Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Το ΠΕ ως οδοστρωτήρας βιάζει το περιβάλλον

Τον τελευταίο καιρό είμαστε μάρτυρες βάρβαρου βιασμού του περιβάλλοντος κι’ αυτό χάρις στις εκούσιες, προγραμματισμένες πολιτικές παραλήψεις του αρμοδίου υπουργού ΠΕ. Ως να μην υπάρχει ούτε καν ως έννοια η λέξη περιβάλλον καταπατούνται παραλίες, καταπατούνται αιγιαλοί,

 εγκαταλείπονται εθνικοί δρυμοί και περιοχές ιδιαιτέρου κάλους, που υποτίθεται ότι προστατεύονται από το πρόγραμμα Natura κλπ κλπ.

Η κυβέρνηση μετ’ επιμονής αρνείται τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου ΠΕ, προκειμένου ο υπουργός να έχει αναλάβει θεία εντολή να τσιμεντο

ποιήσει τα πάντα. Το ανάθεμα των επομένων γενεών δεν το σκέφτεται, όταν σήμερα πέφτει το ανάθεμα για την εφεύρεση της οριζόντιας ιδιοκτησίας του ’50 με συνέπεια η Αθήνα να έχει το χάλι που έχει, από πάσης πλευράς.

Η ειδησεογραφία αυτών των ημερών με τον αποκλεισμό μας και τα ψέματα μας προς τον ΟΗΕ έχει αναδείξει και φουντώσει το θέμα της έλλειψης εθνικής περιβαλλοντικής πολιτικής, για ευαισθησία δεν ομιλώ.

ΣΓΣ

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός από το Κιότο

By Factorx | October 9, 2008

Έντονες αντιδράσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων προκαλεί η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών να συνεχίσει τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τους μηχανισμούς του πρωτοκόλλου του Κιότο. Η αρμοδία επιτροπή του ΟΗΕ αποφάσισε να συνεχισθεί ο αποκλεισμός της χώρας μας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, καθώς έκρινε ανεπαρκείς τις πληροφορίες που κατέθεσε το ΥΠΕΧΩΔΕ για το Εθνικό σύστημα καταγραφής των ρύπων

Όπως επισημαίνουν η WWF Eλλάς και η Greenpeace, η απόφαση του ΟΗΕ αποτελεί κόλαφο για το ΥΠΕΧΩΔΕ καθώς η σημερινή απόφαση αποδεικνύει ότι η ηγεσία του υπουργείου δεν διαθέτει την ικανότητα και την πολιτική βούληση να οδηγήσει τη χώρα στον αγώνα κατά των κλιματικών αλλαγών.

Ο ΟΗΕ ζητά από την Ελλάδα να καταθέσει επειγόντως αναθεωρημένο σχέδιο, που θα αποδεικνύει ότι λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος καταγραφής των ρύπων.

http://www.antinews.gr/?p=3795

City Press

Εκτός Πρωτοκόλλου του Κιότο η Ελλάδα για το σύστημα καταγραφής των ρύπων.

Περιβαλλοντική ανευθυνότητα

Δημήτρης Χρυσικόπουλος

10-10-2008

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=60823

City Press

Τι σημαίνει ο αποκλεισμός από το Κιότο;

Το βασανισμένο ΠΕ

Ματίνα Στεβή

10-10-2008

Πριν από αρκετούς μήνες η «Ελευθεροτυπία» είχε έναν τίτλο που είχα βρει εξαιρετικό: «Δεν άκουσε το ΠΕ». Ο λόγος για τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά, που, ως γνωστόν, έχει κάποια προβλήματα ακοής, και το υπονοούμενο ότι, λόγω αυτών, του διέφυγε ότι είναι μεταξύ άλλων και υπουργός Περιβάλλοντος, εκτός από Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=60830

Κλικ στα 

N1035/PERIBALLON

N1035/SKANDALA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου