Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Ο εκμαυλισμός της νεολαίας ...

"Το φοιτητικό κίνημα να περιφρουρήσει τον αγώνα του"

ΚΚΕ: «Όχι» στην άρση του ασύλου του ΕΜΠ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2008 16:04
Τελευταία Ενημέρωση : 22/12/2008 19:17

Η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά μέσα στα ιδρύματα ... είναι όμως υπόθεση του ίδιου του φοιτητικού κινήματος να περιφρουρήσει και να προστατεύσει τον αγώνα του, τόνισε ο γραμματέας της ΚΣ της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης, εκφράζοντας την αντίθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος στην άρση του ασύλου του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

«Δεν το αποδεχόμαστε», υπογράμμισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε ο ίδιος και η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με τον πρύτανη και τις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, επισημαίνοντας ωστόσο πως το φοιτητικό κίνημα πρέπει «να πάρει θέση απέναντι στα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, όπου διάφορες ομάδες χωρίς καμία νομιμοποίηση από τους φοιτητικούς συλλόγους, από τις γενικές συνελεύσεις, από συλλογικές διεργασίες - επιτροπές αγώνα, καταλαμβάνουν τα ιδρύματα και τα κάνουν κέντρα για μολότωφ και καταστροφές στα κέντρα των πόλεων».

Αλ. Παπαρήγα: Μακρύς ο δρόμος του αγώνα για πραγματικά δημόσια Παιδεία

Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα σημείωσε πως ήδη είναι σε ισχύ ο νόμος για το άσυλο, τον οποίο το ΚΚΕ όσο μπορεί, προσπαθεί να παρεμποδίσει.

«Ο αγώνας πρέπει να πάρει όλες τις μορφές και πολύ περισσότερο πρέπει να συμμετάσχουν και εκείνοι οι χιλιάδες φοιτητές που ακόμα δεν έχουν πάρει μέρος στους αγώνες», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, σημειώνοντας πως «ο αγώνας δεν τελειώνει με μια κατάληψη, ούτε αρχίζει με μια κατάληψη, όλες οι συλλογικές μορφές πάλης έχουν αξία και κυρίως η κοινή δράση και με τα άλλα τμήματα του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα με το κίνημα των εργατοϋπαλλήλων, των μισθωτών».


· ΣΚΑΙ

Στο προσκήνιο η άρση ασύλου

Τελευταία ενημέρωση:12:00 - 23/12/2008

Η κυβέρνηση παραπέμπει για την αντιμετώπιση των καταλήψεων σε πρυτανικές αρχές και δικαιοσύνη

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το θέμα επανήλθε μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Πολυτεχνείο.

Μετά από πολύωρες συγκρούσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν να εισέλθουν στο χώρο του κτιρίου παρουσία εισαγγελέα. Οι πρυτανικές αρχές όμως απέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο - πλαίσιο "επέμβαση δημόσιας δύναμης εντός του ΑΕΙ χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου -δηλαδή του πρυτανικού συμβουλίου- επιτρέπεται μόνο εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.

Η κυβέρνηση παραπέμπει για την αντιμετώπιση των καταλήψεων σε πρυτανικές αρχές και δικαιοσύνη. Παράλληλα διαψεύδει το ενδεχόμενο αλλαγής του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά της αστυνομικής παρέμβασης τάχθηκαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων χωρίς καμία νομιμοποίηση από φοιτητικούς συλλόγους και γενικές συνελεύσεις κατήγγειλε ο γραμματέας της ΚΝΕ Γιάννης Πρωτούλης.

Όπως είπε τις τελευταίες ημέρες τα ιδρύματα έχουν μετατραπεί σε κέντρα κατασκευής μολότοφ, με τις οποίες διάφορες ομάδες καταστρέφουν τις πόλεις.

Την ελπίδα ότι την Τρίτη θα σταματήσει η κατάληψη του Πολυτεχνείου εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Πρόσθεσε ότι για να εκτονωθεί η κατάσταση θα πρέπει να φερθούμε ήπια, κάτι με το οποίο όπως είπε συμφωνούν όλα τα κόμματα.

Σχόλιο ΣΓΣ.

Όταν ο πανεπιστημιακός χώρος μετατρέπεται σε ορμητήριο ταραξιών και καθίσταται εργαστήριο κατασκευής μολότοφ. Αυτές οι βόμβες μολότοφ στη συνέχεια εκσφενδονίζονται κατά των οργάνων της τάξεως, τα οποία πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για να επιβάλλουν την τάξη και την ασφάλεια των ιδίων. Σε περίπτωση δε τραυματισμού (φυσιολογική και λογική συνέπεια) πάλι πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος για την αποκατάσταση της υγείας του των εν λόγω οργάνων τάξεως. Σ’ αυτή την περίπτωση, το πανεπιστημιακό άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, εξ ορισμού δεν ανταποκρίνεται στον προορισμό του και καθίσταται άσυλο ανιάτων ταραξιών. Όποιος δε του ανέχεται ή τους καλύπτει θα πρέπει να χρεώνεται με τις πάσης φύσεως θετικές και αποθετικές ζημίες.

Αυτό δε το «καπέλωμα» της απαιτούμενης «νομιμοποίησης» από τους φοιτητικούς συλλόγους είναι το αποκορύφωμα της κομματικής καθοδήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου