Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Τρομοκρατικὲς ὀργανώσεις, πολεμικὲς ἀσκήσεις κι ἕνας Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος ποὺ μόλις ξεκίνησε!

Τὸ παραμύθι τῆς τρομοκρατίας κατέρρευσε μὲ τὸν θάνατο (;;;;;;) Μπὶν Λᾶντεν. 
Ἀλλὰ ἡ τρομοκρατία καλὰ κρατεῖ, ἐπὶ ὅλου τοῦ πλανήτου, καὶ ἡ ἀστυνομία τοῦ πλανήτου (βλέπετε ΝΑΤΟ) ἔχει ἀναλάβει τὴν πάταξίν της!
Ἀσκήσεις ἑτοιμότητος στὴν Ἀρκτική! Λέτε νά μᾶς ἑτοιμάζουν γερά χουνέρια μέ τούς Ῥώσσους; Λέτε τελικῶς τό παιχνίδι στήν Κύπρο νά εἶναι ἁπλῶς ἡ πρώτη πράξις τῆς νέας θεατρικῆς (τοῦ παραλόγου) παραστάσεως πού μᾶς ἔχουν ἑτοιμάσει;

Πολεμικά παιχνίδια στην Αρκτική

Σήμερα (12 Μαρτίου) έχουν ξεκινήσει στην Αρκτική στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με την κωδική ονομασία Cold Response 2012. Στις ασκήσεις αυτές συμμετέχουν πάνω από 16.000 στρατιωτικοί, πολεμικά πλοία και αεροσκάφη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Συνολικά – από 14 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.
Η Συμμαχία και η ουδέτερη Σουηδία που προσχώρησε στις ασκήσεις θα εξασκούνται ως την 21η Μαρτίου στην αποκατάσταση σύμπραξης στην περιοχή πέρα του Πολικού κύκλου. Το επίσημο θέμα των ασκήσεων είναι η εξάσκηση σε συνθήκες συμβατικής διένεξης και πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τρομοκρατικές οργανώσεις υπάρχουν στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, στην Λατινική Αμερική, την Ασία και τη Βόρεια Αφρική, ενώ στην Αρκτική, όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχουν,- παρατήρησε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ιγκόρ Κορότσενκο.
-«Για αυτό τον λόγο πρέπει να βλέπουμε τις εν λόγω ασκήσεις αποκλειστικά μέσω του
πρίσματος εντατικοποίησης των στρατιωτικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στην Αρκτική. Το γεγονός αυτό, με τη σειρά του, σχετίζεται με το επικείμενο μοίρασμα του φυσικού πλούτου της περιοχής. Το ΝΑΤΟ, κάνοντας επίδειξη των μυών του, απ’ ότι φαίνεται, δείχνει ότι είναι διατεθειμένο να ενισχύει τις διπλωματικές του προσπάθειες με την στρατιωτική του ισχύ.

Τρομοκράτες στην Αρκτική δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν εκεί πλούσια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, χρυσού και διαμαντιών. Η παγκόσμια υπερθέρμανση και το λιώσιμο των πάγων, που προβλέπουν οι επιστήμονες, θα ξεκλειδώσουν το θυσαυροφυλάκιο του Βόρειου Παγωμένου Ωκεανού. Η προοπτική αυτή σήμερα κιόλας προκαλεί επίμαχες διαφορές ανάμεσα στα κράτη που διεκδικούν τις αρκτικές υφαλοκρηπίδες. Μάλιστα οι εδαφικές διαφορές έχουν θέση και ανάμεσα στις ίδιες τις νατοϊκές χώρες, π.χ., ανάμεσα στον Καναδά και τις ΗΠΑ, είτε ανάμεσα στη Δανία και τον Καναδά.
Οι ασκήσεις Cold Response 2012 θα μπορούσαν να διεξαχθούν στο έδαφος π.χ. του Καναδά,- θεωρεί ο Βλαντίμιρ Γιεβσέγιεφ, εμπειρογνώμονας του ρωσικού Κέντρου Διεθνούς Ασφάλειας.
-«Παρόλα αυτα διεξάγονται στο έδαφος της Νορβηγίας και της Σουηδίας, δηλαδή σχετικά κοντά στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Απ’αυτή την άποψη, οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν αντιληπτές ως πρόκληση. Η Ρωσία έχει πολύ δικαιολογημένους λόγους για ανησυχία διότι τα εφοδιασμένα με το σύστημα Aegis πλοία, μπορούν να αναπτυχθούν στην αρκτική ζώνη.
Το Aegis είναι μαχητικό σύστημα πλοίων, εφοδιασμένο με ραντάρ εμβέλειας εντοπισμού των εναέριων στόχων 400 χιλιομέτρων, με πυραύλους SM-3 σε κάθετους εκτοξευτές και με αποτελεσματικό σύστημα ελέγχου πυρός με στοιχεία «τεχνητής νοημοσύνης»,- τόνισε ο Βλαντίμιρ Γιεβσέγιεφ.
Η Ρωσία παρακολουθεί προσεκτικά τη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή του Πόλου,- παρατήρησε ο Ιγκόρ Κορότσενκο.
-«Σήμερα συγκροτούνται δύο νέες αρκτικές μονάδες, που θα είναι έτοιμες να δρουν ευκίνητα σε οποιαδήποτε περιοχή της Αρκτικής. Δηλαδή εκεί, όπου θα απαιτήσουν τα συμφέροντα της χώρας.
Τα νέα πολεμικά πλοία, που η κατασκευή τους ξεκίνησε σε ναυπηγεία την 1 Φεβρουαρίου του 2012, καλούνται να αρχίσουν την ανανέωση του Βόρειου Στόλου της Ρωσίας. Στην Αρκτική θα σταλούν επίσης δύο αποβατικά σκάφη τύπου Mistral, που κατασκευάζονται με βάση την γαλλική άδεια ευρεσιτεχνίας. Στο εγγύς μέλλον προβλέπεται να εκσυγχρονιστούν και οι υποβρύχιες δυνάμεις. Ταυτόχρονα η Ρωσία είναι διατεθειμένη, όπως και προηγούμενα, να διευθετίζει τις εδαφικές διαφορές με ειρηνικό τρόπο, υπολογίζοντας ότι ο διάλογος θα διεξάγεται με βάση το στήριγμα στη διπλωματία και όχι στην στρατιωτική ισχύ»,- σημείωσε συμπεραίνοντας ο Ιγκόρ Κοροτσενκο. (πηγή)
Ἂς θυμηθοῦμε λίγο τὴν «σωτηρία» ποὺ προσέφερε τὸ ΝΑΤΟ στὴν Λιβύη!!! Τὴν σφαγὴ τῆς οἰκογενείας τοῦ Καντάφι, καθῶς καὶ ὅλων τῶν ὑποστηρικτῶν του! Τὸ ἀπεμπλουτισμένον οὐράνιον… Τοὺς «κατὰ λᾶθος» βομβαρδισμοὺς ἀμάχων…. 
Κι ὅλα αὐτά γιατί; Γιά νά βγάλουν τόν «κακό» Καντάφι ἀπὸ τὴν μέσι καὶ νὰ ἁλωνίζουν ἐλεύθερα, πρὸ κειμένου νὰ «σώσουν» κι ἄλλους πολλούς. Ὅπως τοὺς Αἰγυπτίους γιὰ παράδειγμα… Ἢ τοὺς Συρίους…. 
Γιατί ἐμένα μοῦ θυμίζει ἡ παράστασις τῆς Συρίας κάτι ἀντίστοιχον;

Απόβαση Ρώσων Πεζοναυτών στη Συρία – Σφοδρές μάχες στη Δαμασκό.

Ρώσοι Πεζοναύτες έχουν αποβιβαστεί σε συριακό έδαφος σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά στο ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Russia Today ανώνυμη πηγή από το αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.
«Δυνάμεις Ρώσων πεζοναυτών αποβιβάστηκαν σήμερα στο λιμάνι Tartus της Συρίας με σκοπό, όπως αναφέρθηκε, την προστασία των ρωσικών συμφερόντων στη χώρα όπως και την απομάκρυνση –εάν τελικά απαιτηθεί- Ρώσων πολιτών που βρίσκονται σε αυτή». Να σημειωθεί ότι στην Tartus το ρωσικό Ναυτικό μεγάλη ναυτική βάση. 
Οι πληροφορίες για το πιο σκάφος αποβίβασε τη ρωσική δύναμη –κατ΄ άλλες πηγές πρόκειται για μονάδα ειδικών επιχειρήσεων- είναι συγκεχυμένες, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα το σκάφος είναι το Ivan Bobnov που ανήκει στο Στόλο της Μαύρης Θάλασσας. Η αποστολή της ρωσικής δύναμης δεν είναι πάντως απόλυτα ξεκαθαρισμένη, εάν δηλαδή αυτή θα περιοριστεί στο χώρο της ναυτικής βάσης ή αν θα πραγματοποιήσει αποστολές και έξω από αυτόν.
Πάντως και σύμφωνα; με νεότερες  πληροφορίες η δύναμη  η οποία αποβιβάστηκε προέρχεται από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF και επανδρώνεται από Spetsnaz  του Ναυτικού.  
Έτσι αυτή μπορεί να αφορά είτε την προστασία της ναυτικής βάσης εκεί, παράλληλα με το προσωπικό που υπάρχει εκεί, είτε ενδεχομένως  να περιλαμβάνει την προστασία των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 και των βλημάτων εδάφους-επιφανείας P-800 Yakhnot τα οποία χειρίζονται Ρώσοι σύμβουλοι και σε καμιά περίπτωση η Μόσχα δεν θέλει τα συστήματα αυτά να πέσουν στα χέρια των μισθοφόρων και κατά συνέπεια των δυτικών δυνάμεων.
Όλα αυτά τη στιγμή που μάχες με σφοδρές ανταλλαγές πυρών εξελίσσονται στη Δαμασκό σε μια προσπάθεια των ανταρτών και των μισθοφόρων που τους υποστηρίζουν να μεταφέρουν την εξέγερση μέσα στην ίδια τη συριακή πρωτεύουσα.
Πιο συγκριμένα ένοπλες δυνάμεις εξεγερμένων εντοπίστηκαν στο προάστιο του al-Mazzeh περιοχή στην οποία βρίσκονται πρεσβείες, κτίρια υπηρεσιών ασφαλείας καθώς και οικίες μελών του στενού κύκλου του προέδρου της Συρία Bashar al Assad. Σύμφωνα με τους εξεγερμένους τουλάχιστον 80 στρατιώτες του συριακού Στρατού σκοτώθηκαν και 18 ακόμη τραυματίστηκαν,  ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές ο αριθμός των νεκρών και από τις δύο πλευρές φτάνει τους 100. Οι μάχες στη Δαμασκό, οι οποίες  συνεχίζονται είναι οι σκληρότερες που έχουν σημειωθεί στη πρωτεύουσα της Συρίας και έρχονται δύο ημέρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση σε κυβερνητικά κτίρια.
Αναμφισβήτητα οι σημερινές μάχες αποτελούν μια σαφή ένδειξη της σταδιακής αποσταθεροποίησης που υφίσταται το καθεστώς Assad και για αυτό το λόγο οι Ρώσοι θεωρούν πως είναι καιρός να αποστείλουν στρατιωτικές δυνάμεις με σκοπό την προστασία των συμφερόντων τους στη χώρα αυτή αλλά και των πολιτών τους που βρίσκονται εκεί.(defencenet)
Προσέξτε τὶς ἡμερομηνίες παρακαλῶ!!! 
Στὶς  12 Μαρτίου ξεκίνησε ἡ ἄσκησις (;;;;) τοῦ ΝΑΤΟ στὴν Ἀρκτική!  Στὶς 21 Μαρτίου ἡ ἀπόβασις τῶν Ῥώσσων στὴν Δαμασκό!
Ἀλλὰ ἡ Ἀρκτικὴ εἶναι μία περιοχὴ τοῦ πλανήτου ποὺ ἐπίσης διεκδικοῦν οἱ  Ῥῶσσοι.  
Τὴν ἴδιαν περίοδον στὴν Συρία γίνεται τῆς κακομοίρας, διόλου αὐθορμήτως φυσικά! (Ποῦ νά βροῦμε τούς ὑπαιτίους ἄρα γέ;)
Ἑτοιμάζεται ὁ ΟΗΕ (τὸ «εὐγενὲς»  σκέλος τοῦ ΝΑΤΟ) νὰ στείλῃ «εἰρηνευτικὲς δυνάμεις ἢ ἀκόμη καὶ νὰ ἐπέμβῃ!!! 
Ἡ Ῥωσσία ὅμως δὲν στάθηκε παρατηρητής. Ἔκανε τὴν δική της κίνησιν.
Οὖπςςςς!
Τί ἔγινε εἴπαμε; 
Τὸ ΝΑΤΟ ὑποστηρίζει τοὺς «ἐξεγερμένους» στὴν Συρία, ἑτοιμάζεται γιὰ παρέμβασιν στὸ Ἰράν καὶ κάνει ἀσκήσεις στὴν Ἀρκτική, ὅπου ὅμως θεωρητικῶς ἔχει ἡ Ῥωσσία ἀδιαπραγμάτευτα δικαιώματα!
Ἀπὸ πίσω οἱ Ἑβραῖοι στηρίζουν τὸ ΝΑΤΟ, ἀπειλοῦν τὸ Ἰράν καὶ κρατοῦν σὲ κατάστασιν ὁριακῆς ἐπιβιώσεως τοὺς Παλαιστινίους! 
Οἱ Ἄραβες ἑτοιμάζονται νὰ ῥίξουν ὅ,τι ἔχουν καὶ δὲν ἔχουν σὲ αὐτὴν τὴν ἐπερχομένη σύγκρουσιν καὶ ἡ Κίνα (ὥς πορδή νά ποῦμε;) ἔχει παρατάξει ἤδη 200 ἑκατομμύρια στρατό, πανέτοιμον νὰ ἐπέμβῃ!
Στὴν Ἀνατολικὴ Μεσόγειο πέφτουν «μυστηριωδῶς» τουρκικὰ ἀεροσκάφη (μέ τί ἐθνικότητος πιλότους εἴπαμε;), ἡ Ῥωσσία ἔχει παρατάξει τὸ ἀεροπλανοφόρο της, τὸ Ἰσραὴλ ἔχει τοὺς πιλότους του νὰ ἁλωνίζουν τὴν περιοχή, οἱ ΗΠΑ ἐπίσης τρίβουν τὰ χέρια τους… Τοῦ Κουτρούλη ὁ γάμος γίνεται! Τό ἔχουμε πάρει εἴδησιν;

Ἀγαπητοὶ φίλοι. Τὰ ψέμματα τελείωσαν! 
Ξεκίνησαν πλέον νὰ ἀφήνουν πίσω τους τὶς κινήσεις ἐντυπωσιασμοῦ καὶ νὰ περνοῦν σὲ δράσεις. 
Τί ἀκριβῶς θά ἐπιφέρουν αὐτές οἱ δράσεις;
Δυστυχῶς ὀσμίζομαι πολὺ ἄσχημες ὀσμές, γιὰ πάρα πολλούς!

Ἴσως τὰ ὅπλα νὰ μὴν ἔχουν ἀκόμη ἀρχίσει νὰ κροταλίζουν, ἀλλὰ ὁσονούπω.. Θὰ ἀκουστοῦν κι αὐτά! Ποῦ θά μᾶς πάῃ; 
Καὶ δυστυχῶς, αὐτὸ ποὺ μᾶς ἔχουν σκηνοθετήσει δὲν θὰ εἶναι γιὰ κανέναν ὠραῖο!

Φιλονόη.
Υ.Γ. Ἂς θυμηθοῦμε καὶ τὸ κλιμάκιον τῶν Γάλλων, ποὺ ἐχαρακτηρίσθησαν ὣς κατάσκοποι ἀπὸ τὸν Ἄσαντ, καί βρέθηκαν νεκροί.Γιατί νεκροί; Ἀπό ποιούς πασχίζει ὁ Ἄσαντ νά προστατευθῇ;
2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου