Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Σύγκρουση δύο κόσμων για την οικονομία

Με ανοιχτα χαρτιά από χθες, οπότε και παρουσιάστηκε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα και του ΣΥΡΙΖΑ, «παίζουν» πλέον όλα τα κόμματα ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου.

Τα διλήμματα πλέον είναι ξεκάθαρα από όλους, όπως ξεκάθαρο είναι και το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μετωπική συγκρουση δύο βασικών πόλων: εκείνων που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει «οξυγόνο» μέσα στο Μνημόνιο, μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Αλέξης Τσίπρας και εκείνων που καταγγέλλουν ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα εκτός ευρωζώνης και ΕΕ και κατά συνέπεια στην καταστροφή, θέση που υπερασπίστηκε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Πρόκειται όπως αναφέρει το Έθνος για μια αντιπαράθεση που ξεπερνά εν πολλοίς τις ιδεολογίες των κομμάτων και θέτει στο επίκεντρο της διαμάχης το μέλλον της χώρας, σε πραγματική και όχι σε θεωρητική ή πολιτική βάση.

Αφορμή για την επιβεβαίωση ότι στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι τις εκλογές θα δοθεί μια πολύ σκληρή μάχη, αποτέλεσε η παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αφού επετέθη με δριμύτητα στους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο έθεσε το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτοντας ότι η μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που οδηγεί στη δραχμή.

Κατέστησε δε σαφές ότι η βασική του πολιτική απόφαση, την οποία και θα υλοποιήσει, όπως είπε, την επομένη των εκλογών, είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων. Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν κυρίως από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ήταν οξύτατες, γεγονός ενδεικτικό της αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει.
Αναδημοσίευση απο http://www.newsbeast.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου