Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Άννα Φραγκουδάκη - νεοοθωμανισμός και άμισθη προπαγάνδα

Άννα Φραγκουδάκη: Μια ακόμη ...άδολη και ...ανιδιοτελής πολυπολιτισμική πανεπιστημιακή νηπιαγωγός/παιδαγωγός

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2009

Μετά τους γνωστούς γραφικούς ...υπερπατριώτες Ελύτη, Εγγονόπουλο και Εμπειρίκο, το ...φασίστα Μίκη Θεοδωράκη και την παγκοσμίως επιστημονικά άγνωστη Αρβελέρ, αλλά και κάποιον ακόμη πιο γνωστό ακραίο εθνικιστή και γνωστό ..."Καρατζαφερικό" υπερεθνικιστή, τον Σεφέρη, που τολμούσαν και (κάποιοι εξ αυτών, ακόμη εν ζωή τολμούν ακόμη) να μιλούν για Έθνος, Ελλάδα, πατρίδες - πατριωτισμό, συνέχεια του Ελληνισμού, Ελληνισμό του Βυζαντίου και να υμνήσουν (άκουσον - άκουσον) το μεγαλείο της "Ρωμιοσύνης", να που αίφνης εμφανίστηκε (από το 1999 παρακαλώ) και ο γνωστός ... «ακροδεξιός» κριτικός Θεάτρου και «άσχετος» φιλόλογος, ο «ασήμαντος» Κώστας Γεωργουσόπουλος.          

Ο πανελληνίως άγνωστος αυτός ακραίος εθνικιστής τόλμησε να ασκήσει καταφανώς εγκάθετη και υποβολιμιαία κριτική στους τιτάνες της σύγχρονης παγκόσμιας πολυπολιτισμικής εν Ελλάδι (αλλά ουχί Ελληνικής) διανόησης, της Καθηγήτριας κας Άννας Φραγκουδάκη και της συναδέλφου της κας Θάλειας (νυν ΓΓ Υπ Παιδείας) Δραγώνα, που εκπροσωπούσες την πασίγνωστη και επιστημονικα «παγκοσμίως» καταξιωμένη επιστημονική ομάδα των Λιάκου, Ρεπούση, Φραγκουδάκη, Δραγώνα, Ηρακλείδη κλπ., γνωστή για την ...άδολη και ...άμισθη συνεισφορά τους στις επιστήμες και τα γράμματα, μεταξύ των οποίων η ανιδιοτελής παγκόσμια και δη η "αντικειμενική" αναψηλάφιση της εγγύς/περιφερειακής πολιτικής ιστοριογραφίας της Βαλκανικής[1] και η "άδολη" και "απροπαγάνδιστη» παιδαγωγική της νέας γενιάς των Ελληνοπαίδων σε Ελλάδα και Κύπρο (ειδικά όταν τίθενται στην υπηρεσία της διπλωματίας και των γεωπολιτικών επιδιώξεων του "άλλου"), αλλά και των μουσουλμανοπαίδων (εκτός Πομάκων!!!!) της μειονότητας στη Θράκη, τίθενται σαφώς και χωρίς την ...παραμικρή πολιτική ή κομματική υποστήριξη, υπεράνω κάθε επιστημονικής ή άλλης δόλιας και προβοκατόρικης κριτικής!

θαυμάστε τον ...προκλητικό και ...υπερσυντηρητικό Γεωργουσόπουλο:

ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ

«Ζήτω τα γιούχα»

ΤΑ ΝΕΑ, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 1999

Η κ. Άννα Φραγκουδάκη στο άρθρο της, στα «ΝΕΑ» του προπερασμένου Σαββάτου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Θύμωσε μάλιστα πολύ διαβάζοντας πως ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζοσπέν επικαλείται την ιδέα της πατρίδας και προτρέπει τους Γάλλους να προσέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ακμαίες παραδόσεις του έθνους τους.

Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό και έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και, σχεδόν, φασιστική πολιτική. Επειδή η ορθή αντιμετώπιση ανάλογων κινδύνων και στον τόπο μας έχει ανάγκη από τέτοιες επισημάνσεις και επειδή η πρόληψη είναι η αρίστη μέθοδος, κάνω έκκληση στους υπεύθυνους πολιτικούς, κρατικούς, δημοτικούς φορείς και στα κέντρα αποφάσεων να σπεύσουν να προλάβουν κάθε ενέργεια, κίνηση, συνωμοσία που σκοπεύει στην πατριωτική και εθνική έξαρση που μπορεί στα ξαφνικά να μας προκύψει.

Έτσι, καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν με θετικούς χαρακτηρισμούς τις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος».

Έτσι θα χρειαστεί να σβήσουν από τους «Πέρσες» του Αισχύλου οι στίχοι από τον παιάνα της Σαλαμίνας «Ίτε παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε πατρίδα... κτλ.». Η μελέτη τέτοιων φανατικών ιδεοληψιών είναι δυνατόν να οδηγήσει τους ανώριμους μαθητές σε τίποτε κουτουράδες, και να θολώσει το μυαλό τους και να αρρωστήσουν από την ασθένεια του πατριωτισμού.

Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολωμού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνον εις την Ελευθερίαν» στις έννοιες Πατρίδα και Έθνος. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει πάραυτα ο Ζακύνθιος ποιητής να μην προσφωνείται Εθνικός. Αν δεν γίνεται αλλιώς, να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του ελληνικού έθνους» του Παπαρρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί.

Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και, μάλιστα δημοσίως, το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελιστούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες», εκτός αν τον παμπόνηρο αυτόν γέροντα τον σώσει η κραυγή του Γύφτου του «Γιούχα και πάλι γιούχα των πατρίδων».

Η κ. Φραγκουδάκη δεν είναι ούτε μόνη ούτε πρώτη. Έχουν ήδη προηγηθεί δύο άλλοι επίσης πανεπιστημιακοί, οι οποίοι σε βιβλία και άρθρα τους χαρακτηρίζουν φασίστες τον Ελύτη, τον Εγγονόπουλο και τον Εμπειρίκο γιατί μιλούν για πατρίδα και ελληνική γλώσσα και εθνικιστή τον Σεφέρη!

Επειδή όμως η λέξη έθνος, αυτή η βόμβα στα θεμέλια του Λαού, υπάρχει, δυστυχώς, στο πρώτο άρθρο του Συντάγματος θα πρέπει, νομίζω, να προβλεφθεί η εξάλειψή του κατά την προσεχή αναθεώρηση του θεμελιώδους Νόμου της Πολιτείας.

Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή και για να προληφθούν παγκόσμια δεινά ο «Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών»!

Αλλά και οι φίλοι μας Γάλλοι, αν πληροφορηθούν την οργή της κ. Φραγκουδάκη, οφείλουν αμέσως να διορθώσουν τον πρώτο στίχο του «Εθνικού» τους Ύμνου, που ένας φανατικός επαναστάτης και φασίστας εθνικιστής συνέθεσε μέσα στα χαρακώματα της Γαλλικής Επανάστασης: «Αλόνζανφαν ντε λα πατρί»!

Οι προειδοποιήσεις της κ. Φραγκουδάκη θα πρέπει να φθάσουν και στα αυτιά ορισμένων παρασυρμένων αριστερών και σοσιαλιστών, οι οποίοι συμπαραστέκονται στους Κούρδους και τους Παλαιστίνιους οι οποίοι, θύματα εθνικιστικών φανατισμών, επιμένουν να διεκδικούν μια πατρίδα εν ονόματι της εθνικής τους ιδιαιτερότητας.

Πάντως, η κ. Φραγκουδάκη θα πρέπει με συνεχή τεκμηριωμένα άρθρα να ενημερώσει τους παραπλανημένους Γάλλους, Γερμανούς, Άγγλους, Ιταλούς κ.ά. σοσιαλιστές που κυβερνούν στη χώρα τους πως δεν φθάνει να μην επικαλούνται πατρίδες, έθνη και άλλα ηχηρά παρόμοια, όσο συνεχίζουν να μιλούν και να γράφουν τη γλώσσα τους και να έχουν όνομα.

Είναι άκρως επικίνδυνο να είναι κανείς Γάλλος, Γερμανός, Έλληνας, Ισπανός, γιατί και μόνο η εκφώνηση του ονόματος προκαλεί εθνικά ρίγη. Οφείλω, πάντως, να ομολογήσω πως διαπιστώνω και κάποιες αντιφάσεις στα πολιτικώς ορθά άρθρα της κ. Φραγκουδάκη.

Ενώ κόπτεται, εν ονόματι του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει ελεύθερα το όνομά του, να ονομάζονται Μακεδόνες οι Σκοπιανοί και Τούρκοι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης, αρνείται στον Γάλλο πρωθυπουργό να ονομάζει έθνος τη χώρα του και πατρίδα την επικράτειά του.

Πληροφορούμαι, εξάλλου, πως η κ. Φραγκουδάκη επιδοτείται με 1 δισ. 750 εκατ. δραχ. για να εκπονήσει μαζί με τους συνεργάτες της πρόγραμμα εκμαθήσεως της ελληνικής γλώσσας για τους Μουσουλμάνους της Θράκης.

Αυτό που ομοϊδεάτες της κ. Φραγκουδάκη, όταν έγινε για τους σλαβόφωνους της Μακεδονίας, το ονόμαζαν εκστρατεία εξελληνισμού των μειονοτήτων.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4056333

Σε καταφανώς αντίθετο πνεύμα κινείται ο καθηγητής (και επίσης ... «εγκάθετος» εθνικιστής) Ευριπίδης Μπίλλης, ο οποίος συγκρίνοντας τα πρόσφατα επισυμβαίνοντα, φαίνεται να επικροτεί την ...κριτική στην άδολη και αντικειμενική κα Φραγκουδάκη, τασσόμενος υπέρ των σχολίων Γεωργουσόπουλου:

19 Νοε. 2009

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Που να φανταζόταν ο Κώστας Γεωργουσόπουλος που θα καταντούσαμε όταν έγραφε το κατωτέρω καυστικό άρθρο του το 1999, για την νεοοθωμανή, κτλ. Άννα Φραγγιουδάκη˙ την αναχωρούσα για την Κύπρο με πρόσκληση, των παρά τον νεοταξικόν, τέως Ανανιακόν και νυν κρυπτοανανιακόν, <<κομμουνιστή>> Πρόεδρο της Κύπρου (δυστυχώς για την Κύπρο που τον εμπιστεύθηκε), στελεχών του.

Που να φανταζότανε ότι θα επικρατούσε κατα κράτος ο Σόρος των Φραγγιουδάκηδων στη χώρα μας και θα γινόταν επίσημη κυβερνητική πολιτική η κατάργηση της λέξης <<Εθνικής>> από το υπουργείο το <<πώς σήμερα λέγεται>>.

Και έπεται συνέχεια φαίνεται στην Κύπρο που <<υποδέχεται>> τη μεγάλη φωστήρα του έθνους, συγνώμην λάθος, των <<παγκοσμιοποιημένων λαών>> της υπό εκκόλαψη Νέας <<Οθωμανικής αυτοκρατορίας>>.

Επιτρέψτε μου να πω ότι αξίζει πολλές φορές διάβασμα το κατωτέρω άρθρο του Κώστα Γεωργουσόπουλου, γραμμένο το 1999 για τη νεοοθωμανή που πηγαίνει στην Κύπρο για να <<αφελληνίσει>> τους ελληνοκυπρίους.

Ντροπή κύριε Χριστόφια!!

Ζήτω τα γιούχα

http://news.kozaninet.gr/?p=8097

 Για να θαυμάσετε γνωστή και απαράμιλλη αρθρογραφία της κας Φραγκιαδάκη, βλέπε στα κάτωθι:

 http://www.tanea.gr/default.asp?pid=30&ct=19&artid=4488345

 Ποιοι είναι Έλληνες;

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=30&ct=19&artid=4537097

Η δε πρόσφατη δράση της σε σχέση με την εμπλοκή της στο Κυπριακό, μεσούσης μάλιστα της διαπραγμάτευσης, φαίνεται στο εξής:

ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ της Πλατφόρμας Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών

http://evaneocleous.blogspot.com/2009/11/blog-post_16.html

Η δε εισήγησή της στην εκδήλωση:

Εισήγηση της Άννας Φραγκουδάκη στη ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ της Πλατφόρμας Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών «ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟΣ»
(Πύλη Αμμοχώστου,Λευκωσία,18.11.2009)

http://evaneocleous.blogspot.com/2009/11/blog-post_24.html

 [1] Προς επίγνωση της παρατήρησης, βλέπε τίτλο και κατ' επέκταση επιστημονική θεματική (!!) βιβλίου που "επιμελήθηκε" η καθηγήτρια νηπιαγωγών (Η Άννα Φραγκουδάκη είναι καθηγήτρια κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών.), που αναφέρεται στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας και τις παράλληλες (;) διαδικασίας εκσυγχρονισμού των (εν όψει μάλιστα της επικείμενης Ευρωπαϊκής σύγκλισης):

Ελλάδα και Τουρκία: πορείες εκσυγχρονισμού: οι αμφίσημες σχέσεις τους με την Ευρώπη, 1850-1950/Τσαλάρ Κέϋντερ και Άννα Φραγκουδάκη (επιμ.) • μετ. Κώστας Κουρεμένος. – Αθήνα: Αλεξάνδρεια, 2008 !!!!

Σχόλιο
Έλληνες αυτούς ψηφίσαμε στις 4 Οκτωβρίου 2009.
Τα κάστρα από μέσα πέφτουν.
ΣΓΣ

7 σχόλια:

  1. Μάης 1968
    http://www.in.gr/news/reviews/article.asp?lngReviewID=894072&lngChapterID=-1&lngItemID=895522

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μικρό CV
    http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=9584

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι αγαπητέ συνάδελφε...δεν ψηφίσαμε αυτούς τους μεταξοσκώληκες...αλλά και όσοι τους ψήφισαν από αγανάκτηση δεν τους εξουσιοδότησαν για να ασελγούν σε βάρος κάθε έννοιας Πατριωτικής ή Εθνικής...
    Εύχομαι σε σένα και την οικογένεια σου...αλλά και σε όλους τους Έλληνες πατριώτες το Νέο Έτος να είναι ευτυχισμένο, ειρηνικό και δημιουργικό.Ν.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Κ. ΖΟΥΡΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
    https://docs.google.com/Doc?docid=0AZfnPYjKAgRIZGZ2aGJ0Z3ZfMjEzNjMzdGszcDhjdA&hl=en

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τομές 17.11.09 6/6 - Η πρόκριση-πρόκληση της κα Δραγώνα
    Νεοκλής Σαρρής - Το θέμα έλλειψης τυπικών προσόντων της κα. Θάλειας Δραγώνα και ο διορισμός της ως γ.γ του Υπουργείου Παιδείας, πέραν του θέματος της ανατριχιαστικής ιδεολογικής προσέγγισής της, συνιστά κοροϊδία του ελληνικού λαού και μελανό σημείο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία (κυβέρνηση) πλέον ιδεολογικά διώκει τον πατριωτισμό σ αυτή τη χώρα επίσημα.

    Σχετική αρθρογραφία:
    Δραγώνα Θάλεια - Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας.
    http://infognomonpolitics.blogspot.co...
    Category: News & Politics

    http://www.youtube.com/watch?v=NsmUhvqfs1Q&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κίτρινη δημοσιογραφία
    Γράφει η Άννα Φραγκουδάκη
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009


    # Ένα φαινόμενο πολύ επικίνδυνο ανθεί. Δυστυχώς σχετίζεται με τη λεγόμενη διαπλοκή, με αδικήματα που συνιστούν κατάχρηση εξουσίας από εκπροσώπους της και βλάπτουν βαθιά την κοινωνία γιατί απαξιώνουν το δημοκρατικό σύστημα. Η εκμετάλλευση όμως της δικαίως κλονισμένης εμπιστοσύνης των πολιτών στους εκπροσώπους του κράτους από ένα είδος δημοσιογραφίας που αντικαθιστά την πολιτική κριτική με τη σπίλωση, με τη συκοφαντία, είναι πολύ επικίνδυνο φαινόμενο.

    # Η γενίκευση στην οποία στηρίζεται αυτή η δημοσιογραφία «όλοι οι εκπρόσωποι θεσμών και εξουσιών είναι άτομα ανήθικα και αργυρώνητα» έχει προέλευση τον ναζισμό και ναρκοθετεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το μέγα πρόβλημα είναι η δύναμη της συκοφαντίας. Η συκοφαντία είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι αποδίδει.

    «Όλο και κάτι μένει». Συχνά η καταδίκη του συκοφάντη στα δικαστήρια γίνεται πολύ λιγότερο γνωστή.

    Ένα επαίσχυντο είδος δημοσιογραφίας ανθεί και ασκεί ρόλο τρομοκρατίας.

    Απειλεί τα δημόσια πρόσωπα, καθώς τολμάει να αποδίδει σε πολιτικούς της αντιπάλους απολύτως ανύπαρκτα δεδομένα, αδιαφορώντας για την ενδεχόμενη καταδίκη, γιατί αυτή η δημοσιογραφία αδιαφορεί για χρηματικές ποινές, ακόμα και βαριές.

    # Είναι μεγάλος κίνδυνος αυτό το φαινόμενο. Η συκοφαντική σπίλωση στη θέση της πολιτικής κριτικής είναι βαθιά βλαβερή. Νομικά δεν ξέρω, αλλά ίσως θα έπρεπε σε περιπτώσεις αποδεδειγμένης συκοφαντίας να μην προβλέπονται ποινές χρηματικές αλλά αφαίρεση του δικαιώματος στο δημοσιογραφικό λειτούργημα. Ίσως θα έπρεπε να το λάβει υπόψη η κυβέρνηση, καθώς βάλθηκε και πολύ σωστά να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και μακάρι να το καταφέρει.

    # Ευθύνη όμως έχουμε και οι πολίτες. Πρέπει να ελέγχεται και βεβαίως να τιμωρείται η κάθε κατάχρηση εξουσίας. Είναι απαραίτητη η προστασία της κοινωνίας από την αυθαιρεσία και κάθε παρανομία εκπροσώπων των εξουσιών. Δεν είναι όμως δείγμα υγιούς κοινωνίας να ανθεί η κίτρινη δημοσιογραφία και να είναι εμπορικό είδος η συκοφαντία. Η δημοσιογραφία που απειλεί δικαίους και αδίκους, μη διστάζοντας αν δεν έχει στοιχεία να ψεύδεται, ανοίγει βάραθρο. Η κατάχρηση της εξουσίας των ΜΜΕ με όπλα την ανηθικότητα και τον εκβιασμό είναι βάραθρο για την κοινωνία.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artid=4551913

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέραν όλων των άλλων καταγγελλομένων ο κ. Νεοκλής Σαρρής, πανεπιστημιακός και αυτός, στην εκπομπή του στο HIGH που έχει αναρτηθεί και στο YouTube, μας λέει ότι η εν λόγω κυρία μετά της κυρίας Δραγώνα έλαβαν 17,5 εκ. € από το 1997 (κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ)μέχρι το 2007.
    Και τίθεται το ερώτημα, εφόσον πρόκειται περί συκοφαντιών γιατί δεν μηνύουν τους συκοφάντες, αλλά αρθρογραφούν σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες;
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή