Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΧΩΝΙ

Προς τους αρχηγούς των κομμάτων και εν δυνάμει Πρωθυπουργούς της χώρας

• Προς Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο

Κύριοι, οφείλετε να αναγνωρίσετε τη λαϊκή εντολή και να συμμορφωθείτε. Αυτοί που σας αποδοκίμασαν είναι περισσότεροι από αυτούς που σας έμειναν και αυτό είναι κάτι που οφείλετε να αναγνωρίσετε. Τους δείξατε τη λογική σας και ο λαός την απέρριψε. Για να αποφύγει λοιπόν η χώρα την ακυβερνησία, οφείλετε να στηρίξετε τους πολλούς. Να καταγγείλετε το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση που υπογράψατε χωρίς να ρωτήσετε τους Έλληνες που (αποδεδειγμένα πλέον σήμερα) διαφωνούσαν. Σήμερα αποδεικνύεται ότι πράξατε ενάντια σ’ αυτό που θέλει ο λαός.

Μέχρι τις 5 Μαΐου μπορούσατε να επικαλείστε το επιχείρημα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Σήμερα αποδεικνύεται ότι είστε μια κοινωνική μειοψηφία. Πρέπει να συμμορφωθείτε και να καταγγείλετε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Αυτό θέλουν οι πολλοί. Από εσάς, μια μειοψηφία, εξαρτάται η ακυβερνησία ή μη της χώρας. Οι πολλοί αποφάσισαν και εσείς πρέπει να ακολουθήσετε τους πολλούς. Αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία…

• Προς Αλέξη Τσίπρα

Κύριε Τσίπρα, οφείλετε να μείνετε σταθερός στις προεκλογικές δεσμεύσεις σας και να υιοθετήσετε ως κόκκινη γραμμή την καταγγελία του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ζητήσατε σήμερα από τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους στις επιστολές υποτέλειας.

Οφείλετε να ζητήσετε και την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ από τη χώρα της ομάδας Ράιχενμπαχ καθώς και την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ της νέας Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εγκαταστάθηκε ΜΟΛΙΣ ΕΧΘΕΣ στα ελληνικά υπουργεία, προκειμένου να συντονίσει το «μεταρρυθμιστικό έργο» και να παρακολουθεί την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Να σημειωθεί ότι η νέα πολυπληθής ομάδα ήρθε στην Ελλάδα την επομένη των εκλογών.

Την ημέρα δηλαδή που (όπως υπολόγιζαν) όλοι θα ασχολούνταν με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και η έλευσή τους θα γινόταν στα κρυφά. Αλλωστε, δε μας ενημέρωσε και κανείς!

Επικουρικά σας αναφέρουμε ότι προβλέπεται ακόμη η ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ μιας νέας ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Και φυσικά υπάρχει ήδη εγκατεστημένη στην Τράπεζα της Ελλάδας και άλλη επιτροπή του ΔΝΤ υπό τον Μπομπ Τράα.

Κύριε Τσίπρα, βρισκόμαστε υπό κατοχή και σας έχουμε ακούσει να το φωνάζετε. Είναι έξυπνο το να ζητάτε να πάρουν πίσω τις υπογραφές τους. Περιμένουμε να φωνάξετε και για την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των επιτροπών κατοχής της χώρας. Μέχρι αύριο το πρωί...

Για Το ΧΩΝΙ,

Δημήτρης Καζάκης,
Μάνος Κακλαμάνος,
Γιώργος Χριστοφορίδης

7 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, απόλυτα, με αυτό το κείμενο. Εναπόκειται στους ταγούς μας να αποδείξουν ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των Εξωδιτών του Μεσολογγίου και των πατεράδων του ΟΧΙ του 1940 και αδέλφια των Κυπρίων του ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου. Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία, όπως μας έλεγε ο Ανδρέας Κάλβος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιοσδήποτε αποτελεί μέλος ομάδος παρακολούθησης ή επιτροπής ελέγχου πρέπει να χαρακτηρισθεί persona non grata, να αποπεμφθεί από την χώρα και να μην ξαναπατήσει το πόδι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς... Συμφωνώ και επαυξάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαθιά πολιτική κρίση. Μόνο αυτό μπορώ από δω να σχολιάσω. Βαθιά όμως. Ούτε αρετή ούτε τόλμη δείχνουν τα σχόλιά σας κύριοι. Μαζική υστερία δείχνουν. Το μόνο που μάθαμε σ' αυτή τη χώρα τελικά είναι να μιλάμε με συνθήματα. Συνθήματα που έρχονται από παντού και στο τέλος θα μας αφανίσουν. Λόγια εύκολα κι ανέξοδα. Μόνο και μόνο για να είμαστε απ' έξω και να το παίζουμε κριτές κι επικριτές. Πήξαμε από πομπούς. Και πουθενά κανένας δέκτης. Κανένας δεν θέλει ν' ακούσει κανέναν γιατί όλοι ξέρουμε καλύτερα.... Αν αναρωτιέται κανείς τι παράγει αυτή η χώρα δεν έχει παρά να μπει στο διαδίκτυο. Πόζα, ιδεολογήματα, συνθήματα και βέβαια... λύσεις για όλα. Όλοι τις έχουμε στο τσεπάκι. Κρίμα. Αν ο κ. Τσίπρας έβαζε πάνω απ' όλα τη χώρα και όχι το κόμμα του, δεν θα χρησιμοποιούσε το τρικ των υπογραφών. Γιατί και ένα μικρό παιδί μπορεί να καταλάβει ότι αυτό δεν γίνεται. Θα κυβερνούσε. Κι απ' αυτή τη θέση θα πάλευε να κάνει ό,τι μπορεί καλύτερο, να βελτιώσει όσο μπορεί τα πράγματα για τους πολίτες. Αλλά δεν το κάνει. Γιατί απλά θέλει να μείνει αντιπολίτευση για να εξακολουθεί να φωνάζει -τη στιγμή που άλλοι πάλι θα βγάζουν το φίδι απ 'την τρύπα- και να αυξήσει έτσι το ποσοστό του στις επόμενες εκλογές. Άτυχη κι έρμη χώρα! Κανένας δεν σε βάζει πάνω απ' τον εαυτούλη του. Κι αυτοί που νομίζουν πως το κάνουν, απλά νίπτουν τας χείρας τους. Για να νιώθουν οι ίδιοι καθαροί. Κι οι άλλοι στο γκρεμό. Άτυχη κι έρμη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρήνη πολύ καλά τα λες αλλά κάνεις ένα βασικό λάθος.... Ποιός είναι που βάζει το κόμμα πάνω από το κράτος;; Μήπως τα τελευταία 35 χρόνια ζεις εκτός Ελλάδος;; Μήπως δεν ξέρεις ότι το Μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό όχι μόνο γιατί ψηφίστηκε με 172 βουλευτές αντί για 180 αλλά γιατί πολύ απλά εκχωρεί "εθνική κυριαρχία", πράγμα που απαγορεύεται ρητά και εγγράφως από το Ελληνικό Σύνταγμα;;

      Δεν είμαι συριζαίος όμως δεν μπορείς να λες κάτι τέτοιο ενώ οι μάγκες του δικομματισμού το παίζουν άσπηλες κοτούλες που δήθεν νοιάζονται για την πατρίδα αλλά τις προδοτικές υπογραφές τους δεν θέλουν με τίποτα να τις πάρουν πίσω.... Και άστα τα "έρμη χώρα" και τις "ατυχίες"! Χωρίς να σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν φτιάχνεις. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει!!! Μαύρο στους κατσαπλιάδες του "κυνοβουλευτισμού"!!!

      Διαγραφή
  5. Ο ελληνικός λαός εξέπεμψε δεν υπάρχουν δέκτες για να τον ακούσουν. ΟΧΙ Μνημόνιο, αλλά εντός ΕΕ και με ευρώ. Άρα σκληρή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. Πανθομολογουμένως, το Μνημόνιο είναι υπογεγραμμένο χωρίς να διαβαστεί, όχι να μελετηθεί, και προκειμένου οι υπογράφοντες να γίνουν αρεστοί και να μην χάσουν την καρέκλα τους. Τα περί μη καταβολής των μισθών και συντάξεων εντάσσονται στο πλαίσιο της τρομολαγνείας.
    Εν πάση περιπτώσει θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η τέχνη να είσαι ποτέ πολύ τολμηρός και ποτέ υπερβολικά συνετός, είναι η τέχνη της επιτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή