Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Η πραγματικότητα μήπως είναι εικονική.......;

Ο Παπα-Ηλίας πάντα ενήμερος και με άποψη, όπως πάντα.

ΣΓΣ


Τι λέει η πραγματικότητα…

Υπάρχουν, σε κάθε περίπτωση, αλλά και για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, δύο πραγματικότητες. Απ' τις οποίες η μία φωτίζει την άλλη: Η μία είναι η πραγματικότητα του Ευαγγελίου και η άλλη, αυτή ,που ζούμε γύρω μας.

Τι λέει η πραγματικότητα των τελευταίων ημερών:

Ειπώθηκε ότι ο αδικοχαμένος Αλέξης, σκοτώθηκε, γιατί βρέθηκε σε λάθος τόπο και χρόνο. Όμως…

Το περιστατικό αυτό καθαυτό με τον Αλέξη ή κάποιο άλλο ή άλλα θύματα δεν φαίνεται να έγινε σε λάθος τόπο και χρόνο. Ούτε ακόμη ο τραυματισμός του μαθητή στο Περιστέρι. Κι ούτε τυχαία φαίνεται να είχαμε τη «συμπαράσταση» κάποιων αλλοδαπών κουκουλοφόρων και τη μεγάλη προβολή των επεισοδίων από κάποια Μ. Μ. Ε. του εξωτερικού. Ή την όποια -όπως ειπώθηκε- «αλληλεγγύη» μεταξύ αστυνομικών και «κουκουλοφόρων»…

Αντίθετα, όλα αυτά και άλλα πολλά φαίνονται να είναι μια «ματ» κίνηση στη σκακιέρα του κατεστημένου. Που έγινε στον κατάλληλο, για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά τους, τόπο και χρόνο. Προκειμένου:

1ον. Να συκοφαντήσουν τον οποιοδήποτε αγώνα της νέας γενιάς. Έτσι ώστε να μη μπορέσει να δραπετεύσει απ' το γκέτο της ανίας και της αγωνίας, μέσα στο οποίο την έχουν φυλακίσει. Ιδιαίτερα μάλιστα, επειδή διαισθάνονται ότι ο αγώνας των νέων γίνεται, όχι μόνο για σωστή παιδεία, αλλά και για έναν καλύτερο κόσμο. Που οι νέοι ονειρεύονται, αλλά το κατεστημένο, σε καμιά περίπτωση, δεν θέλει…

2ο. Να ενισχύσουν το παιχνίδι της Σκύλλας και της Χάρυβδης του δικομματισμού. Που στραγγαλίζει τα δίκαια και συρρικνώνει τα δικαιώματα του λαού. Ενώ διαιωνίζει τα προνόμια και προωθεί τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κατεστημένου.

3ο. Να πλήξουν τον πολιτικό φορέα, που φαινόταν ικανός να διεμβολίσει την παντοδυναμία του δικομματισμού, φορτώνοντάς του υποκριτικότατα την ηθική ευθύνη των επεισοδίων.

4ο. Να «βαλτώσουν» το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Γεγονός, που αποδεικνύουν και τα…άπορα πορίσματά τους. Με τα οποία έρχονται να προσθέσουν στο οικονομικό το σκανδαλωδέστερο ηθικό σκάνδαλο, του απροσχημάτιστου κουκουλώματος. Και..

5ον. Να βλάψουν σε κάθε περίπτωση την ελληνική οικονομία και να γονατίσουν το λαό. Όπως συνέβη και πέρυσι με τις πυρκαγιές. Γεγονός,που πολλαπλά συμφέρει το ξένο κατεστημένο, ενώ φαίνεται να αφήνει αδιάφορους τους ντόπιους τοποτηρητές τους….

Τι λέει το Ευαγγέλιο σχετικά με αυτή την πραγματικότητα;

Ο Χριστός τους κουκουλοφόρους αυτού του είδους, τους χαρακτηρίζει- με τη γλώσσα της εποχής του -υποκριτές. Και όποιος αληθινά θέλει να ιδεί τα αδρά χαρακτηριστικά του πρόσωπου τους, δεν έχει παρά να ρίξει μια ματιά στο ΚΓ (23ο ) κεφάλαιο του Ευαγγελίου του Ματθαίου…

Κι όσο για τους σοφολογιότατους, που ομιλούν σχετικά από καθέδρας; Μάλλον οι θέσεις τους και οι απόψεις τους βρίσκονται κοντά ή περίπου κοντά στο…μηδέν.

Και βέβαια μακριά απ' την πραγματικότητα….

Παπα-Ηλίας

1 σχόλιο:

  1. Αλλού ο πάπα Ηλίαςέχει δίκιο αλλού κάνει είναι αράουτ.
    Μην πιπιλάει τη καραμέλα του δικομματισμού γιατί τα άλλα κόμματα είναι ανώριμα η ακατάλληλανα κυβερνήσουν . Το ΚΚΕ δεν διδάχτηκε τίποτα από την εξαθλίωση των λαών του Ανατολικού Μπλοκ.
    Ο Σύριζα έκτος τόπου και χρόνου, και ύποπτος για οχλοκρατικές μεθοδεύσεις.
    Και το ΛΑΟΣ λόγια.
    Υπάρχει πράγματι πρόβλημα πολιτικό και ηθικό . Και αυτό είναι η ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση του Ελληνικού Λαού από τα ΜΜΕ που βιάζονται να κατασκευάσουν ενόχους
    και να ρίξουν μια Κυβέρνηση που ψηφίστηκε προ έτους και έχει τρία χρόνια μπροστά της , γιατί
    το θέλουν οι ξένοι πατρόνες και τα συμφέροντα των γνωστών νταβάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή