Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Ελλαδα το μεγαλείο σου

200802022
Έλαβα το ακόλουθο, απόλυτα ορθό, σχόλιο το οποίο και αναδιαβιβάζω. Ο nd χτύπησε ξανά εύστοχα
ΣΓΣ

Όταν ένας λαός αρνείται να πηγαίνει φαντάρος και ψηφίζει εκείνους που θα του μειώσουν τη θητεία ολοένα και περισσότερο, (ψηφίζει και κάνει υπουργό Εθνικής Άμυνας αστράτευτο)

όταν ένας λαός αγοράζει πανάκριβα αεροπλάνα, αλλά για λόγους οικονομίας απαγορεύει στους φαντάρους να κάνουν βολές,

όταν ένας λαός πληρώνει καθηγητές πανεπιστημίων, που δεν φρόντισαν να γράψουν ούτε μία γραμμή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας,

όταν ένας λαός ξοδεύει δις για να κάνει καμπάνια της χώρας στο εξωτερικό, αλλά του ξεφεύγει ότι στον χάρτη που χρησιμοποιεί τα Σκόπια αναφέρονται ως Μακεδονία

όταν ένας λαός θεωρεί τα σπίτια των ακριτών του αυθαίρετα, (ο καθ΄ ύλην αρμόδιος ΥΠΕΧΩΔΕ χτίζει παράνομα και αυθαίρετα.)

όταν ένας λαός δεν ανησυχεί που του τρώνε τα λεφτά του στα χρηματιστήρια, στους φόρους, στις εισφορές και δεν αναρωτιέται καν που πάνε όλα αυτά τα λεφτά, (όταν κατά συρροήν και εξακολούθησιν του υπεξαιρούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών του ταμείων, με κύριους υπεύθυνους, κατ’ εμέ, τους συνδικαλιστές του, που υποτίθεται ότι η συμμετοχή τους στα ΔΣ των Ταμείων σκοπό έχει την αποτροπή αυτών των ατασθαλιών.)

όταν ένας λαός ασχολείται με την κλειδαρότρυπα του Ζαχόπουλου επί 2 μήνες (και συνεχίζει) χωρίς να σκέφτεται γιατί άραγε αυτό να έσκασε την επόμενη σχεδόν μέρα της επίσκεψης Καραμανλή στη Ρωσία, (όταν σήμερα γνωρίζουμε ότι ήταν γνωστό από το καλοκαίρι του 2007. Γιατί το έκρυβαν )

τότε, προφανώς, αυτός ο λαός ψηφίζει με το μυαλό στην μπάλα, στον φραπέ και στην κοπάνα! Ψηφίζει ό,τι κάτσει, δηλαδή πολιτικούς παρόμοιους με αυτόν. Ανθρώπους που αναζητούν τρόπους να κάνουν τα καλά παιδιά στους πολιτικούς τους προϊστάμενους, τους Αμερικάνους, που παίζουν το δικό τους παιχνίδι ανενόχλητοι με την άδειά μας στη δική μας πλάτη...

Οπότε μην χάνετε το σάλιο σας αδίκως!

Η Πατρίδα - με τα ακριβοπληρωμένα της media και τους ζάπλουτους εκδότες της - αυτή την εποχή ασχολείται με τις ζουμερές πίπες της Τζέκου. Και οι πολίτες της, μεταξύ ενός πρωτοσέλιδου με την Τζέκου επάνω στο Ζαχόπουλο και ενός με το Μακεδονικό, θα προτιμήσει να αγοράσει το πρώτο. Και άμα η εφημερίδα κάνει διανομή του εν λόγω DVD μέσα από τις σελίδες της, οι Σκοπιανοί θα μπουν και θα μας πιάσουν αιχμαλώτους στην καφετέρια, ακίνητους και αποχαυνωμένους να χαζεύουμε την Τζέκου!!!

Όσο για το περιβόητο Μουσουλμανικό τόξο, μην ανησυχείτε ούτε γι αυτό! Η Πατρίδα το έλυσε! Έβγαλε νέες ταυτότητες. Χωρίς το θρήσκευμα!

Να δείτε που, όπου να 'ναι, θα βγάλει και το Σταυρό από τη σημαία! Γιατί, αν προσβάλει έναν αλλόθρησκο η δικιά μου ταυτότητα, που δεν θα τη δει ποτέ, γιατί ούτε ξέρω που την έχω, μπορεί να μην τον ενοχλεί ο Σταυρός στη σημαία που τη βλέπει κάθε μέρα και σε κάθε δημόσιο κτίριο;;; (επί του προκειμένου υπάρχει πρόσφατο προηγούμενο. Κάποια ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα έχει στη φανέλα της, μεταξύ των άλλων, ένα σταυρό. Όταν πήγε να παίξει στην Κων/πολη οι Τούρκοι απαίτησαν να αλλάξουν φανέλα όπερ και έπραξαν. Που φθάσαμε. Επιβολή της ημισελήνου παντού.)

Θα το δείτε και θα με θυμηθείτε! Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι....

nd


----- Original Message -----
From: SGS
Sent: Thursday, February 21, 2008 11:26 AM
Subject: ΣΤΑΘΗΣ Σ. 20.ΙΙ.2008
Επειδή συμφωνώ με το άρθρο που ακολουθεί το αναδιαβιβάζω με δυο ... μικρές παρατηρήσεις:
Μετά την Βοσνία_Ερζεγοβίνη μας προσθέτουν κι' άλλο ένα μουσουλμανικό κράτος στο μαλακό υπογάστριο της ΕΕ
Βλέποντας το συνημμένο, το Σκοπιανό πρωθυπουργό να καταθέτει στεφάνι κι' από πάνω να φαντάζει η Μεγάλη ... Σκόπια, είναι αρκετό για να θεωρήσουμε αδιαπραγμάτευτη κάθε υποχώρηση σε οτιδήποτε υποκρύπτει αλυτρωτισμό.
Θα εισπράξουμε θύελλες ...
ΣΓΣ

Βέτο, ενίοτε, έχουν προβάλει για πολύ λιγότερο σοβαρούς λόγους, πολλές Δυνάμεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απ' το Ηνωμένο Βασίλειο (η «σύνθετη» επίσημη ονομασία της «Βρετανίας», μάλιστα το πόποτε «Μεγάλης») ως την Ισπανία - είτε για την αλιεία του μπακαλιάρου είτε για την ονομασία των τυριών.

Όποιος προβάλλει, για κάτι που αποτελεί ζωτικό του συμφέρον και απειλείται, veto ούτε σπυράκια βγάζει, ούτε τυφλώνεται ούτε πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι του.

Υπ' αυτήν την έννοιαν το «όχι» που αντέταξε ο Κυπριακός λαός στο Σχέδιο Ανάν ήταν ένα veto που έφερε την Κύπρο μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως ενιαίο και κυρίαρχο κράτος κι όχι ως ένα διαμελισμένο, δυσλειτουργικό μόρφωμα, υποχείριο άλλων Δυνάμεων.

Υπό την ίδιαν έννοιαν η συστηματικώς ψοφοδεής εξωτερική πολιτική που ασκεί η Ελλάδα, κατευνάζοντας διαρκώς την Τουρκία και εξυπηρετώντας δουλικά τις εκάστοτε επιλογές των ΗΠΑ, όχι μόνον φέρνει τη χώρα μας όλο και πιο κοντά σε μιαν αναπόφευκτη σύρραξη με τους συνεχώς αποθρασυνόμενους (και μονίμως προστατευμένους γείτονες) αλλά, ως τότε, μας καθιστά διπλωματικώς ανυπόληπτους. Κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά. Ούτε η FYROM. Αυτό είναι επικίνδυνο.

Πέραν από τις εθνικιστικές υστερίες της λαϊκιστικής Δεξιάς και πέραν από τις αυταπάτες ενός μικρού μέρους της Αριστεράς (που όμως κάνει μεγάλη φασαρία), το πρόβλημά μας με τα Σκόπια δεν είναι μόνον ιστορικό, δεν έρχεται απ' το παρελθόν, έρχεται απ' το μέλλον. Και εστιάζεται στον αλυτρωτισμό - ως ιδεολογία που κυριαρχεί όλο και περισσότερο στην κοινωνία των καλών κατά τα άλλα γειτόνων μας.

Ο μεγαλοϊδεατισμός τους έχει εγκαταλείψει πλέον τους καφενέδες και τις κατά καιρούς σέχτες τού VMRO κι έχει εγκατασταθεί στα κυβερνητικά γραφεία, στο εκπαιδευτικό τους σύστημα και στα σύμβολα της εθνικής τους ταυτότητας. Στο μνημείο του εθνικού ήρωα της χώρας Γκότσε Ντέλτσεφ είναι χαραγμένος στο μάρμαρο ο χάρτης της «μεγάλης» Μακεδονίας (με τη Θεσσαλονίκη μέσα και τη Χαλκιδική) που κατεβαίνει ως τον Όλυμπο.

Στα σχολεία τους δεν μαθαίνουν πια ότι είναι «Μακεδόνες» γεωγραφικώς, που προέρχονται απ' τα σλαβικά φύλα που κατήλθαν τους 7ο και 8ο αιώνες (έστω αναμειγνυόμενα με τους γηγενείς), ούτε ότι η γλώσσα τους έλκει την καταγωγή της από εκείνην την εποχή (πρωτοβουλγαρική), αλλά αντιθέτως ότι ανήκουν στο παλαιότερο Μεσογειακό substratum, όπως οι Ίβηρες, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι, οι Κέλτες, οι Εβραίοι, οι Ιρανοί και οι... Τούρκοι! Αντιθέτως, οι Έλληνες (με τους οποίους οι Μακεδόνες δεν είχαν βεβαίως-βεβαίως καμμίαν σχέση) έχουν υποσαχάρια καταγωγή!!!

Γελοία πράγματα; ναι! αλλά κινδυνώδη.

Παιδαριώδεις θεωρίες; ναι! αλλά λέγε-λέγε-λέγε, θα αναθρέψουν γενιές.

Όμως, αν όλα αυτά είναι άστοχα και καταγέλαστα, οι «αποδείξεις» που εμφανίζονται για να τα στηρίξουν είναι καθαρόαιμες ναζιστικές και αναλόγως χυδαίες. Επιστρατεύοντας έναν ωμό φυλετισμό οι γείτονές μας (Ντόντσκι) επικαλούνται γενετικά χαρακτηριστικά (στο τέλος θα μας μετράνε και τα κεφάλια) για να αποδείξουν ότι οι Μακεδόνες είναι αρχαιότεροι και απ' τους Μυκηναΐους, κατ' ευθείαν δε απόγονοι του Μεγαλέξανδρου («HLA genes in Macedonians and the sub-Saharan origin of the Greeks)

Εθνικιστικό παραλήρημα περιθωριακών ή αφιόνισμα ενός ολόκληρου λαού που διεκδικεί ένα όνομα (χωρίς καν να ξέρει τι σημαίνει Μακεδόνας), μια ιστορική ταυτότητα που (ως πλαστή) τον καταδικάζει να 'ναι υποχείριο ξένων Δυνάμεων.

Με την τρέλα που εξαπολύεται στα Βαλκάνια ύστερα και απ' τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί στα Σκόπια που έχουν καβαλήσει το καλάμι, να καβαλήσουν τώρα και τον Βουκεφάλα (χωρίς ούτε αυτού το όνομα να ξέρουν τι σημαίνει).

Στις διεθνείς σχέσεις τα πάντα είναι θέμα ισχύος. Για μιαν ακόμα φορά οι ΗΠΑ σφάζουν τον ΟΗΕ στο γόνατο (με το Κόσοβο, όπως έκαναν με τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν), για μιαν ακόμα φορά ο χάρτης αλλάζει - «περιέργως πώς» παίρνοντας, στην περιοχή μας, τη μορφή που μέσες-άκρες τού είχαν δώσει οι Ναζί εν τη βασιλεία τους.

Την ίδια ώρα οι Σκοπιανοί μάς προσαγορεύουν «κρετίνους Έλληνες». Ιδού μια ωραία σύνθετη ονομασία. Ψυχραιμία. Η συζήτηση άλλωστε μαζί τους σε οποιοδήποτε επίπεδο απ' τα παραπάνω θα ήταν παιδαριώδης και ατελέσφορη.

Ο μόνος λόγος για να πάρουν την Ελλάδα στα σοβαρά οι πάντες είναι να χρησιμοποιεί η χώρα κάθε φορά την ισχύ της. Αν την έχει. Αν θέλει ειρήνη. Αλλιώς ας κλαψουρίζουμε σαν ραγιάδες, ότι μας «τιμώρησε ο Θεός για τις αμαρτίες μας» ή ας επωφελούμεθα σαν άλλοι γραικύλοι μιας Pax Americana για τους ολιγαρχικούς και τους ολίγους (εις όλα).

Άλλωστε αν χαθούμε, κάποιοι «διαφωτιστές» θα «επινοήσουν» στο μέλλον και θα «επιλέξουν» την... καταγωγή τους από μας. Όχι από τους Συβαρίτες, από τους Αβδηρίτες...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 20.ΙΙ.2008
stathis@enet.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου