Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τουρκικές «άδειες» σε Κυπριακή ΑΟΖ: Άρχισαν τα όργανα

Αποστολή με email Αποστολή με email |
Ενόψει του δευτέρου γύρου αδειοδοτήσεων στην Κύπρο η Τουρκία εκδίδει άδειες για την διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων σε «ξένα χωράφια»! Πιο συγκεκριμένα, η TPAO στην ουσία έχει οικειοποιηθεί ολόκληρη σχεδόν την Ανατολική Μεσόγειο και προσπαθεί να βρει «θύματα» και να τους πουλήσει άδειες.
Το θέμα καλύπτεται διεξοδικά και στο παρόν τεύχος του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ που κυκλοφορεί στα περίπτερα σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η Άγκυρα με την συμπεριφορά της στην ουσία «γνωστοποίησε στον κόσμο ότι έχει δικαίωμα στα 7 από τα 12 οικόπεδα στα οποία η ‘νότια Κύπρος’ ισχυρίζεται ότι διαθέτει δικαιώματα»!
Η πολιτική της Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσει το μεγαλύτερο δυνατόν πρόβλημα στην διαδικασία αδειοδότησης της Κύπρου, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θέτει ζήτημα για εφτά (!) θαλάσσια οικόπεδα, τα οποία ας σημειωθεί βρίσκονται στα νότια τη νήσου.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη σε συνάρτηση με τις επίσημες ανακοινώσεις για την «παγκόσμια κλάση» των αποθεμάτων στο «Αφροδίτη» είναι δυνατό να δυναμιτίσουν την κατάσταση στην περιοχή. Δεν είναι επίσης τυχαίο πως ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πριν λίγες ημέρες, με τον γνωστό τρόπο ευγενή τρόπο των νεοθωμανών, μας ειδοποίησε πως εάν το Κυπριακό δεν επιλυθεί μέχρι το καλοκαίρι επίκειται «αλλαγή του status quo» της περιοχής…
Να ενημερώσουμε τους κρατούντες των Αθηνών πως επειδή ηγούνται κυβέρνησης και όχι… λογιστηρίου εταιρίας, η δικαιολογία πως εμείς «ήμασταν μόνο για το. PSI», σε περίπτωση… «ατυχήματος», απλά δεν στέκει. Ο ελληνικός λαός μπορεί, έως ένα σημείο, να ανεχθεί την οικονομική του εξαθλίωση, σε καμία περίπτωση όμως μία νέα εθνική καταστροφή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου