Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Το πρόβλημα είνα φευδεπιγραφο.

Διαβάζοντας το άρθρο του κ. Μανδραβέλη στη «Κ» της 15ης Ιουν. 2008, «Το πρόβλημα με τα δημοψηφίσματα» (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_15/06/2008_274109 ), με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει το πολύ γνωστό «Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Δηλαδή όσα γνωρίζουν οι πολιτικοί διαπραγματευτές μας για μια συμφωνία είναι σχεδόν αδύνατον να γνωρίζουν οι εν δυνάμει ψηφοφόροι.

Εφόσον είναι έτσι τα πράγματα, πως οι ίδιοι εν δυνάμει ψηφοφόροι είναι ικανοί και αρκούντως και δεόντως πληροφορημένοι για να επιλέξουν τους ταγούς τους;

Για να μας πείθουν οι πολιτευτές μας ότι είναι άξιοι να διαχειρίζονται τα συμφέροντά μας, είναι ικανοί.

Αν και οι ίδιοι έχουν φροντίσει να απαλλάσσονται από το αδίκημα της απιστίας, για το οποίο, ανά πάσα στιγμή, και ο τελευταίος ακόμα διαχειριστής της πλέον μικρής εταιρείας είναι υπόλογος, για δέκα τουλάχιστον χρόνια.

Δεν είναι ικανοί να μας ενημερώνουν για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία ενός μείζονος θέματος;

Η ενημέρωση από την ΕΞ ΟΥΣΙΑ της ΟΥΣΙΑΣ θα επιτευχθεί :

Πρώτον, εφόσον οι ίδιοι πολιτευόμενοι μας να ενημερωθούν δεόντως, αν και πολύ αμφιβάλλω αν το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών γνωρίζει, στην προκείμενη περίπτωση, τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, και

Δεύτερον, εφόσον θα ενημερώνονταν ο ελληνικός λαός, η ΟΥΣΙΑ, και θα έπαιρνε τις αποφάσεις του.

Δια ταύτα, οι πολιτικοί ταγοί μας για μείζονος εθνικής σημασίας ζητήματα θα πρέπει να τα παραπέμπουν σε δημοψήφισμα και να παίρνουν τα όρη και τα βουνά, όπως κάνουν κατά την προεκλογική περίοδο, για να ενημερώνουν τους Έλληνες πολίτες και ψηφοφόρους τους. Αυτό θα αποτελεί το ύψιστο μάθημα συνταγματικού δικαίου, εν τοις πράγμασι, και τη μεγίστη προσφορά στη Δημο-Κρατία για την οποία υποτίθεται ότι κόπτονται.

2 σχόλια:

  1. Δια χειρός ΣΓΣ:
    Δεν ξέρω εάν η επιστολή μου αυτή βοηθήσει σε τίποτα αλλά πιστεύω τουλάχιστον να προβληματίσει αρκετούς.

    Εάν εγώ ο εργαζόμενος κάνω κάποιο λάθος στην εταιρεία που εργάζομαι και η εταιρεία είτε για το ένα λόγο είτε για τον άλλο έχει ζημιά, τότε το λιγότερο που θα επέλθει, είναι η απόλυση μου. Εάν δε η ζημιά είναι μεγάλη τότε μπορεί να ακολουθήσει και αγωγή για πληρωμή των ζημιών.

    Εδώ τώρα οι εκάστοτε κυβερνώντες, σύμφωνα με τους υπόλοιπους στο σινάφι, κάνουν τόσα λάθη που όχι μόνο ζημιώνουν την εταιρεία (δημόσιο) που εργάζονται αλλά κυρίως εθνικά, με τις παραχωρήσεις περιουσιών, εθνικών ονομάτων κ.ο.κ..

    Κανένας όμως δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για να καθαρίσει αυτή την μούχλα που υπάρχει. Εάν δε αυτοί οι ίδιοι, που δημιούργησαν αρκετά από τα προβλήματα αυτά, αρρωστήσουν, μη κακό στους ανθρώπους, τότε το δημόσιο πληρώνει ειδικούς να έλθουν, ή τους στέλνουν με ιδικές πτήσεις στο εξωτερικό, από το εξωτερικό για να τους γιατρέψουν. Βγαίνουν δε στην σύνταξη τους με παχουλές συντάξεις, εγώ που πληρώνω κοινωνικές ασφαλίσεις μια ζωή παίρνω σύνταξη που ούτε τα τσιγάρα μου δεν μπορώ να καλύψω πόσο μάλλον τα ιατρικά μου έξοδα.

    Πότε τέλος πάντων όλοι μας ξεσηκωθούμε ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις, και να ζητήσουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων ενέχονται σε σφάλματα, παραλείψεις, ξεπούλημα εθνικών ζητημάτων και γενικά μιλώντας, γιατί οι κυβερνώντες να πληρώνονται με τόσο παχουλούς μισθούς αφού είναι εκεί για την εξυπηρέτηση του λεγόμενου κοινού συμφέροντες.

    Μάριος Κ Δαμασκηνός B.Sc.

    ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λεωφόρος Στρατηγού Τσαγκαρίδη 126, 6 μίλι, Καραβάς, Κερύνεια, Κύπρος

    ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Οδός Σπύρου Λάμπρου 11, Λευκωσία, Κύπρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή