Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας την λεγόμενη λίστα της Σαγκάης ανακοίνωσαν ότι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πέφτει από την 201η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στην 301η. Και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πέφτει από την 300ή θέση, στην 400ή! Τα δύο ελληνικά ΑΕΙ χάνουν δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, 100 θέσεις (το καθένα) στην παγκόσμια κατάταξη (σύμφωνα πάντα με την λίστα της Σαγκάης). Ερωτηματικά πάντως προκαλεί πώς η Κίνα, μια κομμουνιστική (τουλάχιστον κατ όνομα) χώρα, δέχτηκε να συμμετέχει σε αυτό το ανθελληνικό χτύπημα, αυτή την κρίσιμη χρονικά περίοδο.
Ενδεικτικό πάντως του ύποπτου ρόλου που παίζουν οι «αξιολογητές» της Σαγκάης είναι ότι επέλεξαν ξανά ως το καλύτερο πανεπιστήμιο στο κόσμο, το Χάρβαρντ, δεύτερο το Στάνφορντ, τρίτο το ΜΙΤ και τέταρτο το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ (όλα απέχουν λίγες μόνο ώρες από την έδρα του ΔΝΤ! – τυχαίο;). Για τα μάτια του κόσμου η αμερικανική κυριαρχία διακόπτεται με το βρετανικό Κέιμπριτζ που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, για να ακολουθήσουν όμως ακόμη τέσσερα αμερικανικά πανεπιστήμια (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Καλιφόρνιας, Πρίνστον, Κολούμπια, Σικάγο) πριν η πρώτη δεκάδα καταλήξει με άλλο ένα βρετανικό ίδρυμα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι προθέσεις των διεθνών συνωμοτών αποκαλύπτονται πλήρως αν δεις σε ποιες χώρες δίνουν τις 100 πρώτες θέσεις της λίστας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 53 πανεπιστήμια στα 100 κορυφαία, ακολουθεί η Βρετανία με 9, η Αυστραλία με 5, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Ελβετία που έχουν από 4 και η Γαλλία, η Σουηδία και το Ισραήλ που έχουν από 3.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά στην νέα πρόκληση. Σε τηλεφωνική τους συνομιλία οι τρεις αρχηγοί του κυβερνητικού σχήματος (Σαμαράς –Βενιζέλος –Κουβέλης) φέρονται να συμφωνήσαν να απευθύνουν κοινό διάγγελμα αμέσως μετά την επιστροφή από τις διακοπές τους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις αρχηγοί θα καλέσουν όλους τους έλληνες πολιτικούς να αποσύρουν από τα ξένα πανεπιστήμια τα παιδιά τους και να τα γράψουν στο Καποδιστριακό και στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο.
«Αν όλοι οι Έλληνες αξιωματούχοι πάρουν τα παιδιά τους από το Χάρβαρντ, τότε η αξιολόγηση τους θα καταρρεύσει», φέρεται να είπε κυβερνητικός παράγοντας που δεν κατονομάζεται. Ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος, ότι αυτή τη φορά την διεθνή διαμαρτυρία των τριών αρχηγών θα συνυπογράψουν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Αλέκα Παπαρήγα. «Θα εμφανισθούμε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά» ήταν η χαρακτηριστική του φράση. Την σκέψη για την απόσυρση των ελλήνων φοιτητών καθώς και την εντολή για την αφύπνιση και την εγρήγορση της ελληνικής κοινωνίας (και της ομογένειας) έδωσε προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος, όπως λένε Μεσσήνιοι συνομιλητές του, είναι έξαλλος γιατί οι κινέζοι και στην συνέχεια όλοι οι άλλοι άθεοι και αλλόθρησκοι, δεν σεβάστηκαν ούτε την «καλή Παναγιά» την οποία ευχήθηκε σε όλο τον (ορθόδοξο) κόσμο.
«Θα μπορούσαν τουλάχιστον να περιμένουν 40 μέρες» ήταν η φράση του πρωθυπουργού. «Ή έστω τα εννιάμερα» συγκατένεψαν Βενιζέλος και Κουβέλης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου