Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Χίλια εύγε στους Τούρκους ....


Για ανταλλάγματα στην Τουρκία από ΝΑΤΟ, κάνουν λόγο τα ΜΜΕ
 Προκειμένου να δεχθεί την εκλογή του Δανού Ράσμουσεν ως γ.γ. του Οργανισμού.

Για αναβολή ενός έτους της εφαρμογής του πρόσθετου πρωτοκόλλου ΕΕ-Τουρκίας που προβλέπει να ανοίξουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Τουρκίας στα κυπριακά αεροσκάφη και πλοία, δεσμεύθηκε η ΕΕ. Το γεγονός αυτό συνέβη, στο πλαίσιο των ανταλλαγμάτων που πήρε η Τουρκία για να δεχθεί την εκλογή του Δανού πρωθυπουργού Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ως γ.γ. του ΝΑΤΟ, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Σταρ».

Τα τουρκικά ΜΜΕ, στο σύνολό τους, κάνουν λόγο για δέσμη ανταλλαγμάτων που δέχθηκε η Τουρκία ώστε να μην ασκήσει βέτο στην υποψηφιότητα του Αντερς Φογκ Ράσμουσεν. Έτσι, αναφέρεται ότι η τουρκική πλευρά απέσπασε τη δέσμευση να είναι Τούρκος ένας αναπληρωτής ΓΓ του ΝΑΤΟ και ο επικεφαλής της διεύθυνσης αφοπλισμού της Συμμαχίας, να τοποθετηθεί και πάλι κάποιος Τούρκος στη θέση του ειδικού αντιπροσώπου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, να προχωρήσει η κυβέρνηση της Δανίας στο κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού Roj TV που είναι γνωστός ως το κανάλι του ΡΚΚ και να ζητήσει συγγνώμη ο Ράσμουσεν από τον ισλαμικό κόσμο για τη στάση που είχε τηρήσει όταν στον Τύπο της Δανίας είχε δημοσιευτεί προσβλητική για τους μουσουλμάνους γελοιογραφία.

Ωστόσο, η εφημερίδα «Σταρ» προσθέτει στη δέσμη αυτή και τη δέσμευση, όπως αναφέρει, της ΕΕ για αναβολή ενός έτους της εφαρμογής του πρωτοκόλλου σχετικά με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_05/04/2009_274036

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου