Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ας τρομοκρατήσουμε εμείς τους τρομοκράτες!

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ


Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση καλλωπισμού της πραγματικότητας, από αυτές των οποίων το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα κατέχει σε βάθος το μυστικό. Αναφέρομαι στις κάλπες που στήθηκαν, υπό τις τυμπανοκρουσίες μεγάλων ΜΜΕ, σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εκλεγεί ο… μοναδικός υποψήφιος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου, ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος.
Κάλπες των οποίων το αποτέλεσμα – το οποίο εκθείασε όχι μόνο ο άμεσα ενδιαφερόμενος, αλλά και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, ενώ έσπευσαν να χαιρετίσουν και αρκετά από εκείνα τα στελέχη που είχαν αποστασιοποιηθεί κατά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου – δεν θύμιζε δημοκρατικό κόμμα, αλλά μάλλον… καθεστώτα Τσαουσέσκου ή Μουμπάρακ.
97,33%! Το ποσοστό του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ θα προκαλούσε γέλιο αν δεν είχαν προηγηθεί οι 24 μήνες της κρίσης, η διάλυση του κοινωνικού ιστού, η χρεοκοπία των πολιτών, η φτωχοποίηση της κοινωνίας. Αυτά βέβαια είναι λεπτομέρειες για τον πληθωρικό ρήτορα που είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την ηγετική ομάδα του κόμματος, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να φαντασιώνουν για το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα των καλπών…
Μπορούν, με άλλα λόγια, να σχεδιάζουν την παραμονή τους στην εξουσία!
Όσο εξωφρενικό κι αν φαίνεται κάτι τέτοιο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι προσδοκίες αυτές δεν στηρίζονται στην άμμο.
Καταρχήν, οι «παραινέσεις» - προκλητικές παρεμβάσεις των Ευρωπαίων εταίρων μας. Οι δηλώσεις των Σόιμπλε, Γιούνκερ και λοιπών τις τελευταίες ημέρες, επιδιώκουν να «καναλιζάρουν» την επιλογή του ελληνικού λαού στην κατεύθυνση των «υπεύθυνων» μνημονιακών κομμάτων, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των δανειστών μας, σε βάρος των αναγκών της κοινωνίας.
Πρόσφατα επίσης ο σημερινός μη εκλεγμένος πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος δήλωνε πρόθυμος να παραμείνει και μετά τις εκλογές στη θέση του ενώ παρατηρούσε, εν είδει Πυθίας, ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν από οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση γιατί αυτή είναι η βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού»!
Δεν χρειάζεται λοιπόν να είναι κανείς μάντης για να αντιληφθεί ότι οι εντός κι εκτός Ελλάδας συνέταιροι της μνημονιακής εξουσίας κάθε άλλο παρά έτοιμοι είναι να την εγκαταλείψουν. Αμετανόητοι, ανάλγητοι κι εντέλει άκρως προκλητικοί, οι μνημονιακοί κυβερνώντες είναι έτοιμοι για όλα προκειμένου να μην αφήσουν κανένα περιθώριο αλλαγής πολιτικής – κάτι που, ας μην ξεχνάμε, είναι και ο πρωταρχικός σκοπός για τον οποίο διεξάγονται οι εκλογές: για να μπορέσει ο λαός να πει τη γνώμη του, για να μπορέσει να αλλάξει τη μέχρι εκείνη τη στιγμή ασκούμενη πολιτική. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος, ο «ανανήψας» φιλομνημονιακός πλέον κ. Σαμαράς και ο ανέκαθεν προστάτης των τραπεζικών συμφερόντων κ. Παπαδήμος επιχειρούν να καθησυχάσουν τους δανειστές μας, προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της κάλπης.
Κύριο και βασικό εμπόδιο στην επιχείρηση παραχάραξης της λαϊκής βούλησης, η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εσχάτως έχει στοχοποιηθεί τόσο από τον κ. Βενιζέλο όσο κι από τον κ. Σαμαρά. Κοινός στόχος των εταίρων της σημερινής κυβέρνησης και σίγουρα των επίδοξων συνεταίρων ενός μεγάλου μνημονιακού συνασπισμού αύριο, είναι η απαξίωση της Αριστεράς, η διαστρέβλωση των απόψεών της αλλά και, μέσα από μια αυθαίρετη ανάγνωση των 38 ετών της μεταπολίτευσης, η απόδοση σε αυτήν… κυβερνητικών ευθυνών.
Στόχος πλέον το «όλοι ευθυνόμαστε το ίδιο» κατά το «μαζί τα φάγαμε». Πρόκειται δηλαδή για απόπειρα διάχυσης ανεξαιρέτως των ευθυνών.
Θα καταφέρει ο κ. Βενιζέλος να καλλωπίσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφύγει τη συντριβή; Θα προλάβει ο κ. Σαμαράς να πείσει για την αναγκαιότητα της φιλομνημονιακής του στροφής τους ψηφοφόρους του που αισθάνονται προδομένοι; Θα πετύχουν τα μνημονιακά κόμματα εξουσίας να αποτρέψουν την άνοδο της Αριστεράς;
Η προεκλογική περίοδος θα είναι μεν σύντομη, αλλά πολύ έντονη καθώς ο σκληρός πυρήνας της εξουσίας είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει καμία αλλαγή του status quo.
Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τους εφιάλτες των Σόιμπλε, Γιούνκερ, Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά πραγματικότητα. Ας τρομοκρατήσουμε εμείς, με την ψήφο μας, τους τρομοκράτες που καταστρέφουν ατιμώρητοι τις ζωές μας!

*Η Ρ. Δούρου είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου