Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Απαξίωση των απομάχων

Έλαβα το μήνυμα που ακολουθεί και επειδή πέρα από το μεγαλείο του αυτοσαρκασμού του η αποδιδόμενη εικόνα είναι έντονα αλγεινή έκρινα σκόπιμο να το δημοσιεύσω, χωρίς να απαρνηθώ τον πειρασμό του συνήθως συνοπτικού και αφαιρετικού σχολιασμού μου.

Η φιλοσοφία της Εκτελεστικής εξουσίας είναι δεδομένη προς τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο για τους απόμαχους της εργασίας. Για μεν τους ενεργούς λειτουργούς της Εκτελεστικής εξουσίας οι μισθοί είναι αυτοί που είναι (δεν χρησιμοποιώ επιθετικό προσδιορισμό) με το σκεπτικό ότι η πλειονότητα των Δ.Υ. λέγεται ότι τα αρπάζει και ως εκ τούτου καλά είναι εκεί που είναι μισθολογικά. Οι απόμαχοι της εργασίας και γι’ αυτούς αρκετά είναι αυτά που παίρνουν. Τι έχουν ανάγκη περισσότερο από ένα … γιαουρτάκι;

Και όλα αυτά όταν οι ταγοί μας πέρα από τους παχυλούς μισθούς που παίρνουν έχουν αγκαλιάσει τις αφρικανικές χλιδάτες καλλονές και επιδίδονται σ’ ένα ξέφρενο χορό. Το μαύρο χρήμα ρέει στροβιλιζόμενο και περιρρέει το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου και των παρατρεχάμενων αυτών. Που να δώσουν σημασία στους απόμαχους της εργασίας και τους ενεργούς Δ.Υ. για τους οποίους εθελοτυφλούν στα ανομήματά τους.

Η Δικαστική εξουσία απόλυτα εξαρτημένη από την Εκτελεστική εξουσία, αν και συνταγματικά είναι ανεξάρτητη, απολαμβάνει το γαϊτανάκι των συνεχών εναλλαγών στις μισθολογικές αυξήσεις και όχι μόνον. Επειδή είμαι μάρτυρας αυτής της εξωφρενικά εμπαικτικής κατάστασης, περισσότερο από μισό αιώνα, έχω την αφελή απορία πως δικαιολογούνται οι άνισες βιοποριστικές ανάγκες των αρχόντων (!...) και των πληβείων, ώστε οι μεν συνεχώς να ευλογούν τα γένια τους και οι δε να … ικανοποιούνται με ψίχουλα, όταν το οικονομικό περιβάλλον είναι για όλους το ίδιο.

Και επί του συγκεκριμένου. Θα έπεφτε έξω ο προϋπολογισμός του κράτους αν τους έδιναν αυτά τα μηδαμινά €, όταν παριστάμεθα μάρτυρες στο ξέφρενο μπαλ-μασκε των εκατομμυρίων που καθημερινά αποκαλύπτεται ότι συντελείται.

ΣΓΣ

Η πλήρης απαξίωση των απ. Αξιωματικών !

Διεκδικούν νόμιμα αναδρομικά απ' το 2000.

Το ΓΛΚ απορρίπτει τις αιτήσεις, το ΙΙ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίπτει τις εφέσεις. Επανυποβάλλονται αιτήσεις και ενστάσεις και ξανά εφέσεις στο ΙΙΙ Τμήμα του ΕΣ.

Τα χρόνια περνούν και η ... τυφλή δικαιοσύνη βαδίζει αργά-αργά, προσεκτικά, μη τυχόν πέσει έξω το... νταβατζίδικο της νέας ? διακυβέρνησης ?, απ' τα χρωστούμενα ψωρο-ευρώ στους υπερήλικες Απόστρατους, που - σημειωτέον - παράνομα παρακρατούνται για χρόνια τώρα...

Και φτάνουμε την Παρασκευή 6/6/08 - με την κλήση που επιδόθηκε στους Απόστρατους - στην ακροαματική διαδικασία του ΙΙΙ Τμήματος του ΕΣ, στην αίθουσα του καταστήματός του, Βουρνάζου 4, " όπου θα συζητηθεί η έφεσή σας κατά της σιωπηρής άρνησης/2003 Απόφασης της ΕΕΠΚΣ ", όπως αναγράφεται στην κλήση.

Εμφανίζεται... " μετ' ού πολύ" ο... Αρχιδικαστής με την ακολουθία του, οι περί τους 80 Απόστρατοι, Ανώτατοι Αξιωματικοί, σηκώνονται, σε απόλυτη ησυχία, εκφράζοντας τον σεβασμό τους στους καλοπληρωμένους, σκληρά μοχθούντες, άρχοντες της δικαιοσύνης...

Αρχίζει η συνεδρίαση.

Ο Πρόεδρος εκφωνεί ένα-ένα τα ονόματα : πινάκιον 1, ο... δείνα.

"Απεβίωσε" ακούγεται μια φωνή απ' τα δεξιά, πίσω απο ένα σωρό με τα γνωστά χάρτινα dossiers, με τη μπλέ ράχη και τα άσπρα κορδόνια, που περιέχουν την αλληλογραφία ενός εκάστου των Αξιωματικών.

" Απορρίπτεται" απαντά απ' τα αριστερά ένας άλλος λειτουργός της δικαιοσύνης , ο και Επίτροπος του Δημοσίου καλούμενος. Τι απορρίπτεται ; ότι απεβίωσε ο Απόστρατος ή απορρίπτεται η έφεσή του ;...εννοεί μάλλον το δεύτερο.

Πινάκιον 2, ο τάδε.

"Απεβίωσε" , ξανά η φωνή απ' τα δεξιά.

"Απορρίπτεται", η φωνή απ' τα αριστερά...

Πινάκιον 3, ο δείνα, "απεβίωσε" απ' τα δεξιά - "απορρίπτεται" απ' τα αριστερά.

...σώθηκε ο προϋπολογισμός του...horsehat !

Πινάκιον 4, ο τάδε.

Παρών !!...ζει ακόμα ο άνθρωπος !

Και πάλι "απορρίπτεται" η γνωστή μας φωνή . " Συζητείται", συμπληρώνει τώρα μια άλλη φωνή, απ' τα αριστερά επίσης, αυτός είναι ο Επίτροπος της Διοίκησης !.

Πινάκιον 5, ο κάποιος. Παρών, απορρίπτεται, συζητείται...

Πινάκιον 6, ο δείνα. "Απεβίωσε" ξανά...και ξανά...ώσπου στο τέλος καταντά προσκλητήριο...νεκρών.

Κάπου-κάπου ακούγεται το "παρών".

Το δικαστήριο απαιτεί να φωνάζεις δυνατά ΠΑΡΩΝ, λες και οι Ανώτατοι Αξιωματικοί είναι τώρα συντεταγμένοι στη γραμμή του λόχου !! Γίνεται παρατήρηση αν δεν φωνάξεις. Καλά που δεν απαιτούν να φωνάξουν παρών στη θέση των πεθαμένων η χήρα ή τα παιδιά τους, που εδώ και εκεί εμφανίζονται διεκδικώντας το αναλογούν ψωρομερίδιο !..."ανάγκα και Θεοί..."

Η διαδικασία καλά κρατεί και οι ...κατάκοποι δικαστές αποσύρονται να συσκεφθούν, να συζητήσουν και να αποφασίσουν, ποιος ξέρει πότε, για την έγκριση ή την απόρριψη των για πολλοστή φορά εφέσεων. Όσοι απ' τους απαξιωμένους Αξιωματικούς θα ζουν τότε, θα ευτυχήσουν να εισπράξουν το αντίτιμο περίπου του 1/3 των εξόδων της κηδείας τους !!...Αυτούς που η Πατρίδα ετίμησε κάποτε με παράσημα από φοίνικες και πολεμικούς σταυρούς και δάφνες...

Φυλάξτε καλύτερα το ποσό , κύριοι υπουργοί της Άμυνας και της Οικονομίας και της Δικαιοσύνης για την συνεχή εξομοίωση των μισθών των βο(υ)λευτών με τους των δικαστικών για να είμαστε εμείς, οι άλλοι πολίτες, εκατό τοις εκατό σίγουροι ότι είναι σωστοί οι μεν στο νομοθετικό τους έργο και αδέκαστοι οι δε στην εφαρμογή των νόμων, μακριά από δόλιους κουμπάρους οι πρώτοι και εξ' ίσου δόλια παρακυκλώματα οι δεύτεροι...

Υπογραφή

Το ...πινάκιον 56, που δηλώνει παρών προς το παρόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου