Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36: @rmy @lert: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!

ΑΡΧΕΙΟ SOTSOT36: @rmy @lert: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

@rmy @lert: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!

@rmy @lert: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011


ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ !!

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει αποκοπή των Αποστράτων Στρατιωτικών από την προέλευσή τους !!! Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε το ανοσιούργημα, αλλά και τις προτάσεις αντιμετώπισής τους. . . .
Η ανεπίσημη ενημέρωση προέρχεται από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι κοινή σχεδιάζεται να είναι η μοίρα των Αποστράτων και των τριών Όπλων

Η πληροφορία είναι σημαντική-σημαντικότατη!

Δε διανοούμαι ότι οποιαδήποτε Κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης και της τωρινής θα τολμήσει να νομοθετήσει το ανοσιούργημα της αποκοπής των αποστράτων από την προέλευσή τους.
Ωστόσο, υιοθετώ την πρότασή σου της άμεσης ενιαίας δυναμικής αντίδρασης των αποστράτων με όλα τα μέσα, μεταξύ των οποίων θα πρέπει να περιλαμβάνεται η απόφαση όλων των αποστράτων να καταψηφίσουν (μαυρίσουν) το κόμμα που θα τολμήσει τροποποίηση της υπάρχουσας δομικής νομοθεσίας που αφορά στις Ε.Δ. και ειδικότερα στους αποστράτους και περαιτέρω η υποχρέωση δημιουργίας ιδιαίτερου κοινοβουλευτικού φορέα εκ των στρατιωτικών με εκκίνηση άνω των 600.000 ψήφων (30 και πλέον βουλευτών), προς υπεράσπιση των συμφερόντων των αποστράτων, των οικογενειών τους, των ορφανικών οικογενειών, των φίλων τους και των ευρισκομένων στην ενέργεια, που στις ημέρες μας υπερβαίνουν τις 100.000 μόνο οι της πενταετούς θητείας...

Με κάποιο τρόπο πρέπει να "ξεφουσκώσει" ο πολέμιός μας κ. Πάγκαλος.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Σχετικό άρθρο: Οι Ενώσεις Αποστράτων γίνονται ΝΠΙΔ

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011


Οι Ενώσεις Αποστράτων γίνονται ΝΠΙΔ

"Πληροφορίες αναφέρουν ότι με οδηγία του Υπουργού Άμυνας, οι «κρατικοδίαιτες» ενώσεις αποστράτων ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ και ΕΑΑΑ μετατρέπονται από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) σε Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) σωματειακής μορφής.
Πολύ σωστή κίνηση, μπράβο στον Υπουργό, αρκεί βέβαια να γίνει το συντομότερο."
Φίλτατε ΕΝΣΤΟΛΕ σκέψου το καλύτερα και σε βάθος...

Αυτονόητα Ερωτήματα :

1. Χρειάζεται μια μερίδα συνταξιούχων να είναι ενταγμένη σε κρατικοδίαιτες ενώσεις για να διεκδικήσει?
2. Τόσα χρόνια οι ενώσεις αυτές τι έκαναν? Γιατί δεν ακουγόταν καθόλου η φωνή τους?
3. Για πιο λόγο να πληρώνουν οι ε.ε και τα μετοχικά ταμεία τις ενώσεις αυτές?
4. Ποια συμφέροντα εξυπηρέτησαν στο παρελθόν όλοι αυτοί που βρέθηκαν να προεδρεύουν των ενώσεων.?
5. Αν όλοι οι απόστρατοι ενωθούν χωρίς κομματικές ταυτότητες και βαθμολογικούς τίτλους, σε μία ένωση ΝΠΙΔ, με δημοκρατικές διαδικασίες και σύγχρονο καταστατικό τότε η φωνή τους θα είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη?
6. Μήπως μερικοί φοβόνται ότι θα χάσουν τα οφίτσια και τα προνόμιά τους?


Αυτονόητη Απάντηση :

Όλοι οι απόστρατοι μαζεμένοι (ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας) σε μία σοβαρή - στιβαρή -αυτοσυντηρούμενη δημοκρατική και σύγχρονη ένωση, χωρίς εξαρτήσεις από τα κόμματα και προέδρους με βαρύγδουπους τίτλους αποστρατείας, μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερα για τους απόστρατους αλλά και τους ε.ε. Όσο για τους πόρους των ενώσεων ή της ένωσης, πάνω από 100.000 είναι οι συνταξιούχοι, από ένα ευρώ το μήνα έκαστος μαζεύονται 1.200.000 το χρόνο. Αλλά οι δομές τόσα χρόνια ήταν έτσι φτιαγμένες που τους πόρους τους μάζευαν στα χέρια κάποιοι που έκαναν το κομμάτι τους στην πλάτη των υπολοίπων. Με 1.200.000 το χρόνο και κτίρια βρίσκονται και οι κατάλληλες υποδομές δημιουργούνται και όλα γίνονται.
Βέβαια αυτό δεν συμφέρει όλους αυτούς που γαλουχήθηκαν με την νοοτροπία να εντάσσονται σε ένα "μαγαζάκι" το οποίο κάποια στιγμή "διαφέντευαν" και όλα μέλι γάλα.



K.Σ.Β
Όπως με πληροφόρησε ανεπίσημα, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ, ενημερώθηκε η στρατιωτική ηγεσία, από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ότι αποφασίστηκε η αλλαγή του νομικού καθεστώτος των τριών Ενώσεων Αποστράτων ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ, από ΝΠΔημοσίουΔ σε ΝΠΙδιωτικούΔ !!!


Μερικές από τις άμεσες επιπτώσεις:
1) Υποβαθμίζεται το σώμα των Αποστράτων, αφού παύει η εκπροσώπηση τους, από υπεύθυνο και νομοθετημένο όργανο, με αιρετό ΔΣ.
2) Μηδενίζονται τα βασικά έσοδα των Ενώσεων από τις συνδρομές των ε ε και εα στελεχών., με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους και την μη δυνατότητα συνέχισης έκδοσης του ενημερωτικού περιοδικού Θ.Α. καθώς και παύση λειτουργίας όλων των Παρατημάτων της ΕΑΑΝ (Σαλαμίνα,Θεσ/νίκη, Κρήτη, Πόρος, Κέρκυρα)΄
3) Δίνεται η "ευκαιρία" δημιουργίας πολλών συνδικαλιστικών οργανώσεων διαφόρων συμφερόντων, με συνέπεια την έλλειψη συντονισμού και κατακερματισμό των προσπαθειών.
4) Στερούνται οι Απόστρατοι της δυνατότητας έκδοσης ταυτοτήτων, δελτίων εισόδου των οικογενειών στο ΘΑΝ, ΠΟΝ, των θερινών διακοπών, των εντευκτηρίων τους και γενικώτερα της έγκυρης ενημέρωσής τους για θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος.
5) Σπάει ο συνδετικός ιστός, μεταξύ των Αποστράτων, αλλά και με τους εν ενεργεία συναδέλφους.
6)Αναμένεται ως επακόλουθο, η επιστροφή του εντευκτηρίου και των γραφείων της ΕΑΑΝ, στον ΔΔΜΝ, αν και -από χρήματα των Αποστράτων- δαπανήθηκαν περίπου 80 εκ. δρχ, για την ανακαίνηση του χώρου προς εγκατάσταση της ΕΑΑΝ.
Πρόκειται για μια αβασάνιστη και άφρονη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση,, η οποία θα δημιουργήσει σοβαρα προβλήματα τόσο στους Αποστράτους, όσο και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, με το πλήθος των διαφόρων Συνδέσμων κλπ ΝΠΙΔ.
Επειδή με την αποφασισθείσα αλλαγή νομικού καθεστώτος, ουδεμία οικονομική ελάφρυνση του κρατικού Π/Υ θα συμβεί, αφού καμία κρατική επιδότηση δίνεται στις Ενώσεις, τότε η απόφαση, μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για "ενέργεια αντιποίνων" προς τους Αποστράτους, επειδή αντέδρασαν στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του κ.Αντιπροέδου, για τους ένστολους.
Ληφθεί υπόψη ότι στην αναλυτική έκθεση που συνόδευε τον νόμο για το νομικό καθεστώς της ΕΑΑΝ (ΝΠΔΔ), ο νομοθέτης επικαλείται -ως επιχείρημα- την αδυναμία των ένστολων και των αποστράτων των Ε.Δ, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, λόγω των υφιστάμενων περιορισμών του ΣΠΚ και των λοιπών διατάξεων.
Όσο αργά κι αν είναι, θα ήταν αναγκαίο -με τον συντονισμό των Ενώσεων ΣΞ,ΠΝ,ΠΑ- να πραγματοποιηθεί μαζική δυναμική αντίδραση όλων των Αποστράτων, τις λεπτομέρειες της οποίας, θα αποφασίσει το Συντονιστικό Συμβούλιο.
Είναι το τελευτααίο χαρτί που απομένει να παίξουμε, έστω κι αν "ματώσουμε" την αξιοπρέπειά μας.
Μας μείωσαν τα εισοδήματα σε ποσοστά 30-35%, μας οδηγούν σε κατάσταση ανέχειας, πήραν τα νοσοκομεία μας, μας εξευτελίζουν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς (μη παραγωγικοί, αυτιστικοί κλπ).
Ως πότε θα είμαστε παθητικοί αποδέκτες, αυτού του συνεχούς εμπαιγμού και της υποβάθμισης????
Κ.Σ.Β

Αναδημοσίευση από το exomatiakaivlepo.blogspot.com
από enstolos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου