Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΕ ΤΟΝ… ΦΙΛΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ

 
 
Rate This

AΛΛΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Ότι θα πήγαινε στο ΔΝΤ το είχε πει τον ίδιο μήνα (Δεκέμβριο του 2009) στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
Δεν είπε κάτι το νέο ο «γιατρός μας» κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τον Δεκέμβριο του 2009, δύο μήνες μετά τον εκλογικό θρίαμβό του, είχε εκφράσει την επιθυμία να μπει η Ελλάδα στη ζεστή αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο πρωθυπουργός είχε… προϊδεάσει για την απόφασή του (ασφαλώς κατόπιν άνωθεν εντολών που προφανώς προεκλογικά είχαν δοθεί…) να πάει στο ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τον Δεκέμβριο του 2009 (απόλυτη σύμπτωση με τις εξομολογήσεις του Στρος-Καν), όταν στελέχη κορυφαία κατήγγειλαν το ΔΝΤ σαν μπαμπούλα, ο κ. Παπανδρέου, ξαφνικά, από το πουθενά, παίρνοντας τον λόγο είχε πει ότι ακούω να δαιμονοποιείται το ΔΝΤ. Δεν είναι άσχημη η λύση του ΔΝΤ!
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, μόλις το άκουσε, είπε σε διπλανούς του, μεταξύ των οποίων ήταν και η Τόνια Αντωνίου, «Μας πάει στο ΔΝΤ»!
Το… περιστατικό αυτό το είχε καταγράψει το «ΠΑΡΟΝ», πλην όμως τότε δεν δόθηκε η πρέπουσα προσοχή.
Στο φύλλο της 21 Φεβρουαρίου του 2010, με τίτλο «Ευρώπη ή ΔΝΤ», γράφαμε:
«Το δίλημμα της κυβέρνησης περί αναζήτησης οικονομικής και τεχνικής βοήθειας σε Ευρώπη ή ΔΝΤ δεν είναι καινούργιο όπως παρουσιάζεται στα ΜΜΕ λόγω των εξελίξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ και στενός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου έχει αναφερθεί στο ζήτημα προ μερικών εβδομάδων. Σε σύσκεψη με στελέχη του κόμματος και συνεργάτες του είχε αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου σκεφτόταν εξαρχής, από την πρώτη του συνάντηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την ιδέα να προσφύγει η Ελλάδα μόνη της στο ΔΝΤ. Εκτιμούσε ότι η Ευρώπη δεν έχει τη βούληση να βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ και οι προσωπικές του σχέσεις με βασικούς παίκτες (Μέρκελ και Μπαρόζο, κυρίως) δεν ήταν (και εξακολουθούν να μην είναι) καλές. Κάποιοι από το επιτελείο του τον έπεισαν να μην προχωρήσει, αλλά η εκτίμηση του πρωθυπουργού παραμένει στο τραπέζι».
Ο κ. Στρος-Καν προσφέρει απλώς τις αποδείξεις για την προγραμματισμένη από τον κ. Παπανδρέου πορεία προς το ΔΝΤ, που επιβεβαιώνει ότι γνώριζε ποια είναι η κατάσταση της οικονομίας και ποιον σύμμαχο του είχαν εξασφαλίσει.
Το θέμα όμως που προκύπτει βρίσκεται αλλού. Στο γιατί ο πρόεδρος του ΔΝΤ βγήκε τώρα να αποκαλύψει την επαφή που είχε με τον Παπανδρέου πριν από 14 ολόκληρους μήνες. Ποιος ο λόγος να εκθέσει, να δώσει, τον… φίλο του τον Γιώργο. Γιατί τον αδειάζει… Και ενδεχομένως και με τη… σύσταση, τις υποδείξεις κάποιων που θέλουν να κάνουν ακόμη πιο μπάχαλο την Ελλάδα ή ακόμη και να τελειώσουν τον Παπανδρέου. Να ανάψουν φωτιά και μέσα στο κόμμα του, όπου πλέον χάνουν και το επιχείρημα ότι δεν ξέραμε ότι λεφτά δεν υπάρχουν, ότι στον δρόμο υποχρεωθήκαμε, προ της χρεοκοπίας, να πάμε στο ΔΝΤ.
Δεν μπορεί έτσι από το πουθενά να θυμήθηκε τη συνάντηση που είχε με τον έλληνα πρωθυπουργό ο Στρος-Καν πριν από δεκατέσσερις μήνες. Και την αποκαλύπτει σε ένα ντοκιμαντέρ γαλλικού καναλιού για τον πρόεδρο του ΔΝΤ εν όψει της υποψηφιότητάς του στις προεδρικές εκλογές έπειτα από δύο χρόνια, όπου θα είναι αντίπαλος του Σαρκοζί, και το οποίο θα προβληθεί στα τέλη Μαρτίου. Ποιος ο λόγος που διέρρευσε σε μια ελληνική εφημερίδα, την «Καθημερινή»; Τι εξυπηρετεί αυτή η… προαναγγελία;
Μια απλοϊκή εξήγηση θα ήταν ότι μπρος στην ομολογημένη πλέον αποτυχία του Μνημονίου ο Στρος-Καν ήθελε να περάσει προς τα έξω ότι ο Παπανδρέου ήρθε στο ΔΝΤ, με δική του πρωτοβουλία πήγαμε στην Ελλάδα. Επομένως δεν φταίω εγώ για το βούλιαγμα του ελληνικού λαού. Και για ό,τι θα επακολουθήσει…
Η αποκάλυψη αυτή, που σκιάζει το θερμό κλίμα και τις αγάπες με τις οποίες είχε παρουσιασθεί κατά την εδώ επίσκεψή του ο κύριος ΔΝΤ, στον οποίο προσφέρθηκε το βήμα της Βουλής και του έγινε υποδοχή Καίσαρα, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που κάθε μέρα διαπιστώνουμε, ότι όλα ήταν απ’ έξω σχεδιασμένα. Απομένει πάντως να μάθουμε τι άλλα ο Παπανδρέου έχει συμφωνήσει και δεν έχει πει…
Αυτή πάντως η ψυχρότητα με τον ένα από τους δανειστές μας, που… συμπτωματικά την ίδια ψυχρότητα έδειξε και η γερμανίδα γκαουλάιτερ κατά την πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό μας, δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός… Κάτι σημαίνει. Κάτι μας ετοιμάζουν στις 25 του Μάρτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου