Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Σαμαράς και Σία και Λευκωσία

Posted date: Μαρτίου 19, 2013 8:50 ΠΜ In: Πανδωρικώς | comment : 18
Του Κώστα Βαξεβάνη
Χρειάστηκε μόλις ένα 48ωρο, για να ανατραπεί η επιχειρηματολογία τριών χρόνων. Σύμφωνα με αυτή την επιχειρηματολογία, η Ελλάδα, πιεσμένη από τις συνθήκες και κυρίως από τους δανειστές, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα διαφορετικό από το να δεχθεί δυσβάστακτα μέτρα και σκληρούς όρους. Από τον Παπακωνσταντίνου ως τον Στουρνάρα και από τον Παπανδρέου ως τον Σαμαρά και Σία (σε αυτό το Σία συμπεριλαμβάνεται ο ευέλικτος μπαλαντέρ των χονδροειδών ψεμάτων του συστήματος, Βενιζέλος) η Ελλάδα εμφανίζεται να μην μπορεί να κουνηθεί. Καμιά διαπραγμάτευση, κανένα περιθώριο. Όλοι αυτοί που επέμεναν πως αυτοί οι ίδιοι οι όροι της δικής τους αγοράς επιτρέπουν την διαπραγμάτευση μέσα από την επίκληση της πιθανότητας κατάρρευσης, εμφανίζονταν ως επικίνδυνοι λαϊκιστές.
Και ξαφνικά από το Σαμαρά και Σία, πήγαμε στη Λευκωσία. Η κυβέρνησή της πήγε στο Eurogroup, απειλήθηκε, πιέστηκε και κατά πώς θα έκανε η κάθε υποτακτική κυβέρνηση, μετέφερε τις απαιτήσεις του Eurogroup στη χώρα ως αδιαπραγμάτευτη βάση. Η πολιτική Αναστασιάδη, κυρίως όμως αυτή του Σαμαρά βρέθηκε στον αέρα σε ώρες. Το κούρεμα των καταθέσεων προκάλεσε απρόσμενη αντίδραση. Πρώτα αντέδρασαν οι Κύπριοι και μετά τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου. Το αποτέλεσμα ήταν το Eurogroup να διαμηνύσει πως δίνει εναλλακτική λύση στην Κύπρο με φορολόγηση καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ. Να λοιπόν τι προκύπτουν ως συμπεράσματα από αυτές τις ώρες των εξελίξεων:
1. Τα μέτρα και οι όροι δεν είναι αδιαπραγμάτευτοι όπως ισχυρίζονται Βενιζέλος, Σαμαράς και Σία. Η πιθανότητα μια λαϊκή «αποκοτιά» να ακυρώσει τους σχεδιασμούς για την Κύπρο, δημιούργησε υποχωρητικότητα στους εμφανιζόμενους ως ανυποχώρητους από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Άρα τα μέτρα που επιβάλλονται δεν είναι ανελαστικά. Βενιζέλος Σαμαράς και Σία είναι ελαστικοί για τους δικούς τους λόγους. Όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ, αλλά δεν χρησιμοποίησαν την λαϊκή δυσαρέσκεια για τα μέτρα ως διαπραγματευτικό ατού. Αντιθέτως χρησιμοποίησαν καταστολή και επιχειρήματα φόβου απέναντι στον κόσμο για να δηλώσουν προς τους «εταίρους» την δική τους επιτυχή πάλη υπέρ των μέτρων.
2. Με το φτάρνισμα της μιρής οικονομικά Κύπρου, κρυολόγησε ο πλανήτης. Τα χρηματιστήρια έπεσαν,οι τράπεζες τρομοκρατήθηκαν, ο Πούτιν ανατρίχιασε. Αποδείχθηκε πάρα πολύ απλά πως οι παγκοσμιοποιημένες αγορές εκτός από «πλεονεκτήματα» έχουν και το μεγάλο μειονέκτημα της αλληλοσύνδεσής τους. Ακόμη και η μικρή Κύπρος μπορεί να ρίξει το ντόμινο. Και δεν το θέλουν. Γι” αυτό απειλούν, εκβιάζουν αλλά τελικώς διαπραγματεύονται. Διαφορετικά θα είχαν αφήσει την ελάχιστη οικονομία της Κύπρου να καταρρεύσει. Αλλά δεν αφήνουν ούτε αυτή.
3. Αν ισχύουν όλα όσα διέρρευσαν από το Eurogroup ως διάλογοι, τότε πρόκειται για μια συμμορία εκβιαστών την οποία Σαμαράς και Σία εμφανίζουν ως εταίρους ή ευρωπαϊστές. Σύμφωνα με τις διαρροές από την Κύπρο, όταν ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μ. Σαρρής σηκώθηκε να φύγει από το Eurogroup θεωρώντας πέρα από κάθε λογική τα επιβαλλόμενα μέτρα, ο Άσμουνσεν πήρε τηλέφωνο τον Ντράγκι και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
«Μισό λεπτό να πάρω ένα τηλέφωνο… Έλα Μάριο (Ντράγκι) είμαστε έτοιμοι να σκάσουν δυο κυπριακές τράπεζες; Βεβαίως και είμαστε. ΟΚ κύριε Σαρρή, τώρα μπορείτε να πάρετε όποια απόφαση θέλετε».
Το κλίμα, αν όχι τον διάλογο, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Κύπριος Πρόεδρος στο διάγγελμά του λέγοντας πως υπήρξε απειλή για κλείσιμο δύο τραπεζών. Άρα δεν μιλάμε για τις προσπάθειες διάσωσης της Οικονομίας, αλλά για εκβιασμούς που γίνονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Όλο αυτό το αντιευρωπαϊκό και εκβιαστικό κλίμα, ο Σαμαράς και Σία το εμφανίζουν ως ευρωπαϊκή λύση και μάχη για την Οικονομία. Αποκρύπτουν πως δεν έχει τίποτα φιλοευρωπαϊκό και εμφανίζουν τη συμμορία των εκβιαστών ως πολιτικούς που αγωνιούν για τη σωτηρία, εξωραΐζοντάς τους μαζί φυσικά με τους εαυτούς τους. Οι πραγματικοί λόγοι που επιβάλουν τα μέτρα είναι άλλοι, όπως και οι πραγματικές προθέσεις αυτών που κυβερνούν την Ελλάδα.
Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Κύπρο, αποφεύγουν να δώσουν την πραγματική διάσταση στο πρόβλημα: μια συστημική κρίση δεν απειλεί τις χώρες αλλά το σύστημα αν πέσουν οι χώρες. Έτσι το σύστημα απλά πολύ απλά,προσπαθεί να “επιλύσει” την κρίση κερδίζοντας από αυτή. Όποιος αμφιβάλει ας κοιτάξει τα κέρδη που συσσωρεύει η Γερμανία τον καιρό της κρίσης. Ο άλλος τρόπος επίλυσης, είναι μια άλλη Ευρωζώνη, με άλλους όρους Οικονομίας και Πολιτικής. Και βέβαια αλληλεγγύη, όραμα και κοινωνική (όχι τραπεζική) πολιτική.
Αυτή η στροφή για να γίνει χρειάζεται αυτό το αντιδραστικό σύστημα να έχει απέναντί του, ό,τι έγινε στη Λευκωσία.Όχι τους Σαμαρά και Σία.


1 σχόλιο:

 1. Για την Σωτηρία του Έθνους μας συν του Πλανήτη Γη .

  Αγαπητή μου συνάνθρωποι , από αυτά που διάβασα και με αυτά που ζούμε , σας πληροφορώ μην περιμένετε άσπρη ημέρα , από αυτούς που διοικούσαν και από αυτούς που διοικούν , ότι κάθε 10 με 20 είκοσι χρόνια , καλούμεθα να επωμιστούμε , όλα τα προδοτικά λάθει που έπραξαν και πράττουν οι προδότες όλης της υδρογείου , όλα έχουν προγραμματιστεί από χρόνια τώρα , είδαν ότι πιάνει το κόλπο και το προγραμματίζουν αφειδώς σε όλα τα μήκη και πλάτη του Πλανήτη Γη , την οικονομική υποταγή των συνανθρώπων μας , από τοις τρεις οικογένειες που κυβερνούν όλη την Υδρόγειο ( μία στην Αγγλία η άλι στην Αμερική και η τελευταία είναι το Βατικανό ) .
  Δεν πιστεύω πλέον σε κανέναν , η μη μόνο στην αληθινή αγάπη που τρέφουμε για την Πατρίδα και τα μέλει των οικογενειών πας , ειδικά τα εγγόνια μας , γιατί τα παιδιά μας τα έχουμε προδώσει μαζί με τους εαυτούς μας .
  Σας παρακαλώ να βοηθήσετε όλους τους αληθινούς Έλληνες εάν υπάρχουν , εγώ προσπαθώ , για να έχω την συνείδησή μου με ευλάβεια ήσυχη , έτσι να μπορώ να κοιμάμαι τες νύχτες , να συνειδητοποιήσω τους συνανθρώπους να αντιληφθούν το τι μας περιμένει στο σκοτεινό μέλλον , να ενωθούμε χέρι χέρι σαν μία αδιάσπαστη αλυσίδα διαμαρτυρόμενοι , παραμένοντας στα σπίτια χωρίς να εξέλθει κανείς μα κανείς στους δρόμους για 24 ωρό , να τους συνειδητοποιήσουμε τους έσω και έξω ότι ξυπνήσαμε επιτέλους , δεν πληρώνουμε τα λάθη των αρπακτικών , δεν έχουμε υπογράψει κανένα δάνειο με την συγκατάθεσή μας δεν έγινε κάποιο δημοψήφισμα , να πάνε να τα εισπράξουν από αυτούς που βάλανε την υπογραφή τους , αφού δεν γνωρίζουν όπως μας λένε πως και πότε θα πληρωθούν τα δανικά , εγώ γνωρίζω ότι όταν υπογράφεις ένα δάνειο πρέπει να γνωρίζεις και τοις υποχρεώσεις σου , αλλά και οι δανειστές σε ποίους τα δανείζουν , βέβαια εάν έχουν το πλαφόν να τα επιστρέψουν , όχι να τα ζητάνε από όλην Ενωμένη Ευρώπη στο ίδιο χρονικό διάστημα (μήπως γίνετε σκόπιμα για να την γονατίσουν), αφού δεν υπάρχει κράτος που να μην είναι χρεωμένο η μάλλον υπερχρεωμένο από τα άλλα κράτη , μόνο η Ενωμένη Ευρώπη πρέπει να πληρώσει το τίμημα τώρα? , ενώ τα άλλα θα ακολουθήσουνε εν καιρό .Θέλω να τους γνωστοποιήσω , ότι είμαστε σαν μία μηχανή , η οποία αποτελείτε από γρανάζια τα οποία στηρίζον τε σε άξονες , τα γρανάζια αντιπροσωπεύουν τους άρχοντες , οι δε άξονες εμάς που δουλεύουμε για να λειτουργήσει η μηχανή , βέβαια υπάρχει το λάδι , το οποίο πρέπει να είναι καλής ποιότητος , διότι μετά θα καεί η μηχανή , τότε θα καταστραφούμε , όλοι, μαζί με τα καπάκια της μηχανής που είναι η Χλωρίδα και η Πανίδα της Υδρογείου , καταλάβατε ΚΎΡΙΟΙ .Κάτι άλλο το ότι παράγουν το καταναλώνουμε εμείς ο Λαός , διότι από εμάς ζούνε , δημιουργώντας τοις τεράστιες περιουσίες τους , θα πρέπει να το αναγνωρίσουν διαφορετικά δεν θα βγούμε από τα σπίτια θα νεκρώσουν όλες αι χώρες της Υδρογείου , τότε θα ήθελα να μάθω τι θα κάνουν τα προϊόντα τους .Μάθετε ότι ¨έχω είδη ενημερώσει την ΑΔΕΔΥ την ΓΣΕΕ , θα προσπαθήσω ποιώ πολλούς στο μέλλον. Ευχαριστώ.
  Είμαι ο Γεώργιος Αργυρού πρώην ιπτάμενος Ι.Φ. του Αληθινού Εθνικού Αερομεταφορέα .
  Το ποιώ θαρραλέο αληθινό βοήθημα είναι η πραγματική , ηθική χειρονομεία του Αξιοσέβαστου αληθινού Χριστιανού Ορθόδοξου Κύπριου ηγέτη , της ανθρώπινης ύπαρξης της υδρογείου .
  Τον ευχαριστώ από καρδιάς , και την Κυπριακή Δημοκρατία που ανεδείχθη με την πράξη αυτή η δεύτερη μετά της Ισλανδίας πραγματική , Λαϊκή Κυβέρνηση της Υδρογείου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή