Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

20091229 Διαβεβαιώσεις Θαπατέρο σε Χριστόφια για το Κυπριακό

Διαβεβαιώσεις Θαπατέρο σε Χριστόφια για το Κυπριακό

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009 07:00
207 λέξεις, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
URL: http://www.naftemporiki.gr/news/redirstory.asp?id=1759890

Ο Κύπριος πρόεδρος με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας.
Για την πλήρη στήριξη και ενθάρρυνση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό από την ισπανική προεδρία, διαβεβαίωσε χθες, στη Λευκωσία, τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Θαπατέρο.

Μετά τις συνομιλίες, ο Ισπανός πρωθυπουργός-που πραγματοποίησε με τη σύζυγό του ιδιωτική επίσκεψη στη νήσο, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων- δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να αρχίσει την ισπανική προεδρία χωρίς να γνωρίζει από πρώτο χέρι την κατάσταση στην Κύπρο.

Ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε τον Ισπανό πρωθυπουργό ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη για λύση το συντομότερο δυνατό και ότι προσέρχεται στις συνομιλίες για το Κυπριακό με καλή θέληση, υπερασπιζόμενη παράλληλα και αρχές. Ο κ. Θαπατέρο είπε, επίσης, ότι μετέφερε στον Κύπριο πρόεδρο τους τέσσερις σημαντικούς στόχους της ισπανικής Προεδρίας.

Ως πρώτο στόχο, έθεσε την οικονομική ανάπτυξη και το οικονομικό μέλλον της Ε.Ε., ώστε να έχει μεγαλύτερη διεθνή παρουσία και περισσότερο κοινή ευρωπαϊκή πολιτική.

Ως δεύτερο στόχο, έθεσε θέματα εξωτερικών σχέσεων με τη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, τη Ρωσία, καθώς και τις διατλαντικές σχέσεις. Ως τρίτο στόχο, έθεσε την επέκταση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των πολιτών της Ε.Ε., με ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα των σχέσεων των δύο φύλων.

Έθεσε, επίσης, ως στόχο την ταχεία εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου