Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

tromaktiko: Προς ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας

tromaktiko: Προς ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας

Tην ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας...
επικαλούμενη οικονομική δυσπραγία καθώς και τις αναλογιστικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί και δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, τότε η βιωσιμότητά τους είναι μικρή σε βάθος λίγων χρόνων.
Τα πρώτα δείγματα δόθηκαν από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, όπου το υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται να αρνείται να καλύψει το κόστος των μερισμάτων και να δηλώνει στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας ότι δεν προτίθεται να συμβάλλει περαιτέρω.
Όμως και για τα άλλα δύο ταμεία αφήνεται να εννοηθεί πως θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον και για το λόγο αυτό εξετάζεται η λύση της ενοποίησής τους.

«Ετομαζόμαστε για αυτές τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος όλων των απόστρατων Αξιωματικών, και όχι μόνο ή αποκλειστικά προς όφελος των απόστρατων του Γενικού Επιτελείου Στρατού», δήλωσε πρόσφατα μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Π. Μπεγλίτης προσθέτοντας ότι (σχετικά με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού) «σε ένα πρώτο χρόνο, βραχυπρόθεσμα, θα προχωρήσουμε σε ορισμένες αλλαγές για να εξισορροπήσουμε τον προϋπολογισμό του Μετοχικού Ταμείου Στρατού πάντα διασφαλίζοντας το μέρισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου