Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Ποιος γνωρίζει τα ονόματα των "νταβατζήδων" του Μπαϊρακτάρη;;;

Αυτές οι πληροφορίες πρέπει να διαχαίονται.

ΣΓΣ

Κυριακή, 19 Οκτώβριος 2008

"Καλάθι" Βαρδινογιάννη στο MEGA

Η είδηση είναι έγκυρης προέλευσης και τσεκαρισμένη. Σημειώστε την, γιατί έχει την σημασία της για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.
Στο τελευταίο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης στο πρώτο τηλεοπτικό κανάλι του τόπου MEGA channel.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας :
Ο όμιλος Βαρδινογιάννη αποφάσισε να ελέγξει μετοχικά το κανάλι, μόνος ή με ένα μόνο ακόμη από τους άλλους εταίρους. Γι αυτό, μετά την από καιρό εξαγορά του ποσοστού Τεγόπουλου, που έφερε τον Βαρδινογιάννη στην δεύτερη θέση, μεταξύ των υπολοίπων μετόχων, τώρα ο όμιλος του μεγαλοεφοπλιστή ετοιμάζεται να εξαγοράσει ποσοστό άλλου εταίρου και έτσι να καταστεί κυρίαρχος του MEGA ή συγκυρίαρχος μαζί με ένα μόνο ακόμη συνεταίρο.
Το εάν αυτός ο άλλος συνεταίρος θα είναι ο Μπόμπολας - όπερ και πιθανότερο - ή το δίδυμο Λαμπράκη-Ρέστη θα φανεί λίαν προσεχώς. Σε κάθε περίπτωση, ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα πάψει να παρακολουθεί από μακριά τα δρώμενα του MEGA και θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Σημειώνουμε, ότι ο νέος "νόμος Ρουσσόπουλου" για τα ΜΜΕ επιτρέπει να έχει έως και το 100% ενός καναλιού ακόμη και ένα πρόσωπο, φυσικό ή νομικό.
Τώρα γιατί μας ενδιαφέρει εμάς, ποιοί θα διαφεντεύουν το MEGA ? Η είδηση δημοσιεύεται από επαγγελματική διαστροφή. Αλλά όχι μόνο. Τα επέκεινά της ενδιαφέρουν περισσότερο :

1.- Το MEGA είναι το μεγαλύτερο σε τηλεθέαση κανάλι, με την μεγαλύτερη επομένως επιρροή στο τηλεοπτικό κοινό.

2.- Η μέχρι τώρα κυριαρχία Μπόμπολα και Λαμπράκη ( έστω μαζί με Ρέστη ), με δεδομένη την πολιτική γραμμή των αντίστοιχων συγκροτημάτων ( ΝΕΑ κυρίως και κάπως ΒΗΜΑ από την μια μεριά και ΕΘΝΟΣ από την άλλη) δίνει προνομιακή θέση στην προβολή των πολιτικών θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την σκληρή κριτική των κυβερνητικών θέσεων.

3.- Κυριαρχία η συγκυριαρχία Βαρδινογιάννη στο κανάλι μπορεί να επιφέρει ένα εκ των δύο : Ή να αλλάξει τις ισορροπίες και το MEGA να ισορροπήσει προς το πιο "αντικειμενικό", κάτι που τώρα εξυπηρετεί την Κυβέρνηση Καραμανλή. Ή να εμμείνει στην αντικαραμανλική διάθεση ή και να την εντείνει, κάτι που σημαίνει, ότι όλοι μαζί οι μεγαλόσχημοι ( "νταβατζήδες" του έχει πεί ο Πρωθυπουργός ) παίρνουν στα χέρια τους το τιμόνι, για να τελειώσουν τον Καραμανλή.

Σημείωση 1 : Ο Β. Βαρδινογιάννης είναι γνωστό, ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο, για να πάει ο Θ. Ρουσσόπουλος, από το MEGA και μετά από το STAR ( συμφερόντων Βαρδινογιάννη ) στη θέση του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και μετά στην θέση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου των Κυβερνήσεων της ΝΔ. Έχει σημασία να δούμε, εάν το "νέο MEGA" θα στηρίξει ή όχι τον Ρουσσόπουλο και εάν θα πάψει να χτυπάει τόσο πολύ τον Καραμανλή.

Σημείωση 2 : Τα πετρελαϊκά συμφέροντα του ομίλου Βαρδινογιάννη είναι με τους Άραβες ( δηλαδή με τους Αμερικανούς ) και όχι με τους Ρώσους.

Σημείωση 3 : Η άποψη του Β. Βαρδινογιάννη για τους Έλληνες πολιτικούς του σήμερα είναι πως όλοι τους είναι "λίγοι" και εξ αυτού επικίνδυνοι για τα συμφέροντα της χώρας. Αλλά θεωρεί, ότι, μεταξύ των "λίγων", πιο έντιμος είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Εγώ σας είπα την είδηση και πρόσθεσα τα σχόλιά μου. Ακούω τα δικά σας...

http://giobazolias.blogspot.com/2008/10/mega.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου