Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο της Γερμανίας – Αλλιώς στρατιωτικό πραξικόπημα!


Η Ελλάδα να γίνει προτεκτοράτο της Γερμανίας – Αλλιώς στρατιωτικό πραξικόπημα!

Εφιαλτικά σενάρια για την μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο και για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης περιλαμβάνονται σε ανάρτηση γερμανικής επιστημονικής ιστοσελίδας. Το άρθρο με τίτλο «Σχετικά με τη σημασία της δημοκρατίας», εξετάζει τις επιλογές που μπορεί να έχει το Βερολίνο εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να προχωρήσει στις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» με δημοκρατικά μέσα.
Το άρθρο εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα german-foreign-policy.com. Σύμφωνα με τους διαχειριστές, στην ιστοσελίδα γράφουν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και κοινωνικοί επιστήμονες για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας.
Το άρθρο υποστηρίζει ότι με αφορμή την διεξαγωγή των νέων εκλογών στην Ελλάδα, η Γερμανία εξετάζει διάφορα σενάρια βίαιων παρεμβάσεων, ώστε να εξασφαλιστεί ο παραπέρα έλεγχος της Αθήνας.
Μεταξύ άλλων συζητιούνται η εγκαθίδρυση – δημιουργία ενός προτεκτοράτου, όπως επίσης και η πιθανότητα ενός στρατιωτικού πραξικόπηματος και η αποστολή στρατιωτικών «ειρηνευτικών» δυνάμεων.
Το άρθρο επισημαίνει ότι στις αρχές του μήνα ο διευθυντής του γνωστού Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου, Thomas Straubhaar, δημοσίευσε άρθρο με το οποίο ζητούσε να τεθεί η Ελλάδα υπό καθεστώς κηδεμονίας και μάλιστα αυτό να γίνει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών.
Η χώρα είναι ένα «αποτυχημένο κράτος«, είπε ο Straubhaar, που δεν είναι σε θέση να κάνει «ένα νέο ξεκίνημα» από μόνο του. Η Αθήνα χρειάζεται «βοήθεια για τη δημιουργία βιώσιμων κρατικών δομών». Ως εκ τούτου, πρέπει να μετατραπεί σε «ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο», πρόσθεσε ο γερμανός οικονομολόγος.
Το άρθρο υποστηρίζει ότι συζητείται η πιθανότητα ενός πραξικοπήματος στην Αθήνα. «Η Ελλάδα απειλείται από το χάος», δήλωσε πριν μερικές μέρες ο παλαιός σύντροφος του Γιόζεφ Φίσερ, Ντανιέλ Κόν-Μπεντίτ. Πρόσθεσε δε, ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί μια εκτεταμένη εξωτερική παρέμβαση. «Αν αφήσετε τους Έλληνες να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα, διακινδυνεύετε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα», φέρεται να είπε.
Σύμφωνα με το theindider.gr, το άρθρο επισημαίνει την άποψη ενός γνωστού γερμανού σχολιαστή, που δεν κατονομάζει, ο οποίος έκανε μια σύγκριση της Ελλάδας με την κατάσταση στα μεταγενέστερα στάδια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. «Στην ελληνική περίπτωση, το χειρότερο σενάριο θα ήταν μια επιστροφή σε μια δικτατορία», προειδοποίησε ο σχολιαστής. «Αυτό το σενάριο γίνεται όλο και πιο πιθανό, όσο μεγαλώνει η αστάθεια», πρόσθεσε.
Το άρθρο επισημαίνει επίσης, το πρόσφατο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν σενάρια για ενδεχόμενη αποστολή «ειρηνευτικών» στρατευμάτων στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει, δεν θα μπορεί να προστατέψει τα σύνορα της…να πληρώσει τους υπαλλήλους της, ‘ή θα μπορεί να να πληρώσει μόνο σε Δραχμές… η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει χαοτική, έγραφε η FAZ. Καθώς η χώρα θα συγκλονίζεται από εξεγέρσεις θα χρειασθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, έγραφε η γερμανική εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου