Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Τραπεζική διείδυση MARFIN

Για την εξαγορά του ΟΤΕ από τον αντίστοιχο γερμανικό ΟΤΕ έγινε μεγάλη δημοσιογραφική φωνασκία. Τώρα με την εξαγορά της ρωσικής ROSPROMBANK από τη MARFIN και την τραπεζική διείσδυση σε Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλτα, Εσθονία και Αυστραλία θα μας πουν τίποτα;
ΣΓΣ

ΜΡΒ: Ολοκλήρωση της εξαγοράς στη Ρωσία

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2008 07:00
314 λέξεις, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
URL: http://beta.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1558724


Τα 478 καταστήματα έφθασε το δίκτυο του Ομίλου της Μarfin Popular Bank μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ρωσικής Rosprombank. H ΜPB έλαβε χθες τις σχετικές εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές της Ρωσίας και της Κύπρου και απέκτησε και επισήμως το 50,04% της CJSC RPB Holding, μητρικής της τράπεζας.

Tο τίμημα για την τράπεζα που έχει δίκτυο 32 καταστημάτων ανήλθε στα 83 εκατ. ευρώ. Η Rosprombank ιδρύθηκε το 1997 και έχει δυναμική παρουσία στη χώρα μέσω δικτύου καταστημάτων και σημείων πώλησης που καλύπτουν τις μεγάλες πόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τις ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις της τράπεζας για το 2007, το καθαρό κέρδος ανήλθε σε 6,3 εκατ. ευρώ. Το συμφέρον των μετόχων ανερχόταν σε 53,7 εκατ. ευρώ, το σύνολο του ενεργητικού σε 297,5 εκατ. ευρώ, το σύνολο των χορηγήσεων σε 157,9 εκατ. ευρώ και το σύνολο των καταθέσεων σε 177,6 εκατ. ευρώ.

Η Rosrpombank διαθέτει ομάδα Προσωπικού, Διεύθυνσης και Διοίκησης που έχει σε γνώση της ρωσικής αγοράς, ενώ ο Ομιλος MPB θα συνεισφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρίες σε θέματα που αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες αλλά και λειτουργικές υπηρεσίες, ενισχύοντας και συμπληρώνοντας την αξιολόγηση και αξιοποίηση των στρατηγικών ευκαιριών στη ρωσική αγορά.

Η Rosprombank είναι επικεντρωμένη στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων, ενώ θα προωθήσει και τη λιανική τραπεζική μέσω του γρήγορα αναπτυσσόμενου δικτύου καταστημάτων της.

Δίκτυο 478 καταστημάτων

Η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας και της προσφοράς τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών από την MPB στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα του Ομίλου.

Με την προσθήκη της Rosprombank στον Ομιλο MPB, ο Όμιλος θα αριθμεί διεθνές δίκτυο 478 καταστημάτων στην Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάλτα, Εσθονία και Αυστραλία.

Για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της Rosprombank εκπονήθηκε due diligence από το διεθνή λογιστικό οίκο PricewaterhouseCoopers και διεξήχθη νομικός έλεγχος από το διεθνή νομικό οίκο Chadbourne and Parke.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου