Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Εισαγγελέας για το "πάρτι" στην ΕΡΤ


Εισαγγελέας για το  πάρτι  στην ΕΡΤ
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι καταγγελίες περί υπερτιμολόγησης εκπομπών της ΕΡΤ και υψηλών αμοιβών συντελεστών εκπομπών του προγράμματός της, που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής».
Με αφορμή το δημοσίευμα με τίτλο «Μαύρο στην οθόνη αξίας 235 εκατ.», η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων και να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας κ. Τζώνης, ο οποίος θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες να καλεί μάρτυρες.
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα, η διοίκηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «σπαταλά προς όφελος ημετέρων δεκάδες εκατομμύρια ευρώ... την ίδια στιγμή που για πρώτη φορά στην ιστορία η ΕΡΤ δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει δεδουλευμένα (υπερωρίες και αποζημίωση κυριακάτικης απασχόλησης), ενώ με μπαράζ αποφάσεων της διοίκησης ανατίθενται με τρόπο σκανδαλώδη εξωτερικές και μεικτές παραγωγές, αμφιβόλου ποιότητας και με ανύπαρκτη εμπορικότητα»...
Πιο συγκεκριμένα, ο ανακριτής που παρέλαβε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Π. Φάκου το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», καλείται να διαπιστώσει αν πράγματι γίνεται ορθή διαχείριση του ανταποδοτικού τέλους που καταβάλλει σε καιρό βαθιάς κρίσης ο Ελληνας καταναλωτής της ΔΕΗ (235,5 εκατ. ευρώ ετησίως).
Ο ανακριτής θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες για τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του άρτι παραιτηθέντος από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Νίκου Σίμου, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες μεικτές ή εξωτερικές παραγωγές όπως το «Επτά» και το «Μεσογείων 136» με παρουσιάστρια την Ανθή Σαλαγκούδη.
Για τη συγκεκριμένη εκπομπή μάλιστα έχουν αποστείλει νέα στοιχεία εργαζόμενοι στην ΕΡΤ που με δεύτερη -μέσα σε μία εβδομάδα- αποκαλυπτική καταγγελία τους προς τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και με κοινοποίηση στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περιγράφουν «πώς έχει στηθεί το «πάρτι» των μεικτών παραγωγών στην ΕΡΤ και ποιοι ωφελούνται».
Ο ανακριτής θα καλέσει μάρτυρες προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως το «Μεσογείων 136» στοιχίζει 1 εκατ. ευρώ ετησίως και για ποιους λόγους η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εκταμιεύει 3.500 ευρώ τον μήνα για την παρουσιάστρια Ανθή Σαλαγκούδη και άλλα 3.200 ευρώ ανά επεισόδιο (πολύ περισσότερα από το κόστος του). Επιπλέον θα εξετάσει τους ισχυρισμούς του δημοσιεύματος περί εκταμίευσης 27.000 ευρώ για τους τρεις μήνες κατά τους οποίους η ομάδα του «136» πραγματοποιούσε δοκιμαστικά προκειμένου να βγει στον αέρα.
Στην έρευνα του ανακριτή αναμένεται να συμπεριληφθεί και η μεικτή παραγωγή «Επτά» στην οποία απασχολούνται δημοσιογράφοι αορίστου χρόνου ενώ συνεισφέρει και εταιρεία παραγωγής.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», στην εν λόγω εκπομπή εκτελεί χρέη αρχισυντάκτη συνταξιούχος δημοσιογράφος με δεσμούς φιλίας με τον γενικό διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιο Λιάτσο, ενώ επισήμως στους τίτλους της εκπομπής φαίνεται και πληρώνεται -πάντα κατά τους καταγγέλλοντες- ο νεαρός γιος του.
Παράλληλα, ο ανακριτής θα εξετάσει πώς διανέμονται τα κονδύλια για το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων και τους Ειδικούς Συμβούλους, τη νέα μόδα της διοίκησης της ΕΡΤ με την τοποθέτηση 20 αναπληρωτών γενικών διευθυντών. Προφανώς για να χωρέσουν όλοι οι «ημέτεροι» και να γίνουν όλα τα χατίρια.
ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου