Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Μην ανησυχείτε ....

Ο Γεροπαράξενος μας καθησυχάζει.

ΣΓΣ

Θα σας θυμίσω τη άποψη που λέει ότι η οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας.

     Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε στη σημερινή συγκυρία με τη διεθνή οικονομική κρίση είναι να δημιουργήσουμε οικονομικό πανικό.

    Γι αυτό και οι διάφορες χώρες στην ΕΕ έσπευσαν να εγγυηθούν λίγο πολύ τις τραπεζικές καταθέσεις.

    Ακόμα ως γνωστόν ο υπολογισμός τις συχνότητάς και το καθημερινό ύψος των αναλήψεων είναι θέμα στατιστικής .Οι τράπεζες έχουν ρευστό που μπορεί να αντιμετωπίσει την ημερήσια  η και την εβδομαδιαία ζήτηση και τα υπόλοιπα κεφάλαια τα δανείζουν ( σε πολύ χοντρές γραμμές).

    Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα όπως έχει κατ επανάληψη ειπωθεί και γραφτεί δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τη διεθνή κρίση, διότι δεν έχει επενδύσει στα λεγόμενα τοξικά ομόλογα. Άρα δεν έχει ζημίες από τα διεθνή μπαταξόχαρτα .

Επομένως μετά και από τις κρατικές ανακοινώσεις για εγγύηση των καταθέσεων καθώς και από τα λεγόμενα διαφόρων οικονομικών τεχνοκρατών ,θα έπρεπε να ησυχάσουμε και να μην ανησυχούμε για τις καταθέσεις μας.

Αλλά υπάρχει και ένας άλλος παράγων.

Η βλακεία των τηλεπαρουσιαστών

Με έκπληξη σήμερα σε πρωινό κανάλι παρακολούθησα τις προσπάθειες τηλεπαρουσιαστή να δημιουργήσει θέμα εκεί που δεν υπάρχει.

 Ενώ είχε απέναντι του εκπρόσωπο της Ενώσεως Τραπεζών που εξηγούσε γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε,αυτός λες και δεν είχε Αυτιά ,και πολύ λίγος για να αντιληφθεί τα λογικά επιχειρήματα του συνομιλητή του ,ρώταγε και ξαναρώταγε τα ίδια και τα ίδια (περί κινδύνου καταθέσεων)προσπαθώντας να κρατήσει το θέμα ζωντανό και να ροκανίσει τον τηλεοπτικό χρόνο.

Αποτέλεσμα ; κίνδυνος δημιουργίας οικονομικοί πανικού με απρόβλεπτες συνέπειες. Ελπίζω ότι το IQ των τηλεθεατών να είναι υψηλότερο του τηλεαστέρος , και οι φόβοι μου να είναι αβάσιμοι.

ΥΓ ελπίζω ακόμη ότι επρόκειτο περί προσωπικής βλακείας,

και δεν εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία.

ο Γεροπαράξενος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου