Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Άν έχεις τύχη διάβαινε.... Εξαφανίστηκε ο επενδυτής της κα Κατσέλη...

Εξαφανίστηκε ο σεΐχη-επενδυτή από το Αμπού Ντάμπι, που θα πραγματοποιούσε επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ή εάν έχεις τύχη διάβαινε……

Στο Μαρόκο βρίσκεται ομάδα κομάντος-διασωστών της 31ης Μονάδας Επιχειρήσεων Έρευνας-Διάσωσης, προκειμένου να συμμετάσχουν στις έρευνες για τον 41χρονο σεΐχη του Ντουμπάι, Άχμεντ μπιν Ζαϊέντ Αλ Ναγιάν, ο οποίος κατέπεσε με το ανεμόπτερό του σε περιοχή της αφρικανικής χώρας.

Όπως αναφέρεται, οι κομάντος-διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μαζί τους ειδικό εξοπλισμό και μέσα κατάλληλα για αποστολές έρευνας- διάσωσης τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό.

Ο σεΐχης, ο οποίος είναι ο νεώτερος αδελφός του ηγέτη του Αμπού Ντάμπι και επικεφαλής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Χαλίφα Μπιν Ζαϊέντ Αλ Ναγιάν, είναι ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Είναι επίσης γενικός διευθυντής του μεγαλύτερου κρατικού επενδυτικού κεφαλαίου (sovereign fund) στον κόσμο, του Αbu Dhabi Ιnvestent Αuthority (ΑDΙΑ), κρατώντας στα χέρια του τη διαχείριση κεφαλαίων που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 500-800 δισ. δολάρια.

Το ΑDΙΑ φέρεται ότι θα είναι το εφαλτήριο του εμιράτου, για την πραγματοποίηση της επιχειρηματικής του διείσδυσης στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν και άλλα «κανάλια» μέσω των οποίων το εμιράτο επιχειρεί τη διείσδυσή του στην ελληνική αγορά.

Ένα από αυτά είναι η εταιρεία Αbu Dhabi Μar που αναμένεται να αποκτήσει, εκτός απροόπτου, το 75% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ελέγχεται κατά 70% από το κρατικό επενδυτικό fund του Αμπου Ντάμπι και κατά 30% από τον λιβανέζικης καταγωγής μεγαλοεπιχειρηματία Ισκαντέρ Σαφά.

Πρόσφατα, σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα του διαδόχου-πρίγκιπα του Αμπου Ντάμπι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για επενδύσεις και στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού του Πειραιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου