Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Το μεγάλο ρίσκο με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ἀναρτήθηκε στὸ  ἀπὸ τὸν/τὴν 

Σκουρής Βασίλης
Κίνηση ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου αποτελεί, κατά κοινή ομολογία, η απόφαση της Κουμουνδούρου να πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση για τον ένα χρόνο από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου στο Σύνταγμα, τη μεγαλύτερη πλατεία της Αθήνας.
Στη συγκέντρωση ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει τη «Μαύρη Βίβλο» της τρικομματικής διακυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στοιχεία των προτάσεών του. Υπενθυμίζεται ότι την παρουσίαση «Μαύρης Βίβλου» για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης είχε καθιερώσει ο Γιώργος Παπανδρέου ως αξιωματική αντιπολίτευση στον Κώστα Καραμανλή.
Με την επιλογή της πλατείας Συντάγματος ως χώρο της συγκέντρωσης καθίσταται σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να κάνει επίδειξη ισχύος, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και ενόψει του Συνεδρίου που πραγματοποιείται 11-14 Ιουλίου. Ωστόσο, το πολιτικό κλίμα δεν δείχνει να ευνοεί τέτοιες μεγάλες συγκεντρώσεις, καθώς δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, είναι καλοκαίρι, ενώ και το λεγόμενο μαζικό κίνημα εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σχεδόν σε…καταστολή.
Το ρίσκο για την Κουμουνδούρου είναι τεράστιο. Μια μεγάλη συγκέντρωση, μ’ αυτές μάλιστα τις συνθήκες, ασφαλώς θα συμβάλλει στην αντιστροφή του κλίματος. Μια αποτυχημένη συγκέντρωση θα πολλαπλασιάσει τις γκρίνιες, ενώ θα λειτουργήσει μπούμερανγκ, ενισχύοντας τον Αντώνη Σαμαρά που δώδεκα ημέρες μετά πραγματοποιεί το Συνέδριο της ΝΔ.

Με Βαρουφάκη-Γκαλμπρέιθ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, μετά τη χθεσινή εκδήλωση στο Ναύπλιο για τη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση, θα συνεχίσει την παρουσίαση των θέσεων του κόμματός του. Αύριο Τετάρτη, π.χ., θα παρουσιάσει στο Βόλο τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ωστόσο η εκδήλωση για την κρίση του Ιδρύματος Πουλαντζά στη Θεσσαλονίκη και το Βελλίδειο Ίδρυμα το απόγευμα της Τετάρτης. Ομιλητές θα είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης και ο καθηγητής Τζέιμς Κένεθ Γκαλμπρέιθ. Οι συμβολισμοί, νομίζουμε, εμφανείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου