Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

15 ΜΑΡ 2011

Μια από τα ίδια συνηθίσαμε πλέον οτι το Αιγαίο δεν είναι Ελληνικό

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Στη γραμμη που ειχε προαναγγειλει προκλητικα ο Τουρκος Υπουργος Εξωτερικων κ. Νταβουτογλου με την αφιξη του στην Αθηνα για..."περισσότερες φιλικές τουρκικές σημαίες" στο Αιγαιο, κινηθηκε σημερα ενα ακομη τουρκικο πολεμικο σκαφος που εφτασε μεταξυ Ευβοιας και Σκυρου...


Ο πλους της κορβετας BARTIN ξεκινησε λιγο μετα το μεσημερι από τον λιμένα της Σμύρνης και συνεχιστηκε με νοτια πορεία μεταξύ Χίου και τουρκικών παραλίων. Αμεσως μετα η κορβατα έπλευσε νοτίως της Χίου και ακολούθησε δυτική πορεία πλέοντας σε διεθνή ύδατα. Στις 20: 30 εισήλθε εντός των εθνικών χωρικών υδάτων, μεταξύ Σκύρου – Εύβοιας με πορεία προς το βορειο Αιγαιο. Καθόλη τη διάρκεια του πλου η τουρκική Φρεγάτα παρακολουθείται από σκαφη του Πολεμικού Ναυτικου. Με την παραβιαση χωρικων υδατων η κορβετα κληθηκε απο το ελληνικο πολεμικο μεσω ασυρματου να εγκαταλειψει το χωρο καθως ειχε παραβιασει τους διεθνεις κανονες περι αβλαβους διελευσης. Το τουρκικο σκαφος δεν απαντησε.

Να σημειωθει οτι ο κ. Νταβουτογλου πριν απο λιγες ημερες μιλωντας σε Ελληνες δημοσιογραφους στην Αθηνα και εν συνεχει με Τουρκους εν πτησει προς Αλεξανδρουπολη ειχε ουσιαστικα προαναγγειλει την συνέχιση της τακτικής των προκλητικων διέλευσεων τουρκικών πολεμικών πλοίων εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων –"περισσότερες φιλικές τουρκικές σημαίες στο Αιγαίο", είχε πει χαρακτηριστικά. Απεδωσε μαλιστα την τακτικη αυτη στην ψυχολογική ανάγκη της τουρκικης κοινης γνωμης να αισθάνεται ότι το Αιγαίο δεν είναι μόνον ελληνική θάλασσα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου