σάφα, χωρίς να κατασκευάζονται τα υποβρύχια, η ιστορία με τη δωρεάν των αμερικανικών τεθωρακισμένων ABRAMSαποκαλύπτει το πώς ακριβώς στήνονται οι «καλές δουλειές»!

Διαβάσαμε λοιπόν στο onalert.gr και κρίνουμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε: «Το κλίμα που εκπέμπεται από το ΥΕΘΑ -και αυτό μεταφέρει το Onalert- είναι ότι η υπόθεση των 400 αρμάτων μάχης θεωρείται "κλεισμένη" και εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα άρματα μάχης θα έρθουν φθηνά από τις ΗΠΑ.

Όμως ειδικός επί εξοπλισμών και ειδικά επί των διαδικασιών που προβλέπονται μας επισημαίνει τα εξής:
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΤΑΝ: . Δεν έχει συνταχθεί Μελέτη Καθορισμού Προγράμματος με τεχνοοικονομικά στοιχεία προκειμένου να εκτιμηθεί το Κόστος/Αποτελεσματικότητα
. Δεν υπάρχει σχετική απόφαση του αρμοδίου Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζει ένας Εισαγγελέας. . Δεν έχει συμπεριληφθεί στις προτεραιότητες του ΓΕΕΘΑ, Τι λέει ο ΑΓΕΕΘΑ; . Δεν έχει γίνει πρόβλεψη πιστώσεως στο τριετές. Από πού θα δοθούν τα χρήματα; Μήπως από τον λειτουργικό Προϋπολογισμό του ΓΕΣ όταν υπάρχει τέτοια στενότητα και έλλειψη ανταλλακτικών; Τι λέει ο Α/ΓΕΣ;
. Η Επιτροπή που πήγε για επιθεώρηση δεν έχει υποβάλει ακόμα την έκθεση της, πώς ξέρουν σε ποια κατάσταση είναι τα άρματα... ήταν τυπικός ο ρόλος της και αν ναι γιατί τόσα έξοδα για το τίποτα; . Εκτίμηση ότι η επιχειρησιακή αξιοποίηση του κάθε ενός θα κυμανθεί από 700.000-1.000.000 ευρώ. Από πού θα βρεθούν χρήματα, από την καταρρέουσα ελληνική οικονομία; . Εξ αρχής έχει παραβιασθεί ο Εθνικός Αμυντικός Σχεδιασμός και αυτό είναι το δεύτερο πράγμα που εξετάζει ο Εισαγγελέας. . Για μια τέτοια «προμήθεια-απόκτηση» αποφασίζει το ΚΥΣΕΑ με εισήγηση του ΥΕΘΑ.. αλλά έτσι; Αυθαίρετα; Το τρίτο πράγμα που εξετάζει ο εισαγγελέας.

Ποια είναι η δίκη μας εκτίμηση; Ότι οι επισημάνσεις είναι σωστές, πιθανότατα άγνωστες σε πολλούς στα υπουργικά επιτελεία, αλλά παρόλα αυτά το θέμα των Abrams, πολύ δύσκολα θα "χαλάσει". Το παιχνίδι δεν έχει να κάνει με τ΄ άρματα -ή τέλος πάντων μόνο μ΄ αυτά- αλλά μ΄ ένα γενικότερο "πόλεμο" μεταξύ Γερμανών και Αμερικανών».

Τι μας λέει το παραπάνω άρθρο: οι εισηγήσεις των Επιτελείων, οι εκτιμήσεις των επιτροπών και η λειτουργία των διαφόρων βαρυσήμαντων κρατικών οργάνων είναι προσχηματικές. Εδώ καραδοκούν αμερικανικοί και γερμανικοί κολοσσοί της πολεμικής βιομηχανίας, Έλληνες βιομήχανοι και έμποροι όπλων, τις διαδικασίες θα κοιτάξουμε ή την ουσία; Και η ουσία είναι να πάρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις τα «δωρεάν» αμερικανικά τεθωρακισμένα, που είναι εγκαταλελειμμένα και σκουριάζουν, πνιγμένα στο απεμπλουτισμένο ουράνιο από την εισβολή στο Ιράκ, να ξεκινήσουν οι δουλειές -συντήρηση, ανταλλακτικά, εκπαιδευση, προμήθεια πυρομαχικών κλπ.-, να ανοίξει η ελληνική αγορά των αρμάτων που μέχρι τώρα ήταν στραμμένη στους Γερμανούς κατασκευαστές.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα εθνικιστικά, οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, το καλό της πατρίδας (πάντα) είναι για τις σελίδες των εφημερίδων και τα τηλεοπτικά παράθυρα που φιλοξενούν τους πολιτικούς των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Τελικά, η έγκριση ή όχι ενός οπλικούς συστήματος κρίνεται στο γραφείο ενός πρέσβη, σε ένα γεύμα με κάποιον Έλληνα ή ξένο έμπορο-βιομήχανο, του υπουργού που φτιάχνει το προφίλ του και το τραπεζικό του λογαριασμό ή τέλος πάντων για να μην καρφωνόμαστε, ενός ανθρώπου του στενού υπουργικού περιβάλλοντος, που θα συζητήσει σε ένα επαγγελματικό δείπνο, σε κάποιο εστιατόριο του Κολωνακίου, ζητήματα κοινωνικού προβληματισμού!!!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. Εδώ λιποθυμούν τα παιδιά στα σχολεία από την πείνα, η ανεργία καλπάζει, πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο, δεν υπάρχουν βιβλία-φάρμακα, κόβουν μισθούς-συντάξεις, και μιλούν για αγορές όπλων..

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου