Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Ρωσία :"Προστάτιδα" του Καυκάσου

Επέκταση συνόρων μέσα στη Γεωργία κάνει ουσιαστικά η Ρωσία μετά τη συμφωνία της με Νότια Οσετία και Αμπχαζία για προστασία των συνόρων τους, σε μία ακόμη κίνηση κλιμάκωσης - απάντηση στα κοινά γυμνάσια ΝΑΤΟ και Γεωργίας 12:52

Επέκταση συνόρων μέσα στη Γεωργία κάνει ουσιαστικά η Ρωσία μετά τη συμφωνία της με Νότια Οσετία και Αμπχαζία για προστασία των συνόρων τους, σε μία ακόμη κίνηση κλιμάκωσης - απάντηση στα κοινά γυμνάσια ΝΑΤΟ και Γεωργίας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Απέλασε ρώσους διπλωμάτες το ΝΑΤΟ
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το σχέδιο προϋπολογισμού του 2010
Συναγερμός για τη φονική γρίπη
Αυτοκίνητο "εμβόλισε" παρέλαση στην Ολλανδία
Απέλασε ρώσους διπλωμάτες το ΝΑΤΟ
Τελετή αποχώρησης των Βρετανών από το Ιράκ
Μακελειό σε πανεπιστήμιο του Μπακού
Αεροπορικά αντίποινα κατά του ΡΚΚ
«Προστάτιδα» του Καυκάσου

Η Μόσχα ουσιαστικά περιγράφει στο εξής οποιοδήποτε σενάριο της άσκησης εμπλέξει αυτές τις δύο περιοχές, σε έδαφος, αέρα ή νερό, ως casus belli, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε την Πέμπτη συμφωνία στη Μόσχα τη σχετική συμφωνία με τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία βάσει της οποίας η Ρωσία αναλαμβάνει τον έλεγχο των ντε φάκτο συνόρων των δυο αυτών περιοχών που έχουν αποσχισθεί από τη Γεωργία και έχει ήδη αναγνωρίσει ως ανεξάρτητα κράτη ύστερα από τον πόλεμο με τη Γεωργία, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

«Για την ασφάλειά της, αλλά και για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Νότια Οσετία θα εμπιστευθεί στη Μόσχα την ασφάλεια των συνόρων της πριν αναπτύξει τις δικές της δυνάμεις για το σκοπό αυτόν», αναφέρει το κείμενο της συμφωνίας που υπεγράφη στο Κρεμλίνο, ενώ ανάλογη συμφωνία υπέγραψε και η Αμπχαζία.

«Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν στη Γεωργία, παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να μάς πείσουν για το αντίθετο, αποτελούν μεγάλη πρόκληση. Δεν πρέπει να διεξαχθούν γυμνάσια εκεί όπου έγινε πόλεμος» τόνισε ο Μεντβέντεφ.

Η Ρωσία ζητεί τη ματαίωση των ασκήσεων αυτών που κατά τον προγραμματισμό τους θα πραγματοποιηθούν από τις 6 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου όχι μακριά από το Τμπιλίσι.

v4.ethnos.gr - «Προστάτιδα» του Καυκάσου - ειδησεις , κοσμος (1 May 2009)

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=4750&pubid=3374742


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου