Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010

Πινόκιο - " ΣΟΡΤΑΚΗΔΕΣ" ΚΑΙ . . . ΑΛΛΕΣ ΚΛΕΦΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ !

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΑΝΤΑ ΡΩΤΟΥΣΑ ΠΟΙΟΣ ΕΠΩΦΕΛΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΟ (SPREAD).
ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ.
ΤΑ ΟΡΝΙΑ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ.
ΣΓΣ


Πινόκιο, Πινόκιο πες μας το επιτόκιο

Οι «μάγκες» της «αγοράς», θα πάνε φυλακή.    (Εάν τους στείλει ο «κυρίαρχος λαός»)

Το Καρτέλ θύμωσε και απειλεί με μποϊκοτάζ  στην αγορά ομολόγων! 

Του Σπύρου Χατζάρα

Το Δελτιο11 αποκάλυψε, το «κόλπο»,  με το  σορτάρισμα  των ελληνικών ομολόγων, και την επείγουσα εκπλήρωση, του «προεκλογικού συμβολαίου» του ΠΑΣΟΚ, στις 22 Οκτωβρίου, 18 μέρες μετά τις εκλογές, με την οποία άρχισε το ρεσάλτο στα ελληνικά ομόλογα, και επέμενε στο θέμα  αυτό επί δέκα ημέρες. Μετά το έμαθαν και στο ΕΒΕΑ, και τον  «Ελεύθερο Τύπο».Κάλλιο αργά παρά ποτέ. 

Η «πράσινη» διακυβέρνηση παρέλαβε τα spreads  στις 150 μονάδες και στη συνέχεια τα εκτόξευσε  στις 470 μονάδες, επιβαρύνοντας τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ , οδηγώντας την Ελλάδα στο ΔΝΤ, για να πληρωθούν τα συμβόλαια CDS που πούλαγε η Goldman Sahs.

Χθες , η Τράπεζα  της  Ελλάδος παραδέχθηκε, ότι από τον Οκτώβριο είχε επιτρέψει στους παράγοντες της ΗΔΑΤ να ανακυκλώνουν αυτόματα, για χρονική περίοδο μέχρι και 10 ημερών, τις ανοικτές θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα.

Ανεπισήμως, από την ΤτΕ  διαδίδουν ότι το τριήμερο (Τ+3) δεν καταργήθηκε ποτέ, αλλά ότι έκαναν   «μια απλή τεχνική διευκόλυνση» (recycling), η οποία αποφασίσθηκε μετά από τις αρνητικές εκθέσεις αξιολόγησης των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων παρακολούθησης των διαδικασιών για την άρση των εμποδίων κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης και διακανονισμού σε διασυνοριακό επίπεδο (Giovannini Barriers), στις οποίες η ελληνική αγορά αξιολογείται ως ευρισκόμενη σε κατώτερο στάδιο εναρμόνισης από ό,τι οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές.

Δηλαδή, πληρώσαμε δισεκατομμύρια ευρώ και φέραμε τη χώρα στο χείλος της πτώχευσης για να μη στεναχωρήσουμε τον… κ. Τζοβανίνι, εφαρμόζοντας ενδεχομένως τις «σοφίες» του λίγο αργότερα και όχι ακριβώς τη στιγμή που η ελληνική αγορά ομολόγων είχε γίνει στόχος του παγκόσμιου κερδοσκοπικού συστήματος, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο «διαμαρτυρόμενος» κ. Παπακωνσταντίνου, (της παρέας του Λονδίνου), ισχυρίσθηκε ότι αυτό δεν αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην κατακόρυφη αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων από το φθινόπωρο, αλλά είπε ότι «είναι γεγονός ότι αυτή η απόφαση, που εξ αντικειμένου διευκολύνει τις στρατηγικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας, συμπίπτει χρονικά με τις άγριες κερδοσκοπικές επιθέσεις στα ομόλογα και την άνοδο των spread σε επίπεδα ρεκόρ».

Τους πιάσαμε στα πράσα και ομολόγησαν.

Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε, το «σήμα» που είχε στείλει, από τις 2 Νοεμβρίου η διεθνής πλατφόρμα εκκαθάρισης συναλλαγών σε ομόλογα «Euroclear», στους «σορτάκηδες», ότι μπορούν να στοιχηματίζουν εις βάρος των ελληνικών ομολόγων ανενόχλητοι και να φέρνουν τα ομόλογα που δεν είχαν σε δέκα ολόκληρες ημέρες ή και  . . .  ποτέ αν δεν τους έβγαινε (των ανθρώπων) το στοίχημα!

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση Διαπραγματευτών Πρωτογενούς Αγοράς Ομολόγων στην οποία συμμετέχουν 22 μεγάλες διεθνείς τράπεζες, (European Primary Dealers Association),  με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον ΟΔΔΗΧ, κατά την οποία η πρώτη θα υποβάλει πιεστικά την απαίτηση να ανακληθεί η απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος της Πέμπτης 8 Απριλίου, με την οποία υποχρεώνονται οι «σορτάκηδες» να παρουσιάζουν αυθημερόν τα ομόλογα που έχουν πουλήσει ανοιχτά, δανειζομένοι τα από τη διατραπεζική αγορά με υποχρεωτική δημοπρασία repos και πληρώνοντας το ανάλογο επιτίμιο.

Τα κορυφαία λαμόγια της «αγοράς» απαιτούν   με μποϊκοτάζ της ελληνικής αγοράς ομολόγων, αν δεν ανακληθει άμεσα η απόφαση της 8ης Απριλίου. 

http://deltio11.blogspot.com/2010/04/blog-post_8139.html 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου