Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Bloggers η σύγχρονη Εκκλησία του Δήμου

Είναι το διαδίκτυο η νέα “αθηναική αγορά”;

Nov 24th 2008

One σχόλιο

Η στήλη Τάσεις του Ε.Τ, το περασμένο Σάββατο, φιλοξένησε την άποψη τεσσάρων blogger, σχετικά με την σχέση του διαδικτύου και της πολιτικής. Η κοινή συνισταμένη και των τεσσάρων απόψεων είναι οτι το διαδίκτυο θυμίζει σε πολλά την συμμετοχή των πολιτών στην αρχαία Αθηναική Δημοκρατία δίνοντας πρόσφορο έδαφος για την διακίνηση ιδεών και τον ελεύθερο διάλογο. Βέβαια στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ, οι πολίτες είχαν ενεργό ρόλο και στην λήψη αποφάσεων….

Διαβάστε παρακάτω κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

Για περισσότερα κλικ http://staxiologio.gr/?p=161

1 σχόλιο:

  1. Διάβασα το σχόλιο σου ότι οι αθηναίοι πολίτες συμμετείχαν τον 5ον π.χ. στη λήψη αποφάσεων. Μα νομίζω ότι και σήμερα το ίδιο συμβαίνει με διαφορετικό τρόπο. Με την ψήφο μας εκλέγουμε αυτούς που πιστεύουμε ή θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι οι κάλλιστοι για να πάρουν τις πρέπουσες αποφάσεις στα προβλήματα του τόπου. Τώρα εάν αυτοί δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας τότε δεν έχουμε παρά να μη τους δώσουμε την ψήφο μας την επομένη φορά.
    Ακούγοντας όμως τα στατιστικά αποτελέσματα των ερευνών περί της καταλληλότητος του κόμματος που επιθυμούμε να μας κυβερνήσει, συνειδητοποιώ ότι κάθε άλλο παρά ώριμοι πολίτες είμαστε. Ξεχάσαμε το τι έκανε το ΠΑΣΟΚ???? Παραβλέπουμε σε ποία φρικτή κατάσταση μας έχει οδηγήσει??? και θέλουμε να το ξαναφέρουμε στην εξουσία. Ελεος!!!! Και με αρχηγό το Γιωργάκη... Αν έλθει στην εξουσία(αλίμονο μας) θα μας πεί και αυτός, σαν τον πατέρα του, οτι δανείστηκε από τον (νέο) Κατσιφάρα χρήματα για να άνοικοδομήσει κάποια καινούργια βίλα???? Και να μη συνεχίσω γιατί θα συγχιστώ και δεν αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή