Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Πώς «Κανιβαλίστηκε» η Δημοκρατία σε όλη τη Δύση!


του Φίλιππου Μωράκη. (πρώην προέδρου του οργανισμού New York City Jaycees Foundation, Corp.) Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στην έγκυρη αγγλόφωνη εβδομαδιαία Ευρωπαϊκή Εφημερίδα “New Europe”, φύλλο 1-7 Ιουλίου, 2012, η οποία κυκλοφορεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. www.neurope.eu  “Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός της Ζωής Βρίσκεται στην Προσωπικότητα και την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου ανεξαρτήτως Εθνικότητας ή Θρησκείας!» Αυτές οι Αρχές που διατήρησαν τις Αμερικανικές Πολιτείες και τα Ευρωπαϊκά Κράτη ελεύθερα και ενωμένα επί δεκαετίες, απειλούνται σοβαρά από τον «Κανιβαλισμό» της Δημοκρατίας που ξεκίνησε από τους «Κυρίαρχους της Παγκόσμιας Οικονομίας»! Οι «Κυρίαρχοι της Παγκόσμιας Οικονομίας» αποτελούνται από δύο βασικές Ομάδες ανθρώπων που ελέγχουν στενά τα εξής Παγκόσμια Κέντρα Επιρροής:
1) Τα «Πολυεθνικά Τραστ» που Μονοπωλούν σχεδόν όλα τα Αγαθά και τις Υπηρεσίες
2) Συγκεκριμένα “Οικονομικά Τραστ” που Μονοπωλούν την Κυκλοφορία του Χρήματος και όλων των Επενδυτικών Προϊόντων και των Παραγώγων τους. Ελέγχουν επίσης και τους τρεις «Οίκους Αξιολόγησης» που «Αξιολογούν κατ’ Αποκλειστικότητα» την οικονομική κατάσταση Χωρών και Εταιρειών.
Η πρώτη Ομάδα των «Καρτέλ» Μονοπωλεί την Πολεμική Βιομηχανία, την Ενέργεια, τις Τηλεπικοινωνίες, τα Τρόφιμα, τα Χημικά, τη Φαρμακοβιομηχανία και άλλους Κλάδους που είναι Ζωτικής σημασίας για την Επιβίωση όλων των Κοινωνιών.
Η δεύτερη Ομάδα των «Καρτέλ» Μονοπωλεί την Παραγωγή και την Κυκλοφορία του Χρήματος και σε μεγάλο βαθμό χειραγωγεί όλα τα Επενδυτικά «προϊόντα» και τα «CDS».
Διαθέτοντας το απόλυτο μονοπώλιο στην κυκλοφορία των δύο ισχυρότερων νομισμάτων στον κόσμο, δολάριο ΗΠΑ και Ευρώ, έχουν δημιουργήσει και επιβάλλει σε όλες τις Κοινωνίες, Αναπόφευκτους Μηχανισμούς που εγγυώνται προκαταβολικά τεράστιες ποσότητες Χρήματος για τους ίδιους και τους εντολοδόχους τους, Πολιτικούς, Συνδικαλιστές και Τραπεζίτες, προκειμένου να πλουτίζουν οι ίδιοι εκ του ασφαλούς, χωρίς κανένα ρίσκο και για να διαθέτουν άπειρα κονδύλια για να εξαγοράζουν όποιον βρεθεί στο δρόμο τους.
Ελέγχουν τα πάντα: Κοινωνίες, Εταιρείες, Κράτη!
Η άλλη πηγή που εγγυάται εύκολα δισεκατομμύρια για τους «Κυρίαρχους της Παγκόσμιας Οικονομίας» είναι τα γνωστά επενδυτικά σχήματα, όπως οι Μετοχές, τα Αμοιβαία Κεφάλαια, οι Προθεσμιακές Συμβάσεις, η Μόχλευση και όλα τα Παράγωγα και τα CDS που σχεδόν πάντα χειραγωγούνται και κατευθύνονται ώστε οι διακυμάνσεις των τιμών τους να εξυπηρετούν τα Συμφέροντά τους και τους Στρατηγικούς τους Στόχους. Οι δύο αυτές Ομάδες των «Καρτέλ», φοβούνται μόνο ένα πράγμα: τον αιφνίδιο Ανταγωνισμό! Αυτόν που εισήγαγαν κατά τις πρόσφατες δεκαετίες οι σύγχρονες Επιστήμες και η Τεχνολογία και ο οποίος οδήγησε σε αφανισμό πολλές εδραιωμένες Εταιρείες.
Οι Δικτατορίες λένε: Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν
Τα «Καρτέλ» και οι Διεφθαρμένοι Πολιτικοί λένε: Αποφασίζομεν και Νομοθετούμεν!
Αυτός ήταν ο πρώτος Εσκεμμένος «Κανιβαλισμός» της Δημοκρατίας που μετέτρεψε τις Δημοκρατικές Κοινωνίες μας σε Καμουφλαρισμένες «Κοινοβουλευτικές Δικτατορίες»!
Δεν αναφερόμαστε στον Ελληνικό «Κανιβαλισμό» της Δημοκρατίας μας, γιατί η περίπτωσή μας χαρακτηρίζεται τελείως «Απαράδεκτη». Ο τρόπος με τον οποίον οι δικοί μας Πολιτικοί αχρήστευσαν τελείως απροκάλυπτα την Ουσία και τη Φιλοσοφία του «Διαχωρισμού των Εξουσιών» της Δημοκρατίας και καθιέρωσαν τους Μηχανισμούς του «Αυτοέλεγχου» και των «Παραγραφών» δεν υπάρχει σε κανένα άλλο Κράτος της Δύσης! Ισχύουν, βέβαια σε όλα τα Απόλυτα Καθεστώτα στον κόσμο!
Το κύριο Έγκλημα κατά της Κοινωνίας βέβαια ξεκίνησε από τους «Κυρίαρχους της Παγκόσμιας Οικονομίας» οι οποίοι παρασύρθηκαν από την «Απληστία» τους και κατόρθωσαν να πείσουν τις Κοινωνίες και τις Διεφθαρμένες Κυβερνήσεις ότι ο «Απεριόριστος Δανεισμός» για Δαπάνες Διαβίωσης και για τις Λειτουργικές Δαπάνες της Χώρας είναι «Αποδεκτός»!
Όπως είναι φυσικό, τώρα οι Κοινωνίες έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτή η μορφή ανεξέλεγκτου δανεισμού προς οποιονδήποτε και χωρίς αξιολόγηση της δυνατότητάς εξόφλησης του δανείου, ήταν συνειδητή, εσκεμμένη και υποκινείται από δύο συγκεκριμένα ανήθικα και απώτερα κίνητρα:
Πρώτον, να ελέγξουν την δανειολήπτρια χώρα για να κατασχέσουν «νόμιμα» και «πάμφθηνα» τον πλούτο της και την περιουσία της και δεύτερον, να επεκτείνουν την παγκόσμια Κυριαρχία τους.
Αγαπητέ Πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
Μην κατηγορείς τον Ελληνικό Λαό για τα Οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πραγματικοί μας εχθροί κρύβονται σε κάποιες αίθουσες συσκέψεων όπου δεν μπορούμε να τους πλησιάσουμε, ούτε να τους επηρεάσουμε ή να τους κάνουμε κακό με οποιονδήποτε τρόπο.
Ωστόσο, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απευθυνθούμε στην «Ανθρωπιά» τους, γιατί πιστεύουμε ότι κατά βάθος τη διαθέτουν, να του βοηθήσουμε να τη φέρουν στην Επιφάνεια και να τους υπενθυμίσουμε ότι η ιστορία που θα επηρεάσει τα παιδιά και τα εγγόνια τους γράφεται καθώς συμβαίνει! Καθώς τα ονόματα αυτών των υπερ-ισχυρών ανθρώπων κυκλοφορούν σε όλο τον πλανήτη μέσω του Διαδικτύου, δεν πιστεύουμε ότι θέλουν να χαρακτηριστούν ως «Σκληροί και Απάνθρωποι» που επέτρεψαν στην «Απληστία» τους να καταστρέψει τη μόνη Δημοκρατία που γνώρισε ο κόσμος.
Όλοι οι Πολίτες στις Δυτικές Κοινωνίες πιστεύουν στον «Καπιταλισμό» και στην «Ιδιωτική Πρωτοβουλία» καθώς και τα δύο αποδείχθηκαν τα μόνα «Κύτταρα» Δημοκρατίας που παράγουν «Πλούτο» με τον κατά το δυνατόν Δικαιότερο τρόπο, χωρίς Οποιοδήποτε κόστος για Κανέναν! Δημιουργούν μόνο οφέλη για την Κοινωνία! Είναι επομένως πολύ θλιβερό να παρατηρούμε αυτά τα Υγιή Κύτταρα της Δημοκρατίας να μετατρέπονται σε «‘Αδυσώπητους Καταχραστές» της ισχύος που διαθέτουν και να οδηγούν ολόκληρες Κοινωνίες στη Δυστυχία, μόνον και μόνον για να αποκτήσουν περισσότερα Κέρδη και μεγαλύτερη Κυριαρχία!
Στην Ελλάδα κατά τους τελευταίους έξι μήνες έχουν αυτοκτονήσει 2.500 Έλληνες οικογενειάρχες! Και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά εξαιτίας των Ανεύθυνων και Διεφθαρμένων Πολιτικών μας που έχουν την πλήρη υποστήριξη όσων Προμηθεύουν την Ελλάδα με Όπλα, Πετρέλαιο, Χημικά, Τρόφιμα, Φάρμακα, κλπ.
Είναι συνεπώς παράδοξο να ακούμε Γερμανούς, Ολλανδούς και άλλους Ευρωπαίους Πολιτικούς να κατηγορούν τους Έλληνες ότι δεν μπορούν να νοικοκυρέψουν τη χώρα και να οργανώσουν την Οικονομία τους, όταν αυτοί οι ίδιοι Δωροδοκούν επί δεκαετίες Έλληνες Πολιτικούς για να πουλήσουν τα όπλα τους και εκατοντάδες άλλα δικά τους Προϊόντα και Υπηρεσίες.
Οι Γερμανοί, Ολλανδοί και άλλοι Ευρωπαίοι Ηγέτες γνωρίζουν έναν προς έναν τους Διεφθαρμένους Έλληνες Πολιτικούς και γνωρίζουν επίσης ότι οι περισσότεροι από αυτούς προσπάθησαν να επανεκλεγούν – και τελικά το κατάφεραν – κατά τις τελευταίες εκλογές στις 17 Ιουνίου του 2012! Τρομοκρατώντας τους Έλληνες ψηφοφόρους με την απειλή ότι αν δεν εκλεγούν θα βρεθούμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Αν η Γερμανική Ηγεσία ενδιαφερόταν πραγματικά να κρατήσει ενωμένη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να προστατεύσει την οικονομική της σταθερότητα, ήταν καθήκον της να αποκαλύψει τα ονόματα όλων των διεφθαρμένων Ελλήνων Πολιτικών που αναφέρονται σε λίστα που υποβλήθηκε στα Γερμανικά Δικαστήρια από τον Χριστοφοράκο, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens στην Ελλάδα. Μία τέτοια κίνηση, όχι μόνον θα είχε απαλλάξει την Ελλάδα από τους περισσότερους διεφθαρμένους Πολιτικούς της, αλλά θα τις δίνονταν η ευκαιρία να προσφέρει στην Ελλάδα τους δικούς τους Αξιοκρατικούς και Παραγωγικούς Θεσμούς, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στη χώρα τους και «Παράγουν» τον Πλούτο της, δεν τον «Δανείζονται»!
Αν οι Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενδιαφέρονται πραγματικά να δημιουργήσουν «Αληθινά Δημοκρατικές Κοινωνίες» πρέπει να εδραιώσουν και τις τρεις πασίγνωστες «Κοινές Αρχές της Δημοκρατίας» περί Διαχωρισμού των (3) Εξουσιών της Δημοκρατίας που οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι, Πλάτωνας, Αριστοτέλης και ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Πολύβιος, προσέφεραν στον κόσμο. Η καλύτερη ωστόσο, περιγραφή της έννοιας και της Φιλοσοφίας του Διαχωρισμού των (3) Εξουσιών της Δημοκρατίας παραμένει το περίφημο άρθρο «Το Πνεύμα του Νόμου» του Γάλλου Φιλοσόφου Montesquieu, που είναι γνωστό σε όλους τους Νομικούς του κόσμου!
Ο πάγιος Στόχος των «Κρατών Μελών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να είναι ένας και μοναδικός:
Η συνεχής αναζήτηση Τρόπων Διασφάλισης και Προστασίας του
Ανθρώπου-Πολίτη
από τον
Άνθρωπο-Εξουσία
Ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας είναι η Απόλυτη «Υποκειμενικότητα» που ελέγχει τον τρόπο σκέψης και δράσης του παράγοντα «Άνθρωπος». Ο μόνος τρόπος να καταπολεμηθεί κάπως αυτή η καταστροφική «Υποκειμενικότητα» του «‘Ανθρώπου» είναι με την καθιέρωση των εξής τεσσάρων θεσμών της Δημοκρατίας σε όλα τα Κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
1) Απόλυτος Διαχωρισμός και Απόλυτη Αυτονομία των (3) Εξουσιών της Δημοκρατίας
2) Εισαγγελικός Έλεγχος και Δικαστικές πολύ αυστηρές Καταδίκες όλων των Μελών της κάθε Μιας από τις Τρεις Εξουσίες, από τις υπόλοιπες Δύο Εξουσίες, σε κυκλική βάση, χωρίς να επιτρέπουν στους Καταχραστές του Δημόσιου Χρήματος να εκμεταλλεύονται τα γνωστά νομικά παραθυράκια που τους απαλλάσσουν.
3) Καθιέρωση της Μιας και Αποκλειστικής «Θητείας» σε όλους όσους αποκτούν Εξουσίες και στα τρία σώματα των Εξουσιών.
4) Κατάργηση των Υπεράκτιων Εταιρειών που είναι δημιούργημα των Δύο Ομάδων των Καρτέλ και των Πολιτικών προκειμένου να Καταληστεύουν «Νόμιμα» την Κοινωνία και να Θησαυρίζουν Αφορολόγητα
Πολυάριθμες Έρευνες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε σχέση με όλες τις Δράσεις «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» (ΕΚΕ) αποκαλύπτουν το εξής επαναστατικό μήνυμα:
Αν πραγματικά επιθυμείτε να μας πείσετε ότι Ενδιαφέρεστε για τις Ανάγκες της «Κοινωνίας» πρέπει να τοποθετήσετε στους Στρατηγικούς Στόχους σας την «Κοινωνία» δίπλα στα «Κέρδη» σας!
(Κύριο άρθρο του Harvard Business Review, τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2011, Πρέπει να Διορθώσουμε τον Καπιταλισμό, των Michael Porter και Mark Kramer).
Το παράδειγμα στην Ελλάδα είναι βέβαια το πιο προκλητικό και το πιο σκανδαλώδες γιατί κατέλυσε τελείως την έννοια της Δημοκρατίας επιβάλλοντας στους Βουλευτές του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία τη γνωστή «Κομματική Πειθαρχία», εξαναγκάζοντάς τους να ψηφίσουν υπέρ όλων των νομοσχεδίων που φέρνει το Κόμμα για ψήφιση. Όποιος Βουλευτής αρνείται να υπακούσει τίθεται αυτόματα εκτός κόμματος! Οι Βουλευτές του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν τη δική τους «Κρίση»! Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, είναι εντελώς αληθινό.
Το δεύτερο προκλητικό γεγονός «Κανιβαλισμού» της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ότι το «Σύστημα» επιτάσσει η πλειοψηφία των μελών όλων των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, οι οποίες συγκροτούνται για τη διερεύνηση σκανδάλων, να αποτελείται από μέλη του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία – του κόμματος το οποίο υποτίθεται ότι βρίσκεται υπό διερεύνηση!
Και τέλος για να σβήσουν κάθε πιθανότητα παραπομπής τους στη «Δικαιοσύνη δημιούργησαν τη δική τους «Βουλευτική Δικαιοσύνη»! Αφαίρεσαν με το έτσι θέλω, όλες τις Εισαγγελικές και Διερευνητικές Εξουσίες της Δικαστικής Εξουσίας όταν αυτές αφορούν Βουλευτές και Υπουργούς, και τις εκχώρησαν στη… Βουλή τους! Στο Κάστρο τους! Και πήγαν ακόμα παραπέρα! Για να καταστεί εντελώς αδύνατη η παραπομπή οποιουδήποτε αξιωματούχου στη δική τους Δικαιοσύνη, έχουν ελαττώσει τον χρόνο εξέτασης και παραγραφής των αδικημάτων τους με αποτέλεσμα όλες οι υποθέσεις να παραγράφονται και σύντομα και μόνιμα!
Η Νέα Ευρώπη και οι ηγέτες της παγκόσμιας Οικονομίας πραγματικά επιθυμούν να γράψουν ιστορία και να βοηθήσουν τις Δυτικές Κοινωνίες , πρέπει να θεσμοθετήσουν «Παγκόσμιες Κοινές Αρχές Δημοκρατίας» ξεκινώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Είναι γεγονός ότι σε πολλά Ευρωπαϊκά Κράτη η Νομοθετική και η Δικαστική Εξουσία λειτουργεί σχεδόν ανεξάρτητα από την Κυβερνητική, όμως ο Διαχωρισμός δεν είναι απόλυτος και ξεκάθαρος όπως ισχύει στις ΗΠΑ/Καναδά/Αυστραλία και σε ελάχιστα άλλα Κράτη. Οι Κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να υπάρχουν παραθυράκια που επιτρέπουν στις Κυβερνήσεις να επηρεάζουν τόσο τη Νομοθετική όσο και την Δικαστική Εξουσία με το πρόσχημα της «Ασφάλειας του Κράτους» κάτι το οποίο βέβαια, πάντα μπορεί να ισχύει ως «Εξαίρεση» και όχι να αντιμετωπίζεται ως «Κανόνας» για να καλύπτουν την Κατάχρηση της Εξουσίας που τους ανέθεσε ο Λαός, τόσο για να θησαυρίζουν προσωπικά, όσο και για να εδραιώνουν την παραμονή τους στην Εξουσία!
Αυτό το Διαχωριστικό Σημείο έπρεπε να τονίζεται σε κάθε Σύνταγμα και να προβλέπονται αυστηρότατες ποινές σε όσους κάνουν Καταχρήσεις της Εξουσίας που ασκούν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να βελτιώσει τον «Διαχωρισμό των Εξουσιών» της Δημοκρατίας που βοήθησε τη Βόρεια Αμερική να μεγαλουργήσει και όχι να επιτρέψει σε Κράτη Μέλη της να «Κανιβαλίζουν» τη Δημοκρατία τους στο έσχατο σημείο που την «Κανιβάλισαν» οι Έλληνες Πολιτικοί!
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Ελευθερία του Λόγου θα είναι ο τελικός νικητής και ότι η Δημοκρατία θα εδραιωθεί ακόμα περισσότερο στη Δύση του ενός δις Ανθρώπων, ώστε να μπορούν να ελπίζουν και οι υπόλοιποι 6 δις Άνθρωποι του πλανήτη που ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου