Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Με διώξεις απείλησε ο εισαγγελέας για τη λίστα των φοροφυγάδων


Τρίτη και ... φαρμακερή ήταν η αίτηση-προειδοποίηση που κατά πληροφορίες έστειλε στους αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης ώστε να καταφέρει μετά από 21 μέρες να πάρει στα χέρια του τη λίστα όσων χρωστούν στο Δημόσιο ποσά άνω των 150.000 ευρώ και είναι ληξιπρόθεσμα και απαιτητά.


Τη λίστα είχε ζητήσει ο κ. Πεπόνης στις 14 Οκτωβρίου από το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο χρειάστηκε να γίνουν 3 υπομνήσεις από την πλευρά του και να αποσταλεί έγγραφο την Παρασκευή το πρωί με την προειδοποίηση ότι αν δεν την πάρει εντός των αμέσως επόμενων ωρών θα ακολουθηθεί ποινική διαδικασία, προκειμένου τελικά να τη λάβει την Παρασκευή το απόγευμα.


Ο οικονομικός εισαγγελέας τώρα, αφού τη μελετήσει, θα προχωρήσει βάσει των όσων προβλέπονται από το νόμο και βάσει της εγκυκλίου του προϊσταμένου του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή. Με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο ο κ. Παντελής «άναψε» το πράσινο φως για την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σχετικά με «προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής» στις οποίες το βεβαιωμένο χρέος που δεν έχει καταβληθεί ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.


14.700 οφειλέτες χρωστούν 37 δισ. ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 41 δισ. ευρώ και οφείλονται από 900.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα. Εξ αυτών οι 892.000 οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ. Η προσπάθεια των αρμόδιων αρχών εστιάζεται στους 14.700 οφειλέτες που χρωστούν από 150.000 ευρώ και πάνω. Τα χρέη αυτών ανέρχονται στα 37 δισ. ευρώ από το σύνολο των 41 δισ. που είναι όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.


Π. Στ.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου