Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Αν θέλουμε να το κάνουμε γαργάρα και να δούμε το ζήτημα με όρους ζεϊμπέκικου και κουμπαριάς, τότε θα πρέπει να συσκεφθούμε πολλάκις και τελικά να παραπέμψουμε το θέμα σε μια επιτροπή για να μας εισηγηθεί το δέον γενέσθαι.
ΣΓΣ

Σύσκεψη μετά την ομολογία Αττίλα

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 07:00

* To σχόλιο: Εμείς πάντως δεν ξεχνούμε

Η ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Ατίλα Ολγκάτς, ότι σκότωσε 10 Ελληνοκύπριους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974, μελετήθηκε χθες σε σύσκεψη που έγινε στην Κύπρο-με τη συμμετοχή και του Γενικού Εισαγγελέα Π. Κληρίδη- υπό τον Επίτροπο Προεδρίας Γιώργο Ιακώβου, ο οποίος έχει και την ευθύνη για τα θέματα των αγνοουμένων.
Στην Αθήνα, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι «θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο».

«Θέλουμε περισσότερη διερεύνηση του θέματος, και αν υπάρχουν νομικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να προωθήσουμε το θέμα των αγνοουμένων για το καλό των συγγενών των αγνοουμένων. Να δούμε αν μπορούμε να διακριβώσουμε την τύχη τους, και αυτή η πληροφορία που δόθηκε πιστεύουμε ότι προσφέρεται», δήλωσε ο κ. Ιακώβου.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας, σε ερώτηση αν εξετάζεται το ενδεχόμενο καταγγελίας ή κάποια προσπάθεια να εξασφαλιστεί κατάθεση, απάντησε πως θα πρέπει να μελετηθεί το θέμα.

Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος δήλωσε ότι «θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο. Δεν θα το αφήσουμε αυτό το θέμα».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «οι απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου τέως στρατιώτη, δημιουργούν στην ελληνική κυβέρνηση την υποχρέωση να απαιτήσει δικαίωση για τους πολίτες που δολοφονήθηκαν στην Κύπρο από τον εισβολέα, με τον πιο καθαρό τρόπο». Εξάλλου, η τουρκική κυβέρνηση- στην πρώτη επίσημη αντίδρασή της-χαρακτήρισε την ομολογία του ηθοποιού «ανεύθυνη δήλωση».

«Αυτά είναι σοβαρά θέματα και προτού μιλήσει ή γράψει κανείς, θα πρέπει να σκέφτεται πού θα οδηγήσουν τα λεγόμενά του και να μην συμπεριφέρεται ανεύθυνα», φέρεται να είπε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/27/1621647.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου