Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Παραίτηση του Θ.Πάγκαλου ζήτησε η Ν.Δ. με "καυτή" ανακοίνωση του Γ.Μιχελάκη Εκτύπωση E-mail
20-04-2011 20:33:49
ImageΤην παραίτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου ζήτησε πριν λίγο η Νέα Δημοκρατία με σχετική δήλωση του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη. «Αυτός ο άνθρωπος αξίζει να είναι Αντιπρόεδρος της χώρας μας; Υπάρχει κυβέρνηση; Υπάρχει Πρωθυπουργός; Υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που επιβάλλει στον Πρωθυπουργό να κρατά τον κ. Πάγκαλο στη θέση του Αντιπροέδρου;», αναρωτιέται ο Γιάννης Μιχελάκης στην ανακοίνωσή του. «Ο κ. Πάγκαλος, στην τέταρτη κατά σειρά ανακοίνωσή του, για τα όσα είπε στην Κωνσταντινούπολη, επιβεβαιώνει ότι υπήρξε και παραμένει υβριστής. Ότι συνεχίζει να ψεύδεται και τώρα αρχίζει να απειλεί» αναφέρει αρχικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Και συνεχίζει με παράθεση των δηλώσεων Πάγκαλου που αποδεικνύουν την διαρκή ψευδολογίσ των τελευταίων μόνο ωρών στο θέμα των δηλώσεων του στην Κωνσταντινούπολη: «Στην πρώτη ανακοίνωση αναφερόταν ότι “δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου” και “ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.”.
Στη δεύτερη ανακοίνωση, αφού επαναλάμβανε τον ισχυρισμό ότι “ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.”, έβρισκε το πολιτικό θράσος να επιτεθεί κατά της Νέας Δημοκρατίας.
Στην τρίτη ανακοίνωση, αφού επαναλάμβανε τον αρχικό ισχυρισμό ότι “δεν υπάρχει ούτε συνέντευξη, ούτε οποιαδήποτε επαφή με Τούρκο δημοσιογράφο”, παραδεχόταν ότι “υπάρχει η προσφώνησή του”.
Και, αμέσως μετά, εκτρεπόταν σε νέες προσωπικές ύβρεις. 

Στην τέταρτη ανακοίνωση επαναλαμβάνει τα ίδια, εκτρέπεται σε νέες ύβρεις και προσθέτει απειλές».
Ταυτόχρονα, επιτίθεται στον κ. Πάγκαλο γιατί «σε καμία από τις τέσσερις ανακοινώσεις του ο κ. Πάγκαλος δεν διαψεύδει τα όσα έγραψε η “Χουριέτ” την οποία, αντιθέτως, εκθειάζει ως σοβαρή, έγκυρη».

Και, όμως.
Είναι η “Χουριέτ” που έβαλε στα όσα είπε ο κ. Πάγκαλος τον τίτλο “μέρμηγκας και τζίτζικας”, αποδίδοντας σε όλους τους Έλληνες χαρακτηριστικά τεμπέληδων.
Είναι η “Χουριέτ” που έγραψε ότι ο κ. Πάγκαλος επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι “οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες” και “ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές”.


Και είναι η “Χουριέτ” που έγραψε ότι ο κ. Πάγκαλος ανέφερε πως “μετά την εξαγορά της FinansBank κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις”.
Υπογραμμίζεται ότι η τουρκική εφημερίδα, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει σοβαρή και έγκυρη, δημοσιεύει φωτογραφία από τη συνάντησή του με δημοσιογράφο της. 


Τον ίδιο δημοσιογράφο που έχει δώσει ηχητικό απόσπασμα λίγων δευτερολέπτων από τη δίωρη εκδήλωση στην οποία περιλαμβάνεται η ομιλία του στους ομογενείς και η συνομιλία του με το δημοσιογράφο.
Γιατί, λοιπόν, ο κ. Πάγκαλος δεν λέει τίποτε για τη φωτογραφία του με τον Τούρκο δημοσιογράφο, που δημοσιεύει η εφημερίδα, αλλά και για το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα;
Γιατί, όχι μόνο δεν διαψεύδει την τουρκική εφημερίδα, αλλά την προβάλλει κιόλας εκθειάζοντας τη σοβαρότητα και την εγκυρότητά της;». 

«Με τις τέσσερις ανακοινώσεις του ο κ. Πάγκαλος ψεύδεται και αυτοδιαψεύδεται», αναφέρει η δήλωση Μιχελάκη, καταλήγει: «Αφού εξύβρισε χυδαία τους δημοσίους υπαλλήλους, αποκαλώντας τους “κοπρίτες” και αφού προσπάθησε να απαξιώσει τους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτηρίζοντάς τους “αντιπαραγωγικούς”, πήγε στην Τουρκία για να λοιδορήσει συλλήβδην τους Έλληνες. Και αυτό δεν μπορεί να αγνοείται από κανέναν.
Υπάρχει, όμως, κάτι πιο σημαντικό.
Ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης πηγαίνει στην Τουρκία, την ώρα που η γειτονική χώρα εντείνει τις προκλήσεις της σε βάρος του Ελληνισμού, για να πει στους Τούρκους, ότι την ώρα αυτή, η χώρα τους αποπνέει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, ότι προοδεύει και διέρχεται μια καλή φάση και ότι οι Έλληνες εμφανίζουν έλλειψη αυτοπεποίθησης. Αντί να προβάλλει τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας, προβάλλει την Ελλάδα ως χώρα τεμπέληδων.
Ο άνθρωπος που χαρακτήρισε τους αγωνιστές του ’21 “ένα μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες”, ο πρωταγωνιστής της παράδοσης Οτσαλάν στους Τούρκους, ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη νύχτα των Ιμίων, εκείνος που συμφώνησε στην απόσυρση της σημαίας από ελληνικό έδαφος επειδή -όπως έλεγε- δεν φυσούσε αέρας να την πάρει, πήγε στην Τουρκία, σε μια τόσο κρίσιμη ώρα, για να εμψυχώσει τους Τούρκους και να εξυβρίσει τους Έλληνες».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=19275&Itemid=131

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου