Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κύμα ακυρώσεων προκάλεσαν τα επεισόδια

Στις 8.000 έχει φτάσει ο αριθμός των ακυρώσεων σε κρατήσεις 20 ξενοδοχείων της Αθήνας, μέσα σε 15 ημέρες, λόγων του θορύβου που προκλήθηκε διεθνώς από τα επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, Γ.Ρέτσος.

Κύμα ακυρώσεων προκάλεσαν τα επεισόδια

Σε 8.000 ανέρχονται οι ακυρώσεις στις διανυκτερεύσεις σε 20 ξενοδοχεία της Αθήνας, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, Γιάννης Ρέτσος, σε συνέντευξη Τύπου, λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης των ξενοδοχείων της Αθήνας ζήτησε η Ένωση Ξενοδόχων της Αθήνας - Αττικής (ΕΞΑ-Α) από την κυβέρνηση, ώστε οι ξενοδόχοι να ανακουφιστούν για τις ζημιές που έχουν ήδη υποστεί και για τη διαφαινόμενη αποθετική ζημία από τα τελευταία επεισόδια.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρηση η Ενωση Ξενοδόχων, ο πρόεδρος της ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα να εμπεδωθεί ως ανασφαλής προορισμός στην παγκόσμια τουριστική σκηνή και επεσήμανε ότι "η βελτίωση της εικόνας της Αθήνας στο εξωτερικό πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα".

Οπως είπε, "τα γεγονότα και το κλίμα στην Αθήνα αποστερούν από την περιοχή μας τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα ο τουρισμός γεννά ελπίδα, τη στιγμή δηλαδή που η πορεία του Τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε διαφαίνεται θετική και αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή πως ο κλάδος μας είναι ο βασικός άξονας της εθνικής μας οικονομίας".

Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας-Αττικής υποχώρησε από το 66,4% το 2008 σε 58,2% το 2011, παρουσιάζοντας μείωση 12,35%.

"Και ενώ", πρόσθεσε, "κάτω από αυτές τις συνθήκες ο φετεινός Μάιος παρουσίασε για πρώτη φορά για την Αθήνα - Αττική θετικά αποτελέσματα, ο "καυτός" σε γεγονότα Ιούνιος έρχεται να γεννήσει σε όλους μας, εκ νέου, ανησυχίες για την εξέλιξη των αποτελεσμάτων για την Αθήνα για τους επόμενους μήνες".

Να ληφθούν άμεσα μέτρα
Για τους παραπάνω λόγους η Ενωση Ξενοδόχων Αθήνας - Αττικής, ζητεί να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

1. Μη καταβολή Φ.Α.Π. για το 2012.

2. Μη καταβολή Ε.Φ.Τ.Ε. 0.6% για υφιστάμενα και νέα δάνεια και για διάστημα 12 μηνών.

3. Αναστολή καταβολής τέλους παρεπιδημούντων 0.5% έως τις 31-12-2011.

4. Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών ύψους 20% για διάστημα 12 μηνών.

5. Παράταση για 12 ακόμη μήνες του προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ. "Διατήρηση 10.000 θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας με επιδότηση 40% των εργοδοτικών εισφορών".

6. Στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια για την Αθήνα-Αττική, με πρώτη ενέργεια την ήδη αποφασιμένη από το Υ.ΠΟ.Τ. συνέχιση της προβολής μέσω EXPEDIA.COM σε συγκεκριμένες αγορές-στόχους, με ημερομηνία έναρξης την 1η Αυγούστου 2011 και για τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου