Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009

"Ασκοπες οι προκλήσεις"

Μήνυμα με συνέντευξή της στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», στέλνει στην Αγκυρα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.11:13

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

Μήνυμα με συνέντευξή της στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», στέλνει στην Αγκυρα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

"Οι παραβιάσεις και οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά είναι άχρηστες προκλήσεις που καταπατούν το διεθνή νόμο", τονίζει η κ. Μπακογιάννη.


«Οι πτήσεις τρακόσια μέτρα πάνω από τις σκεπές των σπιτιών στο Αγαθονήσι δεν θα αλλάξουν ούτε το καθεστώς στο Αιγαίο, ούτε θα αποδείξουν την ορθότητα των τουρκικών ισχυρισμών», δήλωσε σημειώνοντας πως "αυτό απλώς προκαλεί άσκοπα την Ελλάδα".

Σχετικά με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη συζήτηση που εξελίσσεται στην Τουρκία και υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Σχολής ωφελεί την Τουρκία.
 Ασκοπες οι προκλήσεις
«Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα ερμηνευθεί σε όλο τον κόσμο ως απόδειξη της πίστης της Τουρκίας στο δρόμο για την Ευρώπη», αναφέρει.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε επίσης στο πρωτόκολλο της Άγκυρας, με το οποίο η Τουρκία έχει δεσμευθεί να επιτρέψει τη χρήση των λιμανιών της από σκάφη νηολογημένα στην κυπριακή Δημοκρατία.

«Η τήρηση των συμφωνιών είναι μία από τις σημαντικότερες αρχές της Ευρώπης», δήλωσε και πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμα αρκετός καιρός για να εκπληρώσει η Τουρκία τις υποχρεώσεις της.

Σχετικά με την προοπτική να επισκεφθεί την Άγκυρα, η ελληνίδα ΥΠΕΞ δήλωσε ότι εξετάζεται ο καταλληλότερος χρόνος για την επίσκεψή της στην Τουρκία και ευχαρίστησε και πάλι τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου για την πρόσκλησε που της απηύθυνε.

«Είμαι πεπεισμένη ότι οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να διακόψουν ποτέ τις συνομιλίες ακόμα και στα θέματα που δεν μπορούν να συμφωνήσουν», υπογράμμισε η κα Μπακογιάννη.

www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=50428051 σχόλιο:

 1. καλησπέρα,

  σήμερα είδα για πρώτη φορά το blog σας.
  το βρήκα πολύ ενδιαφέρων και έσπευσα να γίνω και αναγνώστης του.

  εγώ έχω το http://www.johnpatrablog.blogspot.com/ .αν θέλετε ρίξτε του μια ματια και αν σας αρέσει γίνετε αναγνώστης του.

  καλό καλοκαίρι από τον johnpatra

  ΑπάντησηΔιαγραφή