Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η κυβέρνηση αποφάσισε την κατασκευή πίστας Φόρμουλα 1 στη Χαλανδρίτσα, γράφει ο διεθνής τύπος


Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2012 16:31

Παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα οδεύει προς το έκτο έτος ύφεσης, η κυβέρνηση προχωρά με την κατασκευή πίστας Formula 1 στην Χαλανδρίτσα, κοντά στην Πάτρα, σχολιάζει η εφημερίδα Telegraph, μετά την ανακοίνωση ότι το υπουργείο Ανάπτυξης υπέγραψε τη σχετική υπουργική απόφαση για την ένταξη της επένδυσης στην αναπτυξιακό νόμο. Αναμένεται, ωστόσο, η έγκριση από τη Βουλή.

Το συνολικό κόστος του έργου θα ανέλθει σε 94,6 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να δημιουργηθεί πίστα αγώνων, διεθνών προδιαγραφών, όπου θα πραγματοποιηθούν αγώνες F1. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου είναι 36 μήνες.

 Σύμφωνα με την Telegraph, η είδηση αυτή είναι μέρος του σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2013, ενώ το υπουργείο Οικονομικών αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,8% το επόμενο έτος.

«Κρίση στην ευρωζώνη; Ποια κρίση; Στην Ελλάδα ετοιμάζουν πίστα για την F1» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής Daily Mail στο οποίο αναφέρεται ότι το κόστος ανέγερσης του σιρκουί στην Χαλανδρίτσα της Πάτρας θα φτάσει τις 75 εκατ. λίρες.

Ουσιαστικά, η πίστα θα κοστίσει στην Ελλάδα 94,6 εκατ. ευρώ, τα 28,92 εκ των οποίων θα καλύψει το ελληνικό κράτος με τη μορφή επιχορήγησης, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου είναι 36 μήνες.
Την ώρα που οι απελπισμένοι Έλληνες κατεβαίνουν κάθε ήμερα στους δρόμους, κανείς δεν θα περίμενε ότι στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης θα ήταν η δημιουργία πίστας για την Formula 1, σχολιάζει η Daily Mail, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα «ενοχλήσει» ιδιαίτερα τους πολίτες της Ευρωζώνης η οποία «βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης επειδή η Ελλάδα δεν μπόρεσε να ελέγξει το πρόβλημα χρέους της».

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εν λόγω κίνηση είναι πολύ πιθανό να εξοργίσει και τους Έλληνες που αναγκάζονται να υποστούν τα πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας.

Η Daily Mail αναφέρεται μάλιστα και στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Αθήνα την προηγουμένη εβδομάδα κατά το μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Τη δημιουργία πίστας για την Formula 1 στην Ελλάδα σχολιάζει και το γαλλικό Europe 1.
«Η λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα δεν εμποδίζει τη χώρα από το να ξεμπλοκάρει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή μιας διεθνούς πίστας για το μηχανοκίνητο αθλητισμό» τονίζεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του γαλλικού καναλιού. Η πίστα θα κοστίσει στην Ελλάδα 94,6 εκατ. ευρώ, τα 28,92 εκ των οποίων θα καλύψει το ελληνικό κράτος με τη μορφή επιχορήγησης, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης, η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου είναι 36 μήνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου