Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Την Europeana και τα μάτια μας ...

Ότι ήταν η Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, προτού την κάψουν, είναι σήμερα και θα είναι και στο μέλλον η Europeana. Προσοχή στους πάσης φύσεως σκοταδιστές που με ποικίλες σκοπιμότητες πιθανόν να ρυπάνουν αυτό το θαυμάσιο επίτευγμα της σύγχρονης Ευρώπης.

ΣΓΣ

Στον αέρα η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Ευρώπης «Europeana»

 

Το Europeana, η on line βιβλιοθήκη Πολυμέσων της Ευρώπης είναι γεγονός. Στο www.europeana.eu, οι χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο μπορούν τώρα να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία, χάρτες, φωτογραφίες, αρχειακά έγγραφα, έργα ζωγραφικής και ταινίες από τις εθνικές βιβλιοθήκες και τους πολιτιστικούς φορείς των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Το Europeana καθιστά προσβάσιμη στο ευρύ κοινό την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης. Κάθε πολίτης με ενδιαφέρον για τη Λογοτεχνία, την Τέχνη, την Επιστήμη, την Πολιτική, την Ιστορία, την Αρχιτεκτονική, τη Μουσική και τον Κινηματογράφο θα έχει ελεύθερη και γρήγορη πρόσβαση στις μεγαλύτερες συλλογές της Ευρώπης και τα κυριότερα καλλιτεχνικά αριστουργήματα, μέσω μιας δικτυακής πύλης διαθέσιμης σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ.

Για περισσότερ κλικ στο 

http://www.e-tee.org.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=92:nowonlineeuropeana&catid=43:2008-10-31-16-28-50&Itemid=131

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου