Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

«Κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος για τα οικονομικά εγκλήματα»

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
        
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρυσάνθου Αναστασιάδης, (ΝΧΑ) ενημερώθηκε για την ενδιάμεση απόφαση της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία και θα επιληφθεί του θέματος μόλις επιστρέψει στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να επαναλάβει ότι ανεξαρτήτως της ενδιάμεσης απόφασης της Ερευνητικής Επιτροπής, βάσει και των εξαγγελιών του κατά το διορισμό της Επιτροπής, κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος για τα οικονομικά εγκλήματα που διεπράχθησαν. Και τόνισε ότι ο Νόμος προβλέπει και υπαλλακτικές διαδικασίες έρευνας και δίωξης όσων τυχόν βρεθούν να είναι εμπλεκόμενοι σε αυτά τα οικονομικά εγκλήματα. >>

Ακούω καλά Πρόεδρε η μήπως έχω πυρετό και οπτασιάζομαι. Πρόεδρε ΝΧΑ με όλο το σεβασμό στο θεσμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά πρέπει να παρατηρήσω ότι από το καιρό που αρπάξατε την εξουσία η πίεση της σας έχει επιφέρει κάποιου είδους σύγχυση και ανισορροπία. Την μια ξεχνάτε, την άλλη χάνετε το ειρμό του λόγου και των σκέψεων σας, την άλλη μας αραδιάζετε πάρα πολύ δυνατές κουβέντες π.χ ότι δεν θα δεχθείτε με τίποτα το κούρεμα των καταθέσεων, τώρα μας λετε ότι θα τους βάλετε όλους φυλακή, ενώ γνωρίζεται ότι οι φυλακές είναι υπερπλήρεις και οι εγκληματίες που πτώχευσαν την Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας, είναι πάρα πολλοί και δεν χωρούν στην φυλακή.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι την πιο πάνω δήλωση την κάνατε με όχι και τόσο καθαρό μυαλό και ίσως μετά από κάποια ουισκάκια. Αν αυτό δεν συνέβηκε, και είχατε επίγνωση  της βαρύτητας της πιο πάνω δήλωσης σας, τότε πιθανότατα να εξακολουθείτε να νομίζετε και να πιστεύετε ότι απευθύνεστε σε ιθαγενείς τρίτης γενιάς και όχι σε πολίτες με κοινή λογική.

Είμαι ένας άνθρωπος που σας γνωρίζει πολύ καλά από τα πρώτα βήματα σας στην πολιτική Ένας άνθρωπος που ψήφιζε το κόμμα σας μέχρι και το 1998. Γνωρίζω πόσο αναξιόπιστος είστε και πόσο εύκολα και ανερυθρίαστα ψεύδεται και για αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο που μέχρι και την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές προσπάθησα ανεπιτυχώς να αποτρέψω την εκλογή σας.

Το οικονομικό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου το αρχίσατε εσείς και το Κόμμα σας ο ΔΗΣΥ όταν επανεκλέξατε στην προεδρία της Δημοκρατίας έναν υπέργηρο Γλάυκο Κληρίδη, τον οποίο αφού γωνιάσατε, διαπράξετε το επαίσχυντο έγκλημα του Χρηματιστηρίου το 1999-2000.Τότε που εσείς ο ίδιος προσωπικά χρησιμοποιούσατε ψευδώνυμα όπως το Νίκος Χυσάνθου και ιδρύετε εταιρείες μαϊμού για να κάνετε χρηματιστηριακές πράξεις και να ξεγελάτε τους επενδυτές με αποτέλεσμα να καταληστεύσετε τις οικονομίες 200000 ανυποψίαστων πολιτών. Όπως τότε ούτε και τώρα θα πληρώσετε γιατί απλά ελέγχετε πλήρως μια διαλυμένη Δικαιοσύνη με επίορκους Δικαστές και Γενικούς Εισαγγελείς

Κύριε Πρόεδρε σταματήστε να μας εμπαίζεται γιατί έχει και η υπομονή τα όρια της. Χιλιάδες πολίτες καθημερινά χάνουν την δουλειά τους και σύντομα θα αρχίσουν να χάνουν και τα σπίτια τους. Η λαϊκή οργή υποβόσκει και σύντομα ο πολίτης θα αρχίσει δυστυχώς να παίρνει το νόμο στα χέρια του γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι την δικαιοσύνη την έχετε διαλύσει εσείς και το κομματικό κατεστημένο. Αν πραγματικά αγαπάτε και θέλετε να βοηθήσετε αυτό τον τόπο, τότε παραδώστε άμεσα την εξουσία σε άτομα έντιμα και ικανά που δεν έχουν σχέση με το αμαρτωλό κομματικό κατεστημένο. Μόνο μια κυβέρνηση τεχνοκρατών που έχει καθαρό παρελθόν και επιστημονική γνώση μπορεί να πείσει τους απελπισμένους και εξαθλιωμένους οικονομικά  πολίτες να δεχθούν τις τεράστιες θυσίες που απαιτούνται για να βγούμε από αυτή την τραγική κατάσταση.

Όμηρος Αλεξάνδρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου