Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

kathimerini.gr | Τεχνολογία «Stealth» για τα πολεμικά πλοία της Ταϊβάν

kathimerini.gr | Τεχνολογία «Stealth» για τα πολεμικά πλοία της Ταϊβάν
Τεχνολογία «Stealth» για τα πολεμικά πλοία της Ταϊβάν
Υλικό που απορροφά τα κύματα του ραντάρ ανέπτυξε η Ταϊβάν, με τις δοκιμές να δείχνουν ότι η πυραυλάκατος κατηγορίας Seagull 50 τόνων, βαμμένη με το υλικό, δεν είναι ορατή στα ραντάρ, μέχρις ότου φθάσει σε κοντινή απόσταση. Είναι η πρώτη φορά που η Ταϊβάν αναπτύσσει τέτοιο υλικό.


Η κυβέρνηση της χώρας δεν ανακοίνωσε αν σκοπεύει να επενδύσει με το καινοτόμο υλικό το στόλο των δέκα πυραυλακάτων 170 τόνων, ταϊβανικής κατασκευής, που διαθέτει. Τα σκάφη αυτά έχουν ήδη σχεδιασθεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ο εντοπισμός τους από ραντάρ να είναι δύσκολος. Τα πλοία είναι εξοπλισμένα με τέσσερις πυραύλους επιφανείας επιφανείας.

Η ένταση μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας έχει αποκλιμακωθεί αισθητά, μετά την εκλογή του φιλο-κινεζικού Κουομιντάνγκ και του ηγέτη του, Μα Γινγκ Τζέο, το 2008. Το κόμμα ακολουθεί τώρα πολιτική προσέγγισης με το Πεκίνο και επιδιώκει να ενισχύσει τον κινεζικό τουρισμό προς το νησιωτικό έθνος. Το Πεκίνο, όμως, συνεχίζει να θεωρεί την Ταϊβάν μέρος της Κίνας, έχοντας δεσμευθεί να επαναφέρει το νησιωτικό κράτος υπό τη σκέπη της κεντρικής εξουσίας.

www.kathimerini.gr με στοιχεία από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου