Τρίτη 19 Απριλίου 2011

PRESS-GR.blogspot.com: Είναι εφικτή η «σωτηρία» με Λάθος Χάρτη;...

PRESS-GR.blogspot.com: Είναι εφικτή η «σωτηρία» με Λάθος Χάρτη;...: "Τρίτη, 19 Απριλίου 2011
Είναι εφικτή η «σωτηρία» με Λάθος Χάρτη;...

Του Μίμη Ανδρουλάκη

«Ίσως ναι», λέμε για τον ατελή ή λάθος χάρτη με τον οποίο η ευρωζώνη διαχειρίζεται την κρίση χρέους της Ελλάδας και των άλλων περιφερειακών χωρών. Επί δέκα χρόνια στέλναμε μια νότα κινδύνου κόντρα στη μέθη και την ευφορία του φθηνού χρήματος, αλλά τώρα, αντίθετα, προέχει να αντιμετωπίσουμε την κουλτούρα του φόβου και την ψυχολογία της ερήμου. Στο Ε, Πρόεδρε!, την ύστατη προεκλογική προειδοποίηση κινδύνου, όταν τα σημάδια στην ελληνική πολιτική ζωή και στην απρόθυμη Γερμανία έδειχναν ότι θα πάμε με «Λάθος Χάρτη», υπενθυμίσαμε την παρακάτω διδακτική και αληθινή πολεμική ιστορία:
Ένα μικρό απόσπασμα στρατιωτών χάνεται στις Άλπεις μέσα στις χιονοστιβάδες, ενώ επιχειρούσε πολεμικούς ελιγμούς. Η χιονόπτωση συνεχίζεται επί μέρες, μαζί και οι χιονοστιβάδες. Η μονάδα καταγράφει όλους τους στρατιώτες στις απώλειες. Δεν υπήρχε πιθανότητα σωτηρίας τους. Έπειτα από μέρες το απόσπασμα εμφανίζεται σώο από ένα απρόβλεπτο σημείο. Το άναυδο Επιτελείο προσπαθεί να βγάλει άκρη. «Ένας στρατιώτης μας βρήκε έναν παλιό χάρτη στο σακίδιο του και έτσι ανακαλύψαμε το δρόμο», απάντησαν. Ο χάρτης μελετήθηκε προσεκτικά και αποκαλύφθηκε ότι ήταν μιας ορεινής περιοχής των Πυρηναίων και δεν είχε σχέση με τις Άλπεις. Με λάθος χάρτη βρήκαν το δρόμο τους. Ο λάθος χάρτης τους εμψύχωσε να μην παραλύσουν από φόβο, να εντείνουν τις αισθήσεις τους, να ανοίξουν τα μάτια τους, να διερευνήσουν πιθανά σενάρια απεγκλωβισμού τους και, τελικά, να διαχειριστούν με επιτυχία την αβεβαιότητα του προσανατολισμού τους.
«Λάθος Χάρτης» είναι αυτός που μεταθέτει την οριστική επίλυση της κρίσης χρέους μετά το 2013 και παραγνωρίζει ότι οι αγορές προτιμούν το υπολογισμένο ρίσκο ενός συνολικού διακανονισμού του χρέους με επιλογές για ...
τους δανειστές και με ευρωπαϊκή εγγύηση, από την μακρόχρονη αναμονή και την ασάφεια στις προοπτικές. Στην τελευταία περίπτωση όπως είχαμε προεξοφλήσει οι αγορές τείνουν να υπολογίζουν το άμεσο μέλλον με βάση το χειρότερο σενάριο. Αυτή την κατάσταση ζούμε τώρα και βλέπουμε εκείνους που είχαν δαιμονοποιήσει την συντεταγμένη «αναδιάρθρωση» του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με παράλληλη οχύρωση του τραπεζικού μας συστήματος, να κάνουν κωλοτούμπες πριν στεγνώσει το μελάνι της 25ης Μαρτίου (Σύνοδος Κορυφής) και να ανοίγουν σπασμωδικά και τυφλά τη σχετική συζήτηση με ποικίλους υπολογισμούς, πολιτικούς και οικονομικούς, κλιμακώνοντας τα επίπεδα αβεβαιότητας, ασάφειας και πανικού.
Αν οριστικοποιηθεί ο «Λάθος Χάρτης» τον Ιούνιο, αν το λάθος τραβήξει ως τα άκρα, αν η προσωρινή αναβολή στην επίλυση της κρίσης γίνει απεριόριστη, αν η ευρωζώνη αντέχει πολιτικά να δίνει συνεχώς νέα δάνεια για να πληρωθούν τα παλιά, ξανά και ξανά, τότε μέχρι το 2014 – 2015 το σύνολο σχεδόν του χρέους θα είναι «επίσημο», στα χέρια του ESM και της ΕΚΤ, οι ιδιώτες θα έχουν πληρωθεί και αποχωρήσει και τότε ο διακανονισμός του επίσημου χρέους Φρανκεστάιν βάζει την ευρωζώνη και ιδιαίτερα τη Γερμανία και τη Γαλλία μπροστά σε ένα δραματικό δίλημμα: θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι ή θα εκδοθεί ευρωομόλογο κάνοντας de facto ένα μεγάλο βήμα στη δημοσιονομική ενοποίηση; Στην τελευταία περίπτωση θα έχει λειτουργήσει ο Νόμος της Αντιστροφής του Νοήματος. Το «λάθος» θα αντιστραφεί στο «σωστό». Όπως αντίθετα το «σωστό», δηλαδή η «αναδιάρθρωση» το ταχύτερο δυνατό μπορεί, αν γίνει τυφλά, να αντιστραφεί σε «λάθος», να πάρει τοξικά χαρακτηριστικά και να προκαλέσει νέους αστάθμητους κινδύνους. Το δίδαγμα είναι ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι και βεβαιότητες, ούτε ο μανιχαϊσμός του «καλό – κακό». Το «επίσημο σενάριο» που έχει εξωπραγματικές προβλέψεις και διατηρεί τη δεδομένη «Παγίδα του Χρέους», αν τραβηχτεί στα άκρα, αν παρατεντωθεί χρονικά η πολιτική της αναβολής απροσδόκητα μπορεί να μας οδηγήσει στην δια της διολισθήσεως μεταμόρφωση όλου του χρέους σε «επίσημο», στη συγκέντρωση του στο ESM (Ταμείο Διάσωσης 2) και σε ένα τελικό πολιτικό διακανονισμό του με έκδοση ευρωομολόγου. Στο τέλος, από σπόντα, θα συναντήσει αυτό που έπρεπε να υπάρχει στην αφετηρία. Η αποτυχία του «επίσημου σεναρίου» μπορεί να αντιστραφεί σε επιτυχία. Ίσως αυτή τη δυνατότητα άρχισαν να διαισθάνονται και κάποιοι επίσημοι κύκλοι της Γερμανίας που κάνουν κωλοτούμπα και αρχίζουν να κάνουν σκέψεις για αναδιάρθρωση πριν το 2013.
Η τέχνη της δημιουργικής καθυστέρησης και της αναβολής της τελικής διευθέτησης θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να εξελιχθεί σε στρατηγική αλλά απαιτεί κι αυτή ισχυρή και αποφασισμένη ηγεσία στην ευρωζώνη και στην Ελλάδα, αντοχή, τελικά αποτελέσματα, τραγική συναίσθηση μιας κοινής μοίρας, μαχόμενη καρτερία καθώς στο κακό που μας βρήκε υπάρχει ένα μεγαλύτερο κακό που έχουμε συμφέρον όλοι να αποφύγουμε.
Τι πιθανότητες έχει αυτή η στρατηγική που είναι αντίθετη με αυτήν που εμείς είχαμε έγκαιρα εισηγηθεί; Τι γνωστοί και κρυφοί κίνδυνοι, πολιτικοί, οικονομικοί και κοινωνικοί υπάρχουν; Τι απρόβλεπτο πολιτικό ρίσκο μπορεί να προκύψει από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης; Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που μάλλον δεν είχε διαβάσει το «Λάθος Χάρτης» στο Ε, Πρόεδρε! ένιωσε μάλλον ένα θετικό σκίρτημα όταν άκουσε από μένα αυτή την εκδοχή στη σχετική συζήτηση στο ΚΤΕ Οικονομικών την προηγούμενη εβδομάδα.

Share on Facebook Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 1:17:00 μ.μ.

Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:

21 Σχόλια:

politis είπε...

Ρε ανδρουλάκη, πάρε τη δαμανάκη και τα λοιπά μαλακιστήρια/συνασπιστήρια και έλα να δεις αν μας κουνιούνται τ΄αρχίδια ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ/ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΕ του κερατά.Άει και σιχτίρ επί τέλους, αρκετά σας έχουμε φάει στη μάπα ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ...
19 Απρ 2011 1:25:00 μ.μ.
Tamis είπε...

κε. Ανδρουλακη
εσυ που γνωριζεις πολλα
πες μου σε παρακαλω
π ω ς εξηγειτε (εαν υπαρχει εξηγηση...)

στο site του Χρυσου οδηγου:


για δες τε εδω:

http://www.xo.gr/search/?what=Φάστ%20Φουντ&where=Ιωάννινα&locid=B9&page=1

να υπαρχει τετοιο.... φαστ-φουνταδικο;!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ;
19 Απρ 2011 1:33:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Πράσινα Άλογα
19 Απρ 2011 1:34:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ....ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !!!

«Οι Έλληνες κινδυνεύουν με πραξικόπημα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ολλανδικής εφημερίδας Volkskrant, που επικαλείται σχετικές δηλώσεις στελέχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η αναδιοργάνωση του ελληνικού δημοσίου χρέους, μπορεί να οδηγήσει σε πραξικόπημα.
Την προειδοποίηση αυτή διατύπωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EKT Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι. 'Οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες θα πτωχεύσουν. Η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει.
Και αυτό θα έχει τεράστιες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή και....για την επιβίωση της δημοκρατίας', δήλωσε ο Σμάγκι σε μια συνέντευξή του στη Ρώμη», γράφει η εφημερίδα.

Την περασμένη εβδομάδα φούντωσαν οι φήμες ότι η Ελλάδα και ίσως και η Πορτογαλία τελικά, λόγω των τεράστιων χρεών τους, θα αναγκαστούν να κάνουν αναδιάρθρωση, αλλιώς αυτές οι χώρες δεν θα μπορέσουν ποτέ να βγουν από τα προβλήματά τους. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε, την Παρασκευή, στο Κοινοβούλιο,
ότι η Ελλάδα θέλει να αναδιοργανώσει το τεράστιο χρέος της για να βγει από τα προβλήματα. Σύμφωνα με αυτόν, η αναδιοργάνωση των δημοσίων δαπανών είναι η μοναδική λύση.

Γι’ αυτό, την Παρασκευή, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε ένα καινούργιο, αυστηρότερο σχέδιο λιτότητας, με το οποίο θα εξοικονομήσει 23 δισ. ευρώ κατά την περίοδο έως το 2015.
Ο Παπανδρέου θέλει το 2015 να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες μέχρι το 44% του ελληνικού ΑΕΠ. Αυτό βρισκόταν στο 53% το 2009.

Εάν η χώρα μείνει στην ανέχεια λόγω των χρεών της, αυτή θα είναι, κατά τον ίδιο, η αιτία που η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε απομόνωση, την αποδυνάμωση και την παρακμή, καταλήγει το δημοσίευμα.
19 Απρ 2011 1:35:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Κατι σκουλίκια τυπου Ανδρουλακη, με την προοδευτική και δημοκρατική τους ταμπελα κατεστρεψαν τη χωρα.
Ο λαος πρέπει να τους ξεφιρτωθει και να τραβηξει μπροστα
19 Απρ 2011 1:47:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Λέει ο Μίμης Ανδρουλάκης στην πιο πάνω ανάρτησή του :
'Στην τελευταία περίπτωση θα έχει λειτουργήσει ο Νόμος της Αντιστροφής του Νοήματος.'.

Κάνω λογοκλοπή και λέω κάτι
άσχετο :

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟ'ΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ'Σ ΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ,...

...ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΜΑΟΪΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΟΥΛΑ
ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ,
ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ...!!!
19 Απρ 2011 1:52:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ και σήμερα:
Turbo και σήμερα spread (1136μ.) και CDS (1326μ.)

ολεεεεεεεεε...ΠΑΣΟΚάραααααα


Ρεκόρ ΠΑΣΟΚ:
Δανείστηκαν 1200% ακριβότερα απ' ότι επί Καραμανλή !!!

Η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ των μάγων ΓΑΠ-ΠΑΠ κατάφερε σήμερα και διέθεσε τίτλους αξίας 1,625 δισ. ευρώ με απόδοση 4,10%!!!

Στην αμέσως προηγούμενη δημοπρασία αντίστοιχων τίτλων, τον Φεβρουάριο, η απόδοση είχε διαμορφωθεί στο 3,85% ενώ στις 20 Οκτωβρίου του 2009, με τα απόνερα του Καραμανλή, η απόδοση ήταν 12 φορές κάτω , στο 0,35%!!!!

Η αξία των συνολικών προσφορών ήταν 4,316 δισ. ευρώ, με το αρχικό ζητούμενο ποσό στα 1,25 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ποσό που διατέθηκε αφορά -σε ποσοστό 30%- μη ανταγωνιστικές προσφορές. Η δημοπρασία υπερκαλύφθηκε κατά 3,45.
19 Απρ 2011 2:00:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρουλάκης η Δαμανάκη, η Αποστολάκη, ο Μυταράκης ο Μειμαράκης ο Χατζιδάκης ο Μιχελάκης ο Βουλγαράκης,

συνθέτουν την εικόνα της πολιτικής μας κοινωνίας.

Ολων τα ονόματα σε -άκης,

όπως Ακης.
19 Απρ 2011 2:12:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ....ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ???

Τον περασμένο Μάρτιο εμφάνισε τον μηχανισμό στήριξης ως «περίστροφο πάνω στο τραπέζι!»

Τον Απρίλιο είπε ότι «το ΔΝΤ είναι το ασφαλές καταφύγιο της Ελλάδας!!»

Μετά μας είπε ότι «η επιμήκυνση είναι θετική εξέλιξη!!!», βαφτίζοντάς την μετεξέλιξη।

Ακολούθησε η διαβεβαίωση ότι
« το2011 η χώρα θα βγει στις αγορές !!!!»

Τώρα μας λέει ότι ως το έτος στο οποίο η χώρα θα έχει μπει σε ένα δρόμο προς την ανάπτυξη και εφόσον πάνε όλα καλά 'τότε θα φανεί το φώς στο τέλος του τούνελ!!!!!'

Κι εμείς καθόμαστε σα μαλακες και ακούμε τον ολίγιστο που χωρίς ίχνος ντροπής αμολάει τη μια παπαριά πίσω από την άλλη και....δεν αρπάμε τις κοτρώνες και τα λοστάρια να τον πάρουμε στο κυνήγι κι αυτόν και τους σιχαμερούς παλαμοκρούστες του «ναι σε όλα»…
Για ποιο φως και ποιο τούνελ μιλάς ρε μυαλοχυμένε;

Μη σου πω ότι μέχρι το 2012 εκτός από Αιγαίο, ΔΕΚΟ, αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομου κλπ… κλπ… θα έχεις πουλήσει και το τούνελ !
19 Απρ 2011 2:37:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Μίμη Ανδρουλάκη είμαι πολύ περίεργος,διαβάζοντας όλες αυτές τις ατέρμονες θεωρίες σου :

Έχεις δουλέψει ποτέ στην ζωή σου?
Έχεις δημιουργήσει κάτι?
Έχεις επίγνωση πώς βγαίνει το μεροκάματο,πώς διευθύνεται μία μικρή έστω επιχείρηση,πώς είναι διαχειρίσημη μία καλλιεργητική χρονιά?

ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ.

ΚΠ
19 Απρ 2011 3:02:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Απάτριδες ηγεσίες οι οποίες κυβέρνησαν τη χώρα αφού πρώτα κορόιδεψαν το Λάο τους ψηφίζουν τώρα ίσως χάσουμε την Εθνική επικράτεια όλη αυτή η συμμορία που εξευτέλισε τον ελληνικό λαό είναι προδότες και Ρουφιάνοι ξενών Συμφερόντων. το επιτυγχάνουν Μέσω της ισχύος των ΜΜΕ που μπορούν να μάς τα διαμορφώσουν όπως θέλουν Χρειάζεται ΆΜΕΣΗ ΚΑΙ ΡΙΖΙΚΉ ΑΝΑΝΈΩΣΗ ΟΛΟΝΈΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ.ΝΈΟ ΑΊΜΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ
Βουλή Μεγάλη Προστάτιδα Αμαρτωλών και Κλεφτών !!!!!
Ο πολιτισμένος κόσμος μας
δεν είναι τίποτα παραπάνω από
μια μεγάλη παρέλαση μασκαράδων!!!!!!! τύπου Ανδρουλάκη
19 Απρ 2011 4:06:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΧΑΡΤΗ ?!?!?!

ΜΠΑΑΑΑΑΑ
ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ .....

ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙ ΓΑΜΗΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ....
19 Απρ 2011 5:06:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΦΑΦΛΑΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΝΤΙ ΠΕΡΝΑΣ ΜΑΣΕΛΕΣ ΑΜΙΣΘΙ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ.ΑΣΕ ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ.ΤΑ ΣΚΑΤΟΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΤΟΡΟ ΤΕΤΟΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΑΝΟΙ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ.
19 Απρ 2011 5:19:00 μ.μ.
politis είπε...

Tami 19 Απρ 2011 1:33:00 μ.μ.

Πολύ ωραίο ρε. Μας Τάπωσες όλους. Τέτοιες αντιμετωπίσεις θελουν οι λυμεώνες/πολιτικάντηδες της ζωής των παιδιών μας. Είναι όλοι της πλάκας και δεν πρέπει να τους παίρνει κανείς στα σοβαρά, αλλά να τους εξευτελίζει με κάθε τρόπο.
Καλή Ανάσταση, σε όλους τους πατριώτες και στην Πατρίδα.-
19 Απρ 2011 5:22:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ;

19 Απρ 2011 1:33:00 μ.μ.


ΚΑΛΟ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ, Ε ?!?!?!?!?
19 Απρ 2011 5:39:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Αναδιάρθρωση = πτώχευση.
Μα ήδη το κράτος έχει κάνει μερική έσωτερική σταση πληρωμών (νοκομειακοί προμηθευτές κ.α.). Δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία.

Οι προμηθευτές, καλό θα ήταν να χάσουν κάτι από όσα καταχρασθήκανε με τις υπερτιμολογήσεις και σπατάλες, αλλά πού…

Ο Μ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι ίσως, “στο πίσω μέρος του μυαλού” της ΕΚΤ και της Κομισιόν είναι να αποσύρουν όλο το χρέος από τις αγορές (και δεν υπονοεί μόνον το Ελληνικό, αλλά και το Ιρλανδικό + Πορτογαλικό) και μετά το 2013 να το “κοινοτικοποιήσουν” με Ευρωομόλογο: Αυτό είναι που θα βγεί – τότε – στις αγορές.

Άν ισχύει αυτό, εξάρσεις της κρίσης όπως τούτων εδώ των ημερών, χρησιμεύουν στο να πουλούν με χασούρα ομόλογα ιδιώτες τρομαγμένοι από το μπαμπούλα της “αναδιάρθρωσης”, και να τα μαζεύουν “εκεί που πρέπει” (ΕΚΤ;).

Για μετά το 2013, υπάρχει και η πρόβλεψη αγοράς ομολόγων στην πρωτογενή αγορά από το Μηχανισμό.
Ο Ανδρουλάκης είναι βέβαια υπερβολικά ευφάνταστος, αλλά….

Βασικά μιλάνε για τιτλοποίση των δανείων που έχουν σήμερα τράπεζες. Εύκολο, εάν θεωρείς τον αγοραστή ομολόγων βλάκα. Αλλά ξεχνώ…
Στο γερμανικό μοντέλο ο επενδυτής κάνει ότι του πει ο Φύρερ…
ΚΑΙ
To ΠΑΣΟΚ κανει τιτλοποιηση ΕΞΟΔΩΝ !!!
Ειναι πρωτοφανες !!!…
οποιος καταλαβε καταλαβε !
19 Απρ 2011 6:45:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω το σχόλιό μου
19 Απρ 2011 1:52:00 μ.μ. :

Η ΟΑΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΑΛΛΑ',ΚΑΤΑ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ,ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ,
ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ...!!!
19 Απρ 2011 7:00:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Mεγαλο λαμογιο ο τυπος, μετα τις εκλογες ελεγε σε αθρα του οτι ο ΓΑΠ θα πρεπει τις αλλαγες να τις κανει σιγα σιγα, για μη ξεφουσκοσει η φουσκα γαπ αμεσως, ελα ντε που κοιματε ορθιος ο ασχετος
19 Απρ 2011 8:15:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε Ανδρουλάκη, που η αλαζονεία , ο κυνισμός, και το θράσος σου δεν έχει όρια .
Αφού και συ είσαι μέρος του προβλήματος. Στο ίδιο ταμπλό παίζεις και με τους ίδιους όρους με όλους αυτούς που κατάντησαν την Ελλάδα επαίτη και περίγελο.
Μια ζωή υπηρετούσες αφεντάδες και έκανες την φιλιπινέζα σε όποιον σου έταζε θέση και χρήμα.
Έστρεφες όπου φυσούσε και έγλυφες όπου υπήρχε μέλι
Τώρα έχεις το θράσος να μας κάνεις και αναλύσεις , βαρυσήμαντες και βαρύγδουπες αντι να αράξεις και να κάνεις μόκο. Ότι έφαγες, έφαγες, απάλλαξε μας από την περιττή και άχρηστη παρουσία σου
Άιντε !!!!
19 Απρ 2011 8:57:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

. . . το δάχτυλο πάντως το γλείψανε . .ΤΩΡΑ...ας το βάλουν
στον κώλαρό τους.

Πατώσαμε !
Είμαστε χειρότερα και
από το Α τρίμηνο του 2009 !


Το Zero Point του Προϋπολογισμού του 2011

Παρά τα ασύλληπτα Μνημονιακά Μέτρα, άνω των 20 δις μόνο για το 2010 τόσο στο σκέλος των εσόδων όσο και των δαπανών, τα αποτελέσματα είναι απελπιστικά:

- Μισό δις ευρώ λιγότερα τα έσοδα του του Α τριμήνου του 2011 σε σχέση με αυτά του 2009.

- Οι δαπάνες του ΤΠ το 2011 ξεπέρασαν κατά 120 εκ. ευρώ αυτές του 2009.

- Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2011 υπολείπεται κατά 2,25 δις του αντίστοιχου του 2009.

Το 2009 υποτίθεται ήταν έτος παροχών, ξεχαρβαλώματος, «προεκλογικό», χαλάρωσης των ελεγκτικών μηχανισμών !!!


** Τραγικοί, απλώς τραγικοί !

“Σώσανε” όμως τη χώρα, ε ;
Αυτό που το βάζετε, ε ; “Ανόρθωσαν τη διεθνή της αξιοπιστία”, ε......;
Μην είμαστε αχάριστοι, ρε ;;; Τον ΓΑΠ μας, που σε αυτόν οφείλουμε το ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί ;
Το ζην και το ευ ζην
ταυτόχρονα ;;;

Μπάχαλο παντού ! Να φύγουν τώρα!
19 Απρ 2011 9:19:00 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Αποστάσεις Ανδρουλάκη απ΄ την κυβέρνηση και φήμες περί παραίτησής του..

Ένα βήμα πριν την παραίτηση του φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίμης Ανδρουλάκης… Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με κείμενο- φωτιά στο προσωπικό του ιστολόγιο παίρνει σαφείς αποστάσεις από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Μάλιστα κατηγορεί ευθέως τον πρωθυπουργό για τον περίφημο «Χάρτη» που.....
υποτίθεται θα βγάλει τη χώρα απ΄ την κρίση, και αναρωτιέται με νόημα: « Είναι εφικτή η «σωτηρία» με Λάθος Χάρτη ;»
19 Απρ 2011 9:28:00 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου
Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

Τέλος το Alter;
ΠΑΛΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΣΚΑΙ
Στα μουλωχτά και το καινούργιο πρόστιμο
Νίκος Παπάζογλου - Φεύγω

Δημιουργία Συνδέσμου
<< Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση >> Αρχική σελίδα

Το 'σκάνδαλο HDW' βρισκόταν πίσω από τις τροποποιήσεις των Συμβάσεων του ΟΣΕ...
Διαβάστε τις λεπτομέρειες ΕΔΩ

Nα, πώς σπαταλούσαν επί ΝΔ τα

- Sent using Google Toolbar"

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα,

    διαβάστε εδώ για την "λιπαρή" ανάπτυξη της Ελλάδας. Νομίζω θα το βρείτε ενδιαφέρον.

    http://center24.blogspot.com/2011/04/blog-post_20.html#axzz1K4EKJaty

    ΑπάντησηΔιαγραφή