Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Ελληνικό deal στη Σίλικον Βάλει!
Εξαγοράστηκε η Aster Data του Έλληνα, Τάσσου Αργυρού από την Teradata έναντι 263 εκατ. δολαρίων
Ελληνικό deal στη Σίλικον Βάλει!
(File: argyros picture.jpg )
20Share
εκτύπωση  
Αθήνα

Στη Σίλικον Βάλει λένε ότι το να ξεκινάς ένα start up, δηλαδή μία νέα καινοτόμο επιχειρηματική προσπάθεια, είναι σαν να πέφτεις από τον γκρεμό και να προλαβαίνεις να φτιάξεις αεροπλάνο, προτού τσακιστείς στο έδαφος.

Φαίνεται ότι αυτό πέτυχε ο 29χρονος απόφοιτος του ΕΜΠ, κ. Τάσσος Αργυρός, ο οποίος πέντε χρόνια αφότου ίδρυσε την Aster Data, την είδε να εξαγοράζεται από την Teradata έναντι 263 εκατ. δολαρίων (188 εκατ. ευρώ).

Η εξαγορά, η οποία αποτελεί την είδηση της εβδομάδας στην «Βάλει», στοχεύει όχι απλά στην συγκρότηση μίας ακόμη μεγαλύτερης εταιρίας στον κλάδο της διαχείρισης δεδομένων, αλλά στην ίδια τη διαμόρφωση της αγοράς και των τεχνολογιών του μέλλοντος στο αντικείμενό της. Και αυτό διότι, ο κλάδος της αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων, και λόγω της ραγδαίας επέκτασης των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλο τον πλανήτη, αποτελεί έναν εκ των πλέον αναπτυσσόμενων και πολλά υποσχόμενων τομέων της ψηφιακής οικονομίας διεθνώς.

Ο κ. Αργυρός, μιλώντας προς Το Βήμα On line, δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος, καθώς οι κόποι και οι προσπάθειες πέντε ετών, που κατέβαλε μαζί με τον συνιδρυτή, συμφοιτητή και φίλο του, Μαγιάνκ Μπάουα, έπιασαν τόπο. 
Για περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου